Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας οι γιατροί που γνωματεύσαν «αναπηρία» στον Φλώρο - Επέστρεψε στη φυλακή

0



Στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς περνά πλέον η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών όσων ενεπλάκησαν στη σκανδαλώδη υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος επιστρέφει στη φυλακή με διαδικασίες εξπρές, καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα, το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του επιχειρηματία που καταδικάστηκε για το σκάνδαλο Energa.

Σύμφωνα με πληροφορίες με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου η έρευνα που διέταξε εξ αρχής ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου μεταφέρεται στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας που συνεδρίασε εκτάκτως χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποδέχθηκε την πρόταση του Εισαγγελέα, προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας, Λάμπρου Σοφουλάκη ο οποίος εισηγούμενος την ανατροπή του βουλεύματος που δέχθηκε την αποφυλάκιση Φλώρου, χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δικαστικού Συμβουλίου στην Χαλκίδα μάλιστα, ο κ. Σοφουλάκης υπέβαλε στους Εφέτες και δεύτερη συμπληρωματική πρόταση μετά την δημοσιοποίηση εγγράφων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που ήδη διερευνώνται και τις καταγγελίες της διοικήτριας του ιδρύματος.

Τα επίμαχα έγγραφα συμπεριλαμβάνονται πλέον στην δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από την έναρξη της ποινικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, φάκελος που διαβιβάζεται πλέον στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Άκυρο το βούλευμα αποφυλάκισης

Ο 39χρονος επιχειρηματίας επιστρέφει στη φυλακή, καθώς με το διατακτικό του βουλεύματος που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο ακυρώνεται το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάσσεται η σύλληψή του. Σημειώνεται ότι από χθες το βράδυ ο Φλώρος είχε προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με την αιτιολογία της διασφάλισης της μη διαφυγής του.

Μόλις ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας εφετών Ευβοίας διαβίβασε το διατακτικό στη ΓΑΔΑ η προσαγωγή του Αριστείδη Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την αστυνομία.

Έτσι ο 39χρονος επιχειρηματίας θα επιστρέψει στις φυλακές καθώς έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power, σε κάθειρξη 21 ετών.

Πώς ο Φλώρος κινούσε ανενόχλητος τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό

Το χρονικό της υπόθεσης

Την περασμένη Παρασκευή 24 Αυγούστου έγινε γνωστό πως ο Αριστείδης Φλώρος, αποφυλακίζεται λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας και κρίσεων επιληψίας που συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%.

Αυτή ήταν η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλε ο επιχειρηματίας, ο οποίος είχε επιχειρήσει κατ' επανάληψη να πετύχει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του από το Πενταμελές Εφετείο, οι οποίες όμως είχαν απορριφθεί όλες. Αντίθετα η αίτηση αποφυλάκισης έγινε δεκτή καθώς αφορούσε λόγους υγείας και συγκεκριμένα πως διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο επιχειρηματίας έκανε χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση προσώπων που έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας. Συγκεκριμένα με βάση το άρθρο 110Α του ΚΠΔ κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του. Εν προκειμένω ο Φλώρος φέρεται να προσκόμισε έγγραφα του αρμόδιου δημόσιου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Άλλωστε είχε περάσει μεγάλο μέρος της φυλάκισής του στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού παρά το γεγονός ότι ανήκε στις φυλακές Χαλκίδος.

Πάντως ο 39χρονος έχει ακόμα μια βαριά ποινή να εκτίσει καθώς τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Η ποινή των 13 ετών που του είχε επιβληθεί ανεστάλη από το δικαστήριο. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa - Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Χθες, μία εβδομάδα μετά την αποφυλάκιση του επιχειρηματία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρος Σοφουλάκης, άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

Είχε προηγηθεί η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Χαρ. Βουρλιώτη, με την οποία αφενός χαρακτήριζε «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» το επίμαχο βούλευμα και αφετέρου ζητούσε από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τόνιζε πως σε αυτή την παραγγελία οδηγήθηκε «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον ο εισαγγελέας υπογράμμιζε ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Όλα αυτά , κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Την ίδια στιγμή τη δικαστική οδό πήρε και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη - Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει "ανυπόστατη" σφραγίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έγγραφο διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος εδώ και μέρες έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία».

Όταν παραληφθεί θα διαβιβαστεί στον Ειρηνοδίκη Αθηνών που έχει αναλάβει με εντολή του κ. Προκοπίου να συγκεντρώσει μαρτυρικές καταθέσεις και βέβαια να ορίσει πραγματογνώμονα για να επανεξετάσει τον Αρ. Φλώρο. Λειτουργεί δε (σ.σ το έγγραφο) ενισχυτικά στην κατεύθυνση της άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος.

Όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το documentonews η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι "ανυπόστατη", ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ" ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Νέα τροπή στην υπόθεση έδωσε και η καταγγελία γιατρού η οποία ισχυρίζεται ότι η υπογραφή της στην επίμαχη γνωμάτευση πλαστογραφήθηκε.

Συγκεκριμένα, η Καλλιρρόη Λάμπρου, σύμφωνα με δήλωσή της που δημοσιεύεται στο News 24/7, ισχυρίζεται ότι η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε, προσθέτοντας πως ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 02, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας οι γιατροί που γνωματεύσαν «αναπηρία» στον Φλώρο - Επέστρεψε στη φυλακή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator