ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: "Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΔΙ

0





«Η Κρήτη, το ξεχασμένο για δεκαετίες νησί, παρά τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές που είχε, βρίσκεται πια στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών», δήλωσε από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του, κατά την οποία πραγματοποίησε επιθεωρήσεις έργων και είχε σειρά εποικοδομητικών επαφών με αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς φορείς του νησιού.

«Η Κρήτη είναι το πεδίο που αναπτύσσονται κρίσιμες αναπτυξιακές παρεμβάσεις και υποδομές. Το Υπουργείο Υποδομών είναι συνεχώς παρόν, η παρουσία του θα συνεχίσει να είναι αδιάλειπτη όλο το επόμενο διάστημα, όχι μόνο για την παρακολούθηση των αναπτυξιακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά για τη σύνδεση όλων αυτών των παρεμβάσεων σε ένα ενιαίο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη. Θα καταφέρουμε όλοι μαζί να δικαιώσουμε το ζητούμενο του νησιού που είναι η αναπτυξιακή πρόοδος για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Γιώργος Δέδες.

Το πρόγραμμα του Γενικού Γραμματέα Υποδομών ξεκίνησε με επίσκεψη στο εργοτάξιο της Μεσσαράς, όπου πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία και διαπιστώθηκε η πρόοδος των εργασιών στην κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου – Μεσσαράς. Μετά το πέρας της επιθεώρησης, ο Γιώργος Δέδες εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο κάθετος οδικός άξονας που περιμένει εδώ και δεκαετίες η παραγωγική περιοχή της Μεσσαράς θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου 2019, καθώς τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν ξεπεράστηκαν και πλέον δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος απένταξης του έργου από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Την επόμενη μέρα, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τους Βουλευτές Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Σωκράτη Βαρδάκη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και άλλους θεσμικούς φορείς, όπου τέθηκε επί τάπητος o προγραμματισμός για όλο το πλέγμα των αναπτυξιακών υποδομών της Κρήτης.

«Ασχοληθήκαμε με τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, παρακολουθήσαμε την πορεία τους και όλες τις διαδικασίες οι οποίες προωθούνται για την ολοκλήρωσή τους, την πορεία και των διαγωνιστικών διαδικασιών που είναι σε εξέλιξη, και ενημερωθήκαμε και ενημερώσαμε τους αυτοδιοικητικούς φορείς, ώστε να υπάρχει μία εικόνα συνολική» ανέφερε ο Γιώργος Δέδες, ενώ υπογράμμισε την άριστη σχέση που έχει χτιστεί ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς φορείς και την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών καθώς το Υπουργείο και ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έχουν αφήσει έμπρακτα το αποτύπωμά τους στο νησί, όχι με λόγια, όπως είπε, αλλά με πράξεις.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ηράκλειο, ο Γιώργος Δέδες έδωσε μια σαφή και ολοκληρωμένη εικόνα για τις εξελίξεις σε ολόκληρο το πλέγμα των έργων υποδομών που εκτελούνται ή προγραμματίζονται στην Κρήτη.

• Για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) τόνισε πως η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και συγκεντρώνει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, όχι μόνο εγχώριο, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τον Ιούνιο του 2019 θα υπάρξει προσωρινός ανάδοχος για το κομμάτι Χανιά - Χερσόνησος. Για το κομμάτι Νεάπολη- Άγιος Νικόλαος, ο Γιώργος Δέδες ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ, με χρήματα τα οποία έχουν ήδη εξασφαλισθεί. «Οι μελέτες κτηματολογίου εκπονούνται αυτή τη στιγμή. Αμέσως μετά, θα έχουμε την κήρυξη των απαλλοτριώσεων και την ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη δημοπράτηση το 1ο εξάμηνο του 2019», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών.

• Για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου, είπε πως πολύ σύντομα το έργο αρχίζει να μπαίνει στη φάση υλοποίησής του μετά και το πρόσφατο «πράσινο φως» που άναψε για την κατασκευή του η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η κήρυξη του οριστικού αναδόχου για το αεροδρόμιο θα γίνει τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, μεταξύ Νοέμβρη και Δεκέμβρη. «Εντός του έτους, θα ξεκινήσουν οι εργασίες» τόνισε ο Γιώργος Δέδες, ενώ ανέφερε ότι οι πρώτες εργασίες στο Καστέλι θα αφορούν το αρχαιολογικό κομμάτι του έργου.

• Για τα αρδευτικά δίκτυα του Οροπεδίου Λασιθίου, έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Υποδομών, είπε πως διασφαλίστηκαν 12 εκατομμύρια ευρώ και θα δημοπρατηθεί πριν από το τέλος της χρονιάς. Με ανάλογη διαδικασία – δηλαδή από το ΕΣΠΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και υλοποίηση από το Υπουργείο Υποδομών- θα προχωρήσει η αντικατάσταση του αγωγού του φράγματος του Μπραμιανού, έργο προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να δοθεί νερό άρδευσης που είναι πολύτιμο για την περιοχή της Ιεράπετρας.

• Για το δρόμο Ηράκλειο - Ανώγεια προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ, γνωστοποίησε πως εκταμιεύονται άμεσα 5 εκατομμύρια.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 17, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: "Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΜΕΔΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator