ΚΙΑΤΟ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ... ΥΔΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ Η Δ.Ε ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - BINTEO

0






Έργα ύψους 14 εκατ. ευρώ φέρνουν καθαρό πόσιμο νερό και κοινωνικό πλεόνασμα!

Μπροστά στις κάμερες και με τη παρουσία των προέδρων των χωριών υπέγραψε χθες, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, τη σύμβαση για την υδροδότηση του Κιάτου και χωριών της Δ.Ε Σικυωνίων. Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε αμέσως μετά ο δήμαρχος μίλησε για μια ιστορική υπογραφή, σε ένα έργο που αφορά στην πόλη του Κιάτου, το Κάτω Διμηνιό, το Πάσιο, το Μούλκι και το Βασιλικό.
Ο προϋπολογισμός του υπερβαίνει τα 3,5 εκατ. ευρώ ενώ έχει ήδη εκτελεστεί έργο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Κιάτου. Παράλληλα, σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό βρίσκεται το έργο, προϋπολογισμού πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του δήμου Σικυωνίων, από τη Χούνη έως το Κιάτο.

Η είδηση βέβαια της ημέρας αφορούσε τη χρηματοδότηση ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του έργου υδροδότησης με πόσιμο νερό 10 επιπλέον κοινοτήτων της Δ.Ε. Σικυωνίων. Το έργο αφορά στα χωριά Λαλιώτη, Διμηνιό, Μικρός και Μεγάλος Βάλτος, Σούλι, Κρυονέρι, Παραδείσι, Τιτάνη και Γοννούσα. Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ήδη εκτελούνται έργα αυτοματισμού και ελέγχου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση και η υλοποίηση αυτών των έργων, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 14 εκατ. ευρώ, είναι αποτέλεσμα μεγάλων προσπαθειών που εδώ και αρκετά χρόνια έγιναν με σταθερή στοχοποίηση την παροχή πόσιμου νερού και κατ' επέκτασιν καλύτερης ποιότητας ζωής για τους κατοίκους του δήμου Σικυωνίων.

Με την παροχή πόσιμου νερού αναμένονται πολλαπλά οφέλη:

Καταρχήν αδιαμφισβήτητη είναι μεγάλη εξοικονόμηση οικονομικών πόρων τόσο για τη ΔΕΥΑΣ όσο και για τα νοικοκυριά. Η Δημοτική Επιχείρηση θα περιορίσει αφ'ενός την αγορά νερού αφ'ετέρου την κατανάλωση ενέργειας (ΔΕΗ) για τα αντλιοστάσια, ενώ τα νοικοκυριά θα εξοικονομήσουν το κόστος αγοράς εμφιαλωμένου νερού που αποτελεί ένα σημαντικό, καθημερινό και ανελαστικό έξοδο, το οποίο έχει υπολογιστεί συνολικά τουλάχιστον σε 1 εκατ. ευρώ ετησίως! Επιπλέον, σημαντική θα είναι και η μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, αφού θα περιοριστεί σημαντικά η χρήση πλαστικών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού. Όλα αυτά οδηγούν αδιαμφισβήτητα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων κάτι το οποίο αποτελεί ζητούμενο για τη δημοτική αρχή Σικυωνίων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, στη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την απόφασή του για μείωση των δημοτικών τελών. Εκτός της ήδη ειλημμένης απόφασης για τα χωριά από τα οποία γίνονται οι υδροληψίες (Τ.Κ. Στυμφαλίας, Κλημεντίου, Βελίνας) στην ίδια κατηγορία μηδενικών τελών ύδρευσης εντάσσονται το Καίσαρι και το Κεφαλάρι. Ο κ. Σταματόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης για συνολικές επιπλέον μειώσεις στα τέλη ύδρευσης από 20-30%, δεδομένου ότι εδώ και ένα χρόνο έχει ήδη μειωθεί το τιμολόγιο ύδρευσης περίπου 30%.

Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους αιρετούς και τις υπηρεσίες του δήμου, αλλά και όλο το προσωπικό της ΔΕΥΑΣ για την άψογη συνεργασία που είχαν και τη διεκπεραίωση των σημαντικών αυτών έργων.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 13, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ... ΥΔΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ Η Δ.Ε ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - BINTEO"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator