Ο ανασχηματισμός του τσίρκου

0



Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας ιδιοκτήτης τσίρκου, ο μικρός Αλέξης. Ο Αλέξης μας λοιπόν είχε ένα μικρό περιφερόμενο θίασο, όπου γυρνούσε από χωριό σε χωριό και ανέβαζε διάφορες παραστάσεις και διασκέδαζε τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα έβγαζε και το μεροκάματο χωρίς πολύ κόπο και ιδρώτα…

του Γιώργου Τέσση*

Κάποια στιγμή τη χώρα την κτύπησε η κρίση. Τα μεγάλα θέατρα έπαθαν μεγάλη ζημιά και ο κόσμος στράφηκε προς το μικρό τσίρκο του Αλέξη μας για να βρει παρηγοριά. Ο μικρός αλλά δαιμόνιος Αλέξης μας, πήρε κάτι δευτεροκλασάτους από τα μεγάλα θέατρα και χωρίς να το καταλάβει ούτε ο ίδιος, βρέθηκε στα μεγάλα σαλόνια της τέχνης.

Η παράσταση του περιλάμβανε δράκους, τέρατα, κλεφτοκοτάδες κλόουν και άγρια θηρία που το μόνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν πως θα καταφέρουν να φάνε τους θεατές του τσίρκου. Η παράσταση είχε τα χάλια της. Τα άλογα ήταν κουτσά, οι θεατές βαρέθηκαν το αστείο με τους κλόουν που έσκιζαν το μνημόνιο, ενώ ταυτόχρονα όλοι κατάλαβαν ότι το εισιτήριο για τη παράσταση ήταν πανάκριβο. Ο Αλέξης που ήταν πανέξυπνος είχε υποσχεθεί ότι η είσοδος στο τσίρκο θα ήταν δωρεάν και θα έδινε και δώρο αυξήσεις και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά είχε ξεχάσει να πει ότι η έξοδος από την παράσταση ήταν πανάκριβη.
Τότε οι θεατές, με εξαίρεση κάποιους κλακαδόρους που έναντι αμοιβής είχε τοποθετήσει ο Αλέξης κερκίδα των θεατών, αλλά την πραγματικότητα ήταν πληρωμένα κομματόσκυλα και κομματοκούταβα του Αλέξη, είχαν εξαγριωθεί με την παράσταση. Την ώρα της παράστασης ο Αλέξης έκλεβε το χωριό και πουλούσε μέχρι και το όνομα του την ώρα που ο στρατιωτικά ντυμένος Πάνος φώναζε «αέρα» μπας και του πάει γούρι και κάτσει η μπίλια «στα τέσσερα» κόκκινο. Όταν μάλιστα μια από τα μέλη του θιάσου του Αλέξη, η πριγκίπισσα Ράνια, πιάστηκε να έχει πάρει μέχρι και επίδομα ενοικίου για να παίξει στη παράσταση, η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο!
Ο πανούργος Αλέξης τότε σκέφθηκε το μαγικό! Θα έκανε ανασχηματισμό!!! Το είχε δει που το έκαναν τα μεγάλα θέατρα στο παρελθόν και είπε να το κάνει και αυτός. Επειδή όμως ακόμα και σε αυτό ήταν τσαπατσούλης και ημιμαθής νόμιζε ότι ανασχηματισμός σημαίνει να αλλάξεις τη σειρά που εμφανίζονται στη παράσταση οι κλόουν. Ενώ παλαιότερα εμφανίζονταν πρώτα οι κλόουν μετά τα κουτσά άλογα και στο τέλος τα άγρια θηρία, αποφάσισε λοιπόν να βγαίνουν πρώτα τα κουτσά άλογα, μετά τα άγρια θηρία και στο τέλος οι κλόουν.
Έτσι πανευτυχής ο Αλέξης μας πίστεψε ότι το τσίρκο μετατράπηκε ξαφνικά σε όπερα της Βιέννης επειδή έκανε ανασχηματισμό και κάπως έτσι ζήσανε αυτοί καλά και εμείς

*Ο Γιώργος Τέσσης είναι τομεάρχης οργανωτικού της ΝΔ της Β1 Αθηνών και μέλος του τομέα εσωτερικών με αρμοδιότητα θέματα Δημοσίας Τάξεως.

Δημοσίευση: Αυγούστου 28, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ανασχηματισμός του τσίρκου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator