Οι δύο φίλοι που σύντομα μπορεί να γίνουν εχθροί

0
Τσίπρας και Τσακαλώτος ακολουθούν ξεχωριστούς πολιτικούς δρόμους, που δεν αποκλείεται, στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον, να τους φέρουν απέναντι

Πηγή: http://www.Η μεταμνημονιακή εποχή δεν θα είναι και τόσο εύκολη ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και για την κυβέρνηση. Κι αναφερόμαστε σε θέματα συνοχής. Διότι, ανεξάρτητα με το τι λέγεται προς τα έξω για δημόσια κατανάλωση, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια σχετικά με το τι συνεπάγεται η νέα συμφωνία που υπογράφτηκε και πόσο πολύ απέχει από τις πούρες αριστερές υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Και για να μην μιλάμε θεωρητικά, υπάρχουν και συγκεκριμένα παραδείγματα. Με πρώτο και καλύτερο αυτό του αρχιτέκτονα όλης αυτής της ιστορίας, που δεν είναι άλλος από το υπουργό Οικονομικών, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στα πανηγύρια του Ζαππείου, με τις γνωστές ατραξιόν (γραβάτες, χοροί κλπ, κλπ), είναι ίσως το πιο αποκαλυπτικό των πραγματικών διεργασιών που εξελίσσονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσακαλώτος υποτίθεται ότι ζήτησε και πήρε ...ολιγοήμερη άδεια από τον Τσίπρα για να ξεκουραστεί. Και ο πρωθυπουργός, μεγαλόθυμος ων, του την έδωσε. Όσοι όμως γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες, που τηρούνται πλέον στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι Τσίπρας και Τσακαλώτος, εδώ και καιρό, ακολουθούν ξεχωριστούς πολιτικούς δρόμους. Που δεν αποκλείεται, κάποια στιγμή, στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον, να τους φέρουν «απέναντι».

Μέχρι σήμερα, λειτουργούσε συγκολλητικά το γεγονός ότι υπήρχε ένας στόχος – αυτός της συμφωνίας – που έπρεπε να υπηρετηθεί. Από τη στιγμή που αυτός έχει τελειώσει και ενόψει της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, τίποτα από αυτά δεν θα μπορεί να κρατήσει κοντά τους δύο άντρες. Και τότε θα ξεκινήσει το πολιτικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο Τσακαλώτος θα επιχειρήσει να κατοχυρώσει το αριστερό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του. Γι αυτό και σιγά – σιγά αποστασιοποιείται. Ο Τσίπρας το ξέρει και θα προσπαθήσει να «κάψει» αυτό το χαρτί του – κατά τα άλλα – στενού συνεργάτη του. Θα τα καταφέρει;

Η προσωπική μας άποψη είναι πως ναι. Γιατί ο Τσακαλώτος θα χρεωθεί, αυτός, όλο το βάσανο των Ελλήνων την τελευταία τριετία, επί ΣΥΡΙΖΑ. Και θα το καταλάβει αυτό σύντομα. Όταν ξεκινήσει ο πραγματικός εσωκομματικός πόλεμος...

Voria
Δημοσίευση: Αυγούστου 05, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι δύο φίλοι που σύντομα μπορεί να γίνουν εχθροί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator