Ούτε μία «συγγνώμη» για το έγκλημα!

0



Η κυβέρνηση, αντί αυτοκριτικής, επιχειρεί με διανομή επιδομάτων να «κουκουλώσει» το έλλειμμά της και να κατευνάσει την οργή

Χωρίς ίχνος ευθιξίας για τις δικές της τεράστιες ευθύνες συνεχίζει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την τραγωδία στην Αττική, πιστεύοντας ότι με μέτρα όπως η διανομή επιδόματος 5.000 ευρώ μπορεί να κατευνάσει την οργή!

Με δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες τελικώς) θανάτους και απίστευτες καταστροφές, είναι πλέον αργά για να ανακουφιστεί ο πόνος μιας ολόκληρης κοινωνίας με τέτοια «δάκρυα». Ουδείς έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί και να ζητήσει «συγγνώμη» για το έγκλημα που συντελέστηκε.

Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι λοιποί κρατικοί παράγοντες αναλίσκονται σε θεωρητικού τύπου αναλύσεις για τις διαχρονικές παθογένειες της οικιστικής πολιτικής, αλλά δεν αρθρώνουν ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για το ανύπαρκτο επιχειρησιακό σχέδιο και το αλαλούμ που οδήγησαν στην ανείπωτη καταστροφή. Ανάλογες είναι οι ευθύνες των κατά τόπους δημάρχων, καθώς και της περιφερειάρχου Ρ. Δούρου που, ενώ στο Gay Pride ήταν... πρώτη και καλύτερη, τώρα έχει «εξαφανιστεί» και πάλι!

Αντί να επιδείξουν τουλάχιστον στοιχειώδη σεμνότητα τα κυβερνητικά στελέχη -με την ανοχή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος δεν έχει ζητήσει ούτε από τη δική του πλευρά παραιτήσεις-, προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις, με τις οποίες επιχειρούν να καλύψουν τις ανεπάρκειές τους μέσω της ενοχοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, οχυρώνονται πίσω από τις (υπαρκτές) ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για την αυθαίρετη δόμηση, ειδικά σε περιοχές όπως η ανατολική Αττική, επιδιώκοντας κουτοπόνηρα να υποβαθμίσουν το μέγεθος της δικής τους ενοχής.

Η πολιτική νομιμοποίησης των αυθαιρέτων συνεχίστηκε άλλωστε και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εν προκειμένω ανακύπτουν και άλλα μείζονα θέματα. Η διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης αποδείχθηκε εγκληματική, όπως εγκληματικές είναι εξ αντικειμένου και οι ευθύνες των αρμοδίων. Μάλιστα, όσο κυλούν οι ημέρες και αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες της τραγωδίας τόσο πιο βαρύ γίνεται το «κατηγορητήριο» για τους υπευθύνους.

Η διάλυση του κρατικού μηχανισμού, οι απαράδεκτες και ολέθριες καθυστερήσεις, η έλλειψη συντονισμού και, εν ολίγοις, το «ξεχαρβάλωμα» στην παρούσα συγκυρία χρεώνονται στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία διανύει ήδη το τέταρτο έτος στην εξουσία και έχει πάψει προ πολλού να είναι αθώα του αίματος ακόμη και στον τομέα της δασοπροστασίας, όπου υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» και οσμές σκανδάλων. Η «δημοκρατία», μάλιστα, αποκάλυψε το προηγούμενο δεκαήμερο, με μια συγκλονιστική δημοσιογραφική έρευνα, τις σκοτεινές ζώνες των διαγωνισμών για τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης, αλλά ουδείς ασχολήθηκε... Εχει ενδιαφέρον να φανεί αν, με βάση αυτά τα στοιχεία, θα ευαισθητοποιηθεί τουλάχιστον η Δικαιοσύνη και θα διατάξει έρευνα εις βάθος. Εστω και τώρα, αφού προηγουμένως χάθηκαν, άδικα, τόσες ζωές...

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Αυγούστου 06, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ούτε μία «συγγνώμη» για το έγκλημα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator