Μία σκασίλα περί γραβάτας την είχαμε...

0Επικοινωνιολόγος: Αυτός που πείθει πολιτικούς ότι μπορούν να κρύψουν την αποτυχία της πολιτικής τους κάτω από μια γραβάτα

Ενας παραδοσιακός πολλαπλασιαστής των κακών αποτελεσμάτων που παράγει η καταγέλαστη πολιτική τάξη της χώρας είναι οι επικοινωνιολόγοι που επηρεάζουν καθοριστικά τις ηγεσίες. Καθ’ όλα αντιπαθητική επαγγελματική τάξη, έχει πολεμική σχέση με τον κάματο και, αντί για χήνα που κάνει χρυσά αβγά, βρίσκει κηφήνα αμήχανο και πανικόβλητο που τους προσφέρει πλουσιοπάροχες αμοιβές, υπακούοντάς τους!

Οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες της νεότερης Ελλάδος, με εξαίρεση τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον Ιωάννη Μεταξά, τον στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο και το παλάτι (μια και ήταν πολιτικός ο ρόλος του), ήταν αθεράπευτα ανασφαλείς. Αυτό συνέβαινε επειδή, αφενός, είχαν τεράστια απόσταση από αυτό που λέμε «ψυχή του λαού» και δεν ήξεραν να κάνουν τίποτα ουσιαστικό στη ζωή τους και, αφετέρου, επεδίωκαν από καιρού εις καιρόν την πολιτική εξουσία. Πώς ένας αδαής, πονηρούτσικος, καπάτσος και αδίστακτος τυπάκος θα μπορούσε να πείσει τους άλλους για τις καλές προθέσεις του, και μάλιστα να βρει και την απαραίτητη ισχύ (χρήμα και υποστήριξη) για να γαντζωθεί στην εξουσία; Αρχικά, η συνταγή ήταν απλή. Λάμβαναν ισχύ από τις ξένες κυβερνήσεις και την κομματικοποίηση του κράτους και ψήφους από τις υποσχέσεις και τον έλεγχο της κοινωνίας μέσω του κόμματος.

Στη συνέχεια, η συνταγή παρέμεινε η ίδια με μια προσθήκη: τους επικοινωνιολόγους. Αυτοί υποτίθεται ότι είναι ειδήμονες περί των... τάσεων και των προτιμήσεων του λαού. Πόσο ειδήμονες είναι και ποια τα αποτελέσματα των συμβουλών τους, τα έχουμε δει και νιώσει στο πετσί μας άπαντες.
Ωστόσο, ο ρόλος αυτών των ανθρώπων γενικά είναι ακόμα πιο αξιόμεμπτος απ’ όσο φαίνεται διότι συμμετείχαν ενεργά στην εξαχρείωση των μαζών διά της εφευρέσεως συνθημάτων-πομφολύγων: «αλλαγή», «κάθαρση», «εκσυγχρονισμός», «επανίδρυση του κράτους», «λεφτά υπάρχουν», «επαναδιαπραγμάτευση», «τελειώνουμε με το παλιό».

Αυτοί ειδικεύονται στις χάντρες και στα καθρεφτάκια, αυτοί συμβάλλουν στη μετατροπή χόμο σάπιενς σε νεάντερταλ, αυτοί πείθουν κάθε ανερμάτιστο ότι μπορεί να μας καίγεται καρφί αν ο Τσίπρας θα βάλει γραβάτα ή ξύλινο παπιγιόν ή κασκόλ ή πασμίνα. Μια σκασίλα είχαμε και μια μεγάλη αποδοκιμασία για τους επικοινωνιολόγους της συμφοράς.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Ιουλίου 27, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μία σκασίλα περί γραβάτας την είχαμε..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator