Οι Έλληνες δεν ξεχνούν!

0
Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα, και μια ακόμη καλύτερη για τη διπλωματία, όπως έσπευσε να χαρεί ο Κοτζιάς. Όλοι ήθελαν αυτή την ημέρα να τη δουν και σύντομα. Ο Κούκλατζης και ο Μητρετώδης να πατήσουν ξανά το ελληνικό χώμα, έπειτα από 5,5 μήνες στις τουρκικές φυλακές.

Ίσως πολλοί να μην περίμεναν αυτή την εξέλιξη, τουλάχιστον αυτή τη χρονική περίοδο. Κι αν πρέπει να οφείλουμε κάτι σε κάποιους για το χαρμόσυνο γεγονός αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Αμερικανούς. Πρώτα στον Τραμπ πρέπει να στήσουμε άγαλμα και στη συνέχεια σ’ αυτόν τον πάστορα που κρατάνε οι Τούρκοι στις φυλακές. Αν δεν ήταν αυτοί να τινάξουν στον αέρα την τουρκική οικονομία και να κάνουν τον Σουλτάνο να… τα κάνει πάνω του, δεν θα αποφυλακιζόταν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί. Κίνηση καλής θέλησης προς τη δύση ήταν η απόφαση του Ερντογάν να τους επιστρέψει στην Ελλάδα.

Προσοχή, όχι κίνηση καλής θέλησης προς εμάς. Η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχιστεί, οι φόβοι για επεισόδιο στο Αιγαίο ή την κυπριακή ΑΟΖ πάντα θα υπάρχει. Οι Τούρκοι δεν έχουν μπέσα για να τους προσεγγίσεις επειδή έκαναν κάτι αυτονόητο.

Αλλά ας δούμε την άλλη πλευρά της υπόθεσης. Την πολιτική εκμετάλλευση που κάνει η κυβέρνηση. Όχι ότι δεν θα το έκανε οποιοσδήποτε που θα ήταν στο Μαξίμου, αλλά τώρα έχουμε μια διαφορά.

Έχουμε 96 νεκρούς στο Μάτι και κάθε μέρα που περνά ο αριθμός αυξάνεται. Έχουμε μια εθνική τραγωδία που θα έπρεπε να μας κάνει για πολύ καιρό να σκύβουμε το κεφάλι και να κλαίμε. Όχι ότι η ζωή δεν συνεχίζεται, αλλά γιατί πάντα αυτοί οι νεκροί θα ζητούν να δικαιωθούν.

Και τι επιδιώκει άραγε η κυβέρνηση με το να κάνει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς κομπάρσους στην φιέστα που ετοίμασε;

Γιατί πρέπει να τους περιφέρει σαν τρόπαια; Μήπως γιατί έτσι θα ξεχαστούν οι Έλληνες; Θα πάψουν να ζητούν δικαιοσύνη; Θα πάψουν να κατηγορούν την κυβέρνηση; Θα πάψουν να ζητούν μια συγγνώμη;

Όχι, τα δύο παλικάρια δεν μπορούν να γίνουν οι πυροσβεστικές μάνικες που θα σβήσουν τις φλόγες. Που θα εξαφανίσουν τους νεκρούς.

Δεν είναι βρε άθλιοι προπαγανδιστές τα ελληνόπουλα η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες σας. Και δεν θα γίνουν ποτέ. Όσα πρωθυπουργικά αεροπλάνα κι αν διαθέσετε, όσους Καμμένους κι αν στείλετε να τους υποδεχθούν, όσα παράσημα κι αν τους δώσετε.

Αυτοί είναι αυτοί που είναι, το Μάτι δεν σβήνει επειδή το θέλετε εσείς. Θα τολμήσουν να τους εκμεταλλευτούν. Δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο. Θα τολμήσουν να τους ξεζουμίσουν για να αρπάξουν ψηφαλάκια. Είναι ικανοί μέχρι και… βουλευτές να τους κάνουν. Δεν έχουν τσίπα μέσα τους για το παραμικρό, σ’ αυτούς θα κωλώσουν;

Όμως, εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους νεκρούς. Το αίμα τους βράζει.

AntiNews
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 21, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι Έλληνες δεν ξεχνούν!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator