O δολοφόνος κάνει φιέστα στον τόπο του εγκλήματος

0




Το γαρ πολύ της θλίψεως, πόσα έτη γεννά παραφροσύνη; Θα το δούμε άραγε όλο το έργο σήμερα το βράδυ, το κατά πόσον μιλάμε κάτι τελείως lost in space, καθώς οι Συριζαίοι θα συναντηθούν όπως προανήγγελλαν με τους ΑΝΕΛ υπό τον Τσίπρα σε έκτακτη φιέστα εξόδου από το σόου;

Δηλαδή σε πόσες ώρες; Μήπως σε δυο οκταετίες να δουν αν έρχομαι;
Ή να το αφήσουμε σε τέσσερις πενταετίες μήπως προλάβει και «ξεματιαστεί» και η πολλά παθούσα Αργεντινή; Μα, τότε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ενηλικιωθεί, από τριών-τεσσάρων που δείχνει να είναι τώρα, μπουσουλώντας και κουτουλώντας μας. Η όλη συζήτηση για το αν πήγε καλά ή όχι η διαπραγμάτευση για το χρέος, ξεκινάει και σταματάει στο ότι ήδη γίνεται συζήτηση μήπως τους στήσουμε κανένα καραούλι για το… 2040, να προσέχουμε μη μας φτάσει και μας προσπεράσει.

Απαξ και απορρυθμιστεί τελείως ο κεντρικός εγκέφαλος δηλαδή, μετά από τις εξοργιστικές υπομνήσεις και υποσημειώσεις τόσων μνημονίων, που έχεις φάει κατακέφαλα, θα δεις ότι στο βάθος το σκηνικό είναι πολύ-πολύ απλό: Πού ήμασταν τρία χρόνια πριν το 2015 τέτοιες μέρες;

Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και ο αρχιψεύτης στον ΜΥΘΟ του. Ποια ήταν η κουβέντα που υποτίθεται πως συμφώνησαν για την Ελλάδα, εκείνη την μαγική βραδιά; Το… χρέος; Η έξοδος από το χρέος; Το τι θα γίνει μετά την έξοδο της εξόδου;

Υποτίθεται ότι αυτό συζητάγαμε σε τόσα Eurogroup μέχρι τις προάλλες; Και η απάντηση είναι ότι μετά από τόσα χρόνια αποκαλύπτεται ότι επιστημονικά μπορεί να υπάρχει μια μαγική φόρμουλα στο μέλλον που θα μας πάει και μετά το 2100; Ο ίδιος ο Τσίπρας δεν ήταν «ο τόσο πτώμα όλο το βράδυ» που βγήκε ξημερώματα να μας πει ότι το θέμα έχει λυθεί;
Και αν ήταν έτσι, πώς και το ξαναλύνουμε τώρα για δεύτερη φορά;
Δεν αφήνουμε να βοηθήσει και κανένας άλλος που να πιάνει το χέρι του μην αδικηθεί στην σειρά;
Εχει κι άλλα εκτός από αυτό;
Η καθαρή έξοδος, ήτοι η βίβλος ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο μνημόνιο, αποδείχθηκε διπλή οφθαλμαπάτη. Ούτε καθαρή ήταν, ούτε καν έξοδος.

Έλεος, και θέλουν και φιέστα με «Φ» ή «Χ»;
Τόσα κωμικά στοιχεία σε μια εθνική τραγωδία δεν έχουν ξαναμαζευτεί. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία, τόσοι πολλοί ειδικοί δεν έχουν κάνει αναρίθμητες ασκήσεις απλής αριθμητικής προκειμένου να ανακαλύψουν το αυτονόητο…

Και δεν θα μπορούσε να βρεθεί, γιατί στην πραγματικότητα, τα παιδία παίζει σε διαφορετικά πεδία.
Τι έκανε μέχρι σήμερα ο προκομμένος «πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ» και λοιπά και λοιπά, εκτός του ότι κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα για τρία χρόνια στα αυστηρά capital control, επιβάλλοντας μέτρα και πρόγραμμα λιτότητας που δεν το χρειαζόμασταν;
Πόσο πίσω μας πήγε για να δεχθούμε τώρα και πολύ περισσότερα;

Εν τω μεταξύ κατάφερε να βάλει δύο ακόμη plus στη ζυγαριά: Πρώτον, παράλληλα με τα τρία χρόνια πάγου, η χώρα μας έγινε επίσημα αποθήκη λαθρομεταναστών και «ζωντανών ψυχών» της Ευρώπης και όχι μόνο… Η τελευταία απόφαση που μας καθιστά επισήμως υποχρεωτικό ανάδοχο όλων των κολασμένων που πάνε Ε.Ε. μιλάει από μόνη της. Και αν δεν μιλούσε δηλαδή παραμιλάει όλο το σύστημα καθώς στη διεθνή σκακιέρα ο σόουμαν του Μαξίμου πήγε και έχωσε και το Μακεδονικό…

Μα… τι δουλειά έχει η ονομασία των Σκοπίων με το τι θα γίνει με τα ελλείμματα; Ουδεμία. Ξ έρουν όμως να τα πλασάρουν και να τα πασάρουν στη ζυγαριά μαζί με τα σάπια που η Ελλάδα υποχρεώνεται να παραλάβει ντε και καλά…
Μας βγήκε δηλαδή από εντελώς κουλή να παίζει μπάλα με τρία χιαστί σαν την Αργεντινή ήτοι και με προγράμματα διάσωσης χωρών και διάσωσης της λαθρομετανάστευσης ως… ανθρωπιστικής απειλής και… της Μακεδονίας της ξακουστής του Αλεξάνδρου η χώρα.

Να μας αλλάξουν δηλαδή και τους κωδικούς, και τα σήματα, και το όνομα, συν τον ψηφιακό αριθμό αναγνώρισης μας κατά την έξοδο προς το οπουδήποτε; Αυτό το τελευταίο λιθαράκι - για να μην πω ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ - που πρόσθεσαν οι Συριζαίοι, βάζοντας και το φαινομενικά άσχετο ζήτημα της Ονομασίας στο Τραπέζι Κορυφαίων Διαπραγματεύσεων, είναι που τελικά τους πήγε «τούμπα» το καράβι κι όλοι στον πάτο, να ψάχνουν ένα σκοινί να πιαστούν, μπας και σωθούν!!!

Το πιθανότερο; Να κρεμαστούν ανάποδα γιατί δεν μπορείς να πας κόντρα παραμύθι στην οδυνηρή πραγματικότητα. Ενώ έχαναν από παντού στο θέμα της Μακεδονίας πήγαν με την φιέστα των Πρεσπών να βγουν καβάλα. Και από εκείνη την μέρα ήταν που τους χάθηκε όλος ο κόσμος και τους κυνηγάν από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Το ίδιο θα συμβεί και απόψε ή όποτε άλλοτε πάνε να εξωραϊσουν με φιέστα τύπου Ερντογάν την τραγική απόφαση για την ρύθμιση του χρέους.
Δεν γίνεται να πας πάλι κόντρα παραμύθι έναν ολόκληρο λαό που τον έχεις βασανίσει, τον έχεις λιώσει, τον έχεις σακατέψει κύριε Τσίπρα από φιέστα σε φιέστα, και θες να βγάλεις και selfie μαζί μας.

Κι έρχεται τώρα της Ιστορίας ο καθοδηγητής, να μας πει, πως θα λέμε το ένα, και πως το άλλο. Οσο μπλεγμένα και να φαίνονται, ευτυχώς οι Συριζαίοι και ειδικά ο Τσίπρας, φρόντισε και μας το έκανε πιο καθάριο από ποτέ: Ναι, ΑΣΦΑΛΩΣ και θα ‘χαμε ήδη άλλη λύση για το ΧΡΕΟΣ, αν δεν τίναζε το σύστημα στον αέρα, το 2015. Ναι, σίγουρα, θα ‘χαμε βγει και στις αγορές, και πολύ έξω απ’ αυτές, αν δεν παίρναμε τον λάθος δρόμο, τρία χρόνια πριν. Αλλά σίγουρα ακόμη και ΣΗΜΕΡΑ που μίλησε -πόσο μάλλον χθες- ΟΛΑ θα ‘ταν απλά πολύ καλύτερα αν δεν είχαν μεσολαβήσει Τσίπρας, και ΣΥΡΙΖΑ, κι όλα θα ξαναγίνουν πολύ καλύτερα άπαξ και τον βγάλουμε από το οπτικό μας πεδίο.

Τι ακριβώς είναι που δεν καταλαβαίνεις, και πρέπει να στο εξηγώ εκατό φορές;
Ολος ο… ΝΤΟΥΝΙΑΣ που λέει κι ο Ερντογάν, θα ‘χε λύσει τα θέματα του, αρκεί να ακολουθούσαμε, τον δικό του, τον ΔΡΟΜΟ!!!
Τι… υπερπαραγωγή κι αυτή, η τούρκικη! Ολος ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ θα βρει τον δρόμο του, αρκεί να μας φύγει εδώ και τώρα ο… νταμπλάς!!!
«Δικαιωμένος» ε; Μα, ναι, φυσικά μακριά από δω κι όλα καλά.

Θ. Αναστασιάδης
Πρώτο Θέμα
Δημοσίευση: Ιουλίου 17, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "O δολοφόνος κάνει φιέστα στον τόπο του εγκλήματος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator