Αμπέλι ξέφραγο…

0
Στις 19 Ιουνίου 2015 ο Αλέξης Τσίπρας, βρισκόταν στο οικονομικό Forum της Αγίας Πετρούπολης. Ειχε ήδη προλάβει να καταντήσει την Ελλάδα με ένα πόδι έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κι αφού είπε διάφορες αεορολογίες όπως “το πρόβλημα της κρίσης δεν το έχομε εμεἰς, αλλά η Ευρωπαϊκή Ενωση” συμπλήρωσε το …αξέχαστο, κοιτάζοντας κατάματα τον Πούτιν: ”Ειμαστε λαός εμείς οι Ελληνες που ξέρει να βρίσκει νέα ασφαλή λιμάνια”. Ο Πούτιν …συγκινήθηκε, αλλά λεφτά δεν έδωσε.

Ο Τσίπρας πίστευε ότι θα έπιαναν τουλάχιστον το …υπονοούμενο Βρυξέλες και Βερολίνο και δεν θα υπέγραφε φαρδιά πλατιά το βαρύτερο τρίτο μνημόνιο. Την επαύριο του συνεδρίου ο Πούτιν τηλεφώνησε στη Μέρκελ: “Δεν ξέρω τι λέει ο Τσίπρας, αλλά πάντως εμείς δεν πρόκειται να του τυπώσουμε νόμισμα»… Ετσι αναχώρησε …και το απάνεμο λιμάνι της Πετρούπολης.

Πάντως ο Τσίπρας, από τότε, μειοψηφούσε στα μέτρα που ελάμβανε η ΕΕ κατά της Ρωσίας, μετά την κρίση της Ουκρανίας. Φυσικά, η καγκελάριος δεν έπαψε να διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία από όπου προμηθεύεται το αέριο. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο…

Ο Τσίπρας, όμως, αιφνιδίως, άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο: Το ρωσικό. Δεν του φτάνουν τα ελληνοτουρκικά, που σε κάθε συναντησή του με τον Ερντογάν χειροτερεύουν, δεν του φτάνει που την τελευταία στιγμή έστριψε δια …του αρραβώνος με τον Ράμα, εν ου παικτοίς για τα ελληνοαλβανικά θαλάσσια σύνορα, δεν του έφτασε το βατερλό στο ΝΑΤΟ, με τον αδελφό Ζάεφ να γλεντάει με δεκαπέντε πανηγύρια για το δώρο του.

Ανακάλυψε αίφνης ότι τα συλλαλητήρια από άκρου εις άκρον της Ελάδας είναι ρωσικός δάκτυλος. Οι 500.000 πολίτες στο Σύνταγμα, κι άλλες τόσες στην Θεσσαλονίκη έγιναν με τον σχεδιασμό Ρώσων πρακτόρων και όχι για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, της μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας.

Ότι η Ρωσία ασκεί θρησκευτική διπλωματία το ξανάγραψα: Ξεκινώντας από τα Ιεροσόλυμα και την Αλεξάνδρεια, με το βλέμμα στραμμένο στην Πόλη.
Ότι η Ρωσία έχει βάλει πόδι στο Άγιο Όρος,
ότι ο Πούτιν έχει προσωπικούς δεσμούς με συγκεκριμένα μοναστήρια,
δεν χρειάζεται πληροφόρηση …ΕΥΠ. Ολοι οι παροικούντες εν Εκκλησίαις το γνωρίζουν.

Όμως, η κυβέρνηση των Τσίπρα και καμμένου Καμμένου επειδή έχει εμπεδώσει ότι δεν είναι όλοι οι ιεράρχες-ιδιαίτερα οι ποιμενάρχες στη Μακεδονία– υπάκουοι στον Αθηνών για το Μακεδονικό, νομίζει ότι ανοίγοντας ζήτημα ρώσικης επιρροής θα τους εμποδίσει να εκφράσουν την αντίθεσή τους για το Μακεδονικό, μη και κατηγορηθούν …ως πράκτορες της Μόσχας;

Ας το πώ απλά: Ο Τσίπρας είτε ψάχνοντας για θαλάσσια σύνορα, είτε για απάνεμα λιμάνια, μούσκεμα τα έκανε. Μόλις ανακάλυψε και τους Ρώσους πράκτορες. Ως χτες ανακάλυπτε Αμερικανούς. Πόσο δύσκολο του είναι να καταλάβει ότι αυτός κατάντησε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι; Αφού είναι ικανός για όλα…

Ελεύθερος Τύπος
Δημοσίευση: Αυγούστου 29, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αμπέλι ξέφραγο…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator