Άφαντος ο ΣΥΡΙΖΑ στην Μακεδονία

0



Αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις λόγω Σκοπιανού

Του Γιάννης Κ. Τρουπή

Ακριβώς τέτοιες μέρες, 105 χρόνια πριν, στο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε μία από τις φονικότερες μάχες του δευτέρου βαλκανικού πολέμου, μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων. Η νίκη της Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της πόλης, μία επικράτηση που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στις σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

Οι φετινοί εορτασμοί για την 105η επέτειο από την μάχη ήταν πολύ διαφορετικοί, μια και έγιναν στον απόηχο της υπογραφής της συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Κοινό χαρακτηριστικό σε αυτούς τους εορτασμούς ήταν ένα:

Η εκκωφαντική απουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και αν προσπαθούσε κάποιος να αναζητήσει είτε βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος είτε κάποιο απλό στέλεχος το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν εκεί. Παρά το γεγονός ότι στις τελευταίες εκλογές στο νομό Κιλκίς έλαβε την πρώτη θέση με σχεδόν 34%, κανείς δε βρέθηκε να τον εκπροσωπήσει ή τουλάχιστον να κάνει την παρουσία του κυβερνώντος κόμματος ισχυρή.

Η απουσία μάλιστα γίνεται ακόμα πιο έντονη, αν σκεφτούμε ότι υπάρχει και εκλεγμένος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και αυτός έλαμψε δια της απουσίας του. Τυχαίο; Απλή παράλειψη; Για τους πιο καλόπιστους ίσως να είναι και έτσι,όμως το γεγονός της απουσίας παραμένει αδιαμφισβήτητο. Ακόμα και στην παρέλαση στο κέντρο της πόλης δεν υπήρξε εκπροσώπηση από το κυβερνών κόμμα τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο. Μοναδική εξαίρεση η παρουσία του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στη σεμνή τελετή που είχε πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα, στο ηρώο της μάχης του Κιλκίς.

Εκεί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πήγε να καταθέσει στεφάνι αποδοκιμάστηκε από μερίδα παρισταμένων, οι οποίοι φώναζαν, ζητώντας του να δείξει «λίγη ντροπή».

Ήταν η μοναδική στιγμή κατά τη διάρκεια των εορτασμών, που το φως της δημοσιότητας έπεσε έστω και για λίγα λεπτά πάνω σε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν έδειξε να συναντά την θετική ανταπόκριση των πολιτών.

Η απουσία του κόμματος που αποτελεί τον κορμό της σημερινής κυβερνητικής συμμαχίας, από τις εκδηλώσεις που έγιναν χθες στην πόλη της Μακεδονίας δείχνει να είναι ενδεικτική της εικόνας που καταγράφεται σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνούν και τις καλύτερες μέρες τους, μετά την συμφωνία Ελλάδας Σκοπίων.
Δυσκολεύονται να παραστούν σε δημόσιες εκδηλώσεις, δυσκολεύονται να υπερασπιστούν το κείμενο που υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας Ζάεφ στις Πρέσπες, δυσκολεύονται να συζητήσουν με τους ψηφοφόρους τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμα και οι ίδιοι να αδυνατούν να πείσουν τους εαυτούς τους, για τα οφέλη της συμφωνίας, κάτι που καθιστά με την σειρά του εξαιρετικά δύσκολη την επιχείρηση επικοινωνίας της συμφωνίας προς τους πολίτες.

Ασφαλώς και οποιαδήποτε ακραία αντίδραση εναντίον βουλευτών ή άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως καταδικαστέα, όμως κανείς δε δικαιούται να κλείνει τα αυτιά του στο δημόσιο αίσθημα, που σαφώς και θα πρέπει να εκφράζεται εντός.... πλαισίων.

Όποιος, λοιπόν, είχε την ευκαιρία να περπατήσει στους δρόμους του Κιλκίς, την ημέρα που η πόλη γιόρταζε την απελευθέρωσή της, θα μπορούσε να δει γύρω του χαρούμενα πρόσωπα ανθρώπων όλων των ηλικιών, που απολάμβαναν την σημαντική για την πόλη τους μέρα. Άλλωστε κάθε παρόμοιο γεγονός σε ολόκληρη την περιφέρεια αποτελεί μία ξεχωριστή γιορτή για τους κατοίκους.

Κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις δεν ήταν άλλο από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών γύρω από τις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα. Όπου και αν έριχνες το βλέμμα σου δεν άκουγες μία κουβέντα υπεράσπισης για τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στις Πρέσπες. Άραγε είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα;

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ωμός σίγουρα μία γρήγορη επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα είναι αρκετή για να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την αναντιστοιχία των όσων ακούγονται και λέγονται στην πρωτεύουσα , με τα όσα αξιολογούνται ως σοβαρά στην ελληνική περιφέρεια.

Οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές, η οπτική των πραγμάτων είναι διαφορετική. Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο η Αθήνα, κάτι που συχνά το ξεχνάμε.

Στο Κιλκίς, την ημέρα των εορτασμών βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ήδη ξεκαθαρίσει πως δε πρόκειται να ψηφίσει την επικύρωση της συμφωνίας για τα Σκόπια.
Είναι βέβαιο πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε μία καλή γεύση για το πως έχουν υποδεχθεί στην Μακεδονία το κείμενο της συμφωνίας, αφού είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς κατοίκους και να ακούσει τις απόψεις τους.

«Θέλω να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, εδώ από το Κιλκίς, ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ, όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος την φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, θέση την οποία σίγουρα άκουσαν με μεγάλη ανακούφιση οι κάτοικοι όχι μόνο του Κιλκίς αλλά και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

Liberal
Δημοσίευση: Ιουλίου 10, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άφαντος ο ΣΥΡΙΖΑ στην Μακεδονία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator