241.542 Ευρώ μας κόστισαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που μας πρόσφερε "δωρεάν" ο Δήμος Ναυπλιέων...

0



(Κάθε τόσο πρέπει να το ξαναγράφω, γιατί παραποιούνται οι απόψεις μου, ότι ΔΕΝ είμαι κατά των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπλιέων, είμαι κατά της σκοπιμότητας και της σπατάλης που γίνονται με αφορμή και πρόφαση, τις εκδηλώσεις...)

Είπαμε καλές οι εκδηλώσεις, να ξεσκάμε λίγο τη μαυρίλα μας, να χορεύουμε στα πανηγύρια, να μένει και κάτι από πολιτισμό, αλλά αυτό που γίνεται στο Δήμο Ναυπλιέων, ξεπερνά κάθε όριο...

Στο τεράστιο ποσό, των 241.542 Ευρώ του φετινού καλοκαιριού, που δόθηκε όλο με απευθείας αναθέσεις όπου ήθελε ο Δήμαρχος, προσθέστε εργατοώρες προσωπικού, καύσιμα, νερό, ηλεκτρικό, φθορές, για να έχετε την πραγματική εικόνα του κόστους των "δωρεάν" εκδηλώσεων.


Πάνω από 300.000 Ευρώ συνολικά, μόνο για τις εκδηλώσεις δύο μηνών, χρήματα των Δημοτών, που θα μπορούσαν φυσικά να είναι πολύ λιγότερα, αν δεν υπήρχε η λογική του συμφέροντος της Δημοτικής Αρχής...

Άρτος για τους εκλεκτούς και θεάματα "δωρεάν" για όλους, η υποκρισία περισσεύει, Δημοτικό χρήμα στην υπηρεσία της λογικής, "αφού δεν κάνουμε έργο, ας μπουκώσουμε τον κόσμο με εκδηλώσεις, συλλόγους με υπέρογκα ποσά και προμηθευτές με απευθείας αναθέσεις", με στόχο την επανεκλογή στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα, κάποια πασαλείμματα της τελευταίας ώρας, πολλές υποσχέσεις και ρουσφέτια, οι τόσοι πολλοί ευνοημένοι των απευθείας αναθέσεων, οι πρόθυμοι να μη χάσουν τα κεκτημένα από το Δημοτικό χρήμα και να πως κερδίζονται οι εκλογές.

Έχετε σκεφτεί, όπως έχω ξαναγράψει, αν οι απευθείας αναθέσεις γίνονταν με διαγωνισμό ή έστω με κανονική διαπραγμάτευση, πόση θα ήταν η οικονομία που θα είχε ο Δήμος;

Γιατί δε γίνονται; Την απάντηση ας τη δώσει ο καθένας μόνος του, ή ας ξαναδιαβάσει το κείμενο πιο πάνω και θα καταλάβει...

Όταν ένας Δήμαρχος και μιλάω γενικά και όχι μόνο για το δικό μας, διαχειρίζεται, διακινεί και διαθέτει τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά, όπου αυτός θέλει, και δε μιλάμε για έργα, αλλά για υπηρεσίες που δεν κοστολογούνται με βάση κάποια αντικειμενικά στοιχεία, πιστεύει κανείς ότι όλα γίνονται χωρίς έστω πολιτική υστεροβουλία;

Θα μου πείτε, έτσι γίνεται στη χώρα μας, αυτό συνηθίζεται, αφού το επιτρέπει ο Νόμος και τα παράθυρα του, γιατί να μην το κάνει και ο Δημήτρης Κωστούρος;

Γιατί εκτός από το νόμιμο, υπάρχει και το ηθικό, υπάρχουν οι κανόνες της ίσης αντιμετώπισης και της χρηστής διοίκησης, της με κάθε τρόπο οικονομίας για τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.

Έχω προτείνει και το επαναλαμβάνω, όλες οι απευθείας αναθέσεις να γίνονται από τριμελή επιτροπή, ένα σύμβουλο της συμπολίτευσης, έναν της αντιπολίτευσης και τον προϊστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών, μέσα από λίστα του Εμπορικού Συλλόγου, των εστιατορίων και ξενοδοχείων που θέλουν να συμμετέχουν με προσφορές και εκ περιτροπής.

Για να μην καρπώνονται το Δημοτικό χρήμα οι ίδιοι εκλεκτοί του Δημάρχου και γίνεται άσκοπη σπατάλη.

Προτάσεις και λύσεις υπάρχουν, οι οποίες δεν εφαρμόζονται γιατί δε συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του Δημήτρη Κωστούρου.

Prefadoros
Δημοσίευση: Αυγούστου 31, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "241.542 Ευρώ μας κόστισαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις, που μας πρόσφερε "δωρεάν" ο Δήμος Ναυπλιέων..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator