Φρενοκομείον η Ελλάς

0Κάθε μέρα υπάρχει και ένας λόγος να διαπιστώνουμε ότι η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν και παραμένει διαχρονική. Δηλαδή ότι η Ελλάς είναι ένα απέραντο... φρενοκομείο. Διότι σε μια χώρα που η κρίση την έχει γονατίσει ποικιλοτρόπως και κυρίως αξιακά, εξακολουθεί να κυριαρχεί ο παραλογισμός στην οικονομία και την κατανάλωση.
Στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων δύο πράγματα αυξάνονται, την ώρα που οι μισθοί καταρρέουν και η ανάπτυξη παραμένει το μεγάλο ζητούμενο.
Το ένα είναι ο πληθωρισμός και το δεύτερο, οι αγορές αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθωρισμός τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 15%. Και άντε πες να μην είναι μεγάλη η αύξηση, που είναι, για να είμαστε ειλικρινής, το εντυπωσιακό κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Δείτε, λοιπόν, ποια αγαθά και υπηρεσίες αυξήθηκαν.
Εχουμε και λέμε: οι πατάτες ακρίβυναν κατά 11,5%, τα φρούτα κατά 4%, ο καφές κατά 3,4%, τα γαλακτοκομικά και τα αβγά κατά 2%, τα λαχανικά κατά 9,6%, ο καπνός κατά 1,8%, η βενζίνη κατά 10,7%, το πετρέλαιο κίνησης κατά 14,7%, τα αεροπορικά εισιτήρια κατά 7,2% και τα ξενοδοχεία κατά 4,2%! Είπατε κάτι;

Σε αυτή την έρμη τη χώρα κάποιοι θεωρούν ότι αγαθά, όπως οι πατάτες, πρέπει να ακριβαίνουν 11,5% και η βενζίνη κατά 10,7%, και τους κοιτάμε ακόμη. Αλλά πώς να μην τραβούν οι τιμές την ανηφόρα όταν βλέπουμε στην ίδια έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ακόμη ένα παράλογο. Και αυτό αφορά τις αγορές αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρατηρήθηκε αύξηση 28,4% στη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων τον Ιούνιο του 2018 έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 20.469 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 15.945 που κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο του 2017. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν αρκετά υπερπολυτελή αυτοκίνητα, όπως μια καινούργια Aston Martin, 14 Jaguar, μία Maserati, 5 Porsche κ.λπ. Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ακόμη λίπος να κάψουν και γι' αυτό, σε μια εποχή όπου οι μισθοί έχουν φτάσει τα 360 ευρώ, εξακολουθούν να στήνουν πάρτι με τα... αποθέματά τους.
Γι' αυτό λέμε ότι το φρενοκομείον η Ελλάς είναι ακόμη εδώ...

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Αυγούστου 24, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φρενοκομείον η Ελλάς"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator