Ένα μεγάλο βήμα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λουτρακίου

0

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες πετύχαμε την τροποποίηση - ανανέωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου». Με την τελευταία τροποποίηση της Α.Ε.Π.Ο. (08.08.2018) τα τεχνικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου προβλέπεται να κατασκευαστούν εντός της λεκάνης απορροής των υδατορεμάτων Κατουνίστρας, Πραθίου, Αγίας Κυριακής, Αγίου Φανουρίου, Χαρβατίου, Οσίου Πατάπιου, Αγίου Γεωργίου, Νταμαρίου καθώς και δύο μικρότερων, των ρεμάτων «Νεκροταφείου».

Με την οριστική μελέτη της Αντιπλημμυρικής Προστασίας και ακολούθως με την κατασκευή των απαραίτητων Τεχνικών έργων σχεδιάζουμε να επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας από φαινόμενα πλημμυρογέννεσης σε δομημένες περιοχές, ακόμη και σε συνήθεις διάρκειας βροχοπτώσεις και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα εμπλουτισμού του Μεταλλικού Υδροφόρου Ορίζοντα Λουτρακίου από τα όμβρια καθώς και να προχωρήσει απρόσκοπτα η εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.).

Στα πλαίσια της επικείμενης δημοπράτησης του έργου για τα ρέματα Πραθίου, Κατουνίστρας και Καρέλλη, για τα οποία υπάρχει δεσμευμένη πίστωση στο Π.Δ.Ε. ποσού 20 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 ευρεία σύσκεψη στη Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του ΥΠ.ΕΝ παρουσία του Δημάρχου Γ. Γκιώνη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γ. Μαυροειδή, του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Μακρίδη, της Δ/ντριας κ. Καστραντά Γ., της Πολτικού μηχανικού του Υπουργείου κ. Ποδηματά Μ., των τεχνικών της Δ/νσης κ. Κανελλόπουλος και κ. Δεβενέ και των μελετητών του έργου, του κ. Λιάρου Σ. (ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) και του κ. Σερμπή Δ. (ΜΕΥΠ Ε.Ε. -ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ε.Ε.). Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να έχει πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου για τα 3 ρέματα έως το τέλος του 2018.

Η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη πραγματοποίησε την οριοθέτηση των 3 αυτών ρεμάτων, εξολοκλήρου από Δημοτικούς Πόρους, συνολικού ποσού 32.745 ευρώ και προχωρά στην οριοθέτηση των υπολοίπων 7 ρεμάτων στο Λουτράκι, με τον επικείμενο Συνοπτικό Διαγωνισμό της 18ης Σεπτεμβρίου 2018, προϋπολογισμού 44.213 ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019. Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση της διευθέτησης των 7 ρεμάτων ώστε να καταστεί πλήρης η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένα μεγάλο βήμα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λουτρακίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator