Βασίλης Τσιπάς: Η ιδέα του νεαρού αγρότη από το Ξυλόκαστρο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο !!!

0Tο καινοτόμο PlantBox, το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο απόφοιτος της Γεωπονικής Βασίλης Τσιπάς.

Πριν από λίγα χρόνια, ένας νεαρός αγρότης από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας είχε την πρωτότυπη ιδέα να δημιουργήσει ένα μικρό δέντρο ελιάς –περίπου σε μέγεθος κολόνιας– και να το τυποποιήσει για να το διαθέσει στην τουριστική αγορά. Η ιδέα του μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε και, από τον περασμένο Μάρτιο, το PlantBox, το μοναδικό τυποποιημένο φυτό ελιάς, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα σε ειδική χάρτινη συσκευασία. Δημιουργός του είναι ο 29χρονος απόφοιτος της Γεωπονικής Βασίλης Τσιπάς, που πάντοτε ονειρευόταν να καινοτομήσει στον αγροτικό τομέα, εκσυγχρονίζοντας το επάγγελμα του πατέρα και του παππού του στην παραγωγή δέντρων.

Η επιτυχία που ήδη σημειώνει στην αγορά το προϊόν σφραγίστηκε πριν από λίγες ημέρες με το πρώτο βραβείο νεοφυών επιχειρήσεων (πρώιμης δραστηριότητας) στο Athens Startup Awards, την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΒΕΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

«Για εμένα η βράβευση αυτή είναι πολύ σημαντική διότι οι νέες γενιές δεν ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα. Επομένως δεν υπάρχουν πολλές καινοτομίες και κατά συνέπεια διακρίσεις», λέει στην «Κ» ο Βασίλης Τσιπάς, εξηγώντας ότι η ιδέα του προέκυψε από κάποιο κενό που αντιλήφθηκε στην αγορά. «Είδα ότι δεν υπήρχαν μοναδικά προϊόντα με ελληνικό αποτύπωμα στα τουριστικά είδη, τα οποία θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Σκέφτηκα λοιπόν να εφαρμόσω τις ειδικές τεχνικές που είχα μάθει για να δημιουργήσω ένα προϊόν ιδιαίτερο και καινοτόμο, ένα ζωντανό δέντρο, το οποίο θα μπορούσε να πάει παντού», μας εξηγεί.

Το PlantBox είναι μια ελιά ύψους μόλις 18 εκατοστών, που η καινοτομία του εστιάζεται τόσο στις τεχνικές αναπαραγωγής όσο και στη συσκευασία και διακίνησή του. Παράγεται με κλώνους μέσα σε ένα αυτοματοποιημένο περιβάλλον, με εφαρμογή σύνθετων τεχνικών κλωνοποίησης και υδροπονίας. Το προϊόν αντέχει χωρίς ήλιο και νερό μέχρι δώδεκα ημέρες και πληροί όλα τα κριτήρια ασφαλείας ώστε να διακινείται χωρίς πρόβλημα στα αεροδρόμια.

«Το PlantBox απευθύνεται σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν δώρα στους πελάτες τους συνυφασμένα με την ιστορία του τόπου, αλλά και σε απλούς τουρίστες που φεύγοντας από τη χώρα μας θέλουν να κρατήσουν μια “ζωντανή ανάμνηση” από αυτήν», λέει ο Βασίλης Τσιπάς. Επόμενο στάδιο, επισημαίνει, είναι η αύξηση της παραγωγής, η δικτύωση στον τουριστικό κλάδο και η ενίσχυση των εξαγωγών που ήδη εξελίσσονται θετικά χάρη στο ενδιαφέρον πολλών ξένων επιχειρηματιών.

Δημοσίευση: Ιουλίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Τσιπάς: Η ιδέα του νεαρού αγρότη από το Ξυλόκαστρο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator