Προσπαθούν να πυρπολήσουν το πολιτικό σκηνικό

0Του Γιάννη Σιδέρη

Ο εκτραχηλισμός στο λόγο του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν προφανής στην χθεσινή του δήλωση με αφορμή το φασιστικό παραλήρημα του Χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση, ο οποίος προέτρεψε τον στρατό να συλλάβει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

Οι αμετροεπείς δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου καταδεικνύουν την επιδίωξη για εκτράχυνση του πολιτικού κλίματος, προκειμένου να οδεύσουμε σε συνθήκες ακραίας πόλωσης στις εκλογές. Μόνο που προσβάλει όλους τους πολίτες (και όχι μόνο τους ΝΔτες), που δεν συναινούν στην λεόντειο - υπέρ Σκοπίων - συμφωνία, που θα υπογράψει αύριο ο Πρωθυπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι με την στάση της (επειδή δεν δέχεται την Συμφωνία) έχει ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας και έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων, ενώ έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού. Ακραίες ιδεολογίες, είπε, που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και των ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Φυσικά η πραγματικότητα διαψεύδει τον πορτ παρολ - αλλά τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Όχι μόνο ο Συριζαίοι (και ο πέριξ αυτών αριστερός χώρος), αλλά και κοσμοπολίτες φιλελεύθεροι, έχουν ενοχοποιήσει την αγανάκτηση που νιώθει συντριπτικό ποσοστό του λαού για τη νομιμοποίηση της ιστορικής αυθαιρεσίας του Τίτο. Αποδίδουν την ανάπτυξη της Χ.Α. στα συλλαλητήρια του «ετερόκλητου όχλου», όπως προσβλητικά αποκάλεσε το λαό των συλλαλητηρίων ο Πρωθυπουργός.

Τα στοιχεία δεν τους δικαιώνουν. Τα μεγάλα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό έγιναν το 92 και το 93. Λογικά, ακολουθώντας τους δικούς τους ισχυρισμούς, η ΧΑ θα είχε φουντώσει νωρίτερα και θα ήταν ο φαιός πρωταγωνιστής του πολιτικού σκηνικού. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη. Η οργάνωση φυτοζωούσε στο λυκόφως της πολιτικής ζωής. Στις εκλογές του 2009, μετά από 17 χρόνια από το πρώτο ογκώδες συλλαλητήριο, πήρε το 0,29% των ψήφων, ίδιο ποσοστό με τους «Ελληνες Οικολόγους» του Δημοσθένη Βεργή, και μάλιστα υπολείπετο αυτού κατά 350 ψήφους!

Φευ αποτελεί ανομολόγητο γεγονός, αλλά το θερμοκήπιο στο οποίο καλλιεργήθηκε η Χ.Α. και επέλασε στην πολιτική ζωή, δεν ήταν ο… εθνικισμός για το Σκοπιανό, όπως στρεψοδίκως ερμηνεύεται η λαϊκή αγανάκτηση για τη Μακεδονία. Γράφει π.χ. ο κ. Τζανακόπουλος: Όταν η ΝΔ μιλά για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπουλήματα, τι περιμένει η κα Σπυράκη ότι θα πουν οι Χρυσαυγίτες;». Τα συνθήματα για κρεμάλες καταδικάζει επίσης ως επικίνδυνα , σε μια όντως νουνεχή τοποθέτηση, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Μπάστα! Οι μνήμες είναι νωπές ακόμη. Για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπουλήματα, μιλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ παρέα με τη ΧΑ, στις πλατείες του μίσους, που ονομάστηκαν πλατείες αγανακτισμένων, κατά μίμηση των Iσπανών «Los Indignados». Τις κρεμάλες που καταδικάζει ο κ. Ξυδάκης, μαζί με τη ΧΑ τις έστηναν οι Συριζαίοι στο Σύνταγμα. Μαζί έδιωχναν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά το επίδικο που τροφοδότησε την πρόκληση Τζανακόπουλου, δεν ήταν η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή. Από αυτή μάλλον θα βγει «αρτιμελής» η κυβέρνηση, καθώς οι ΑΝΕΛ «διαφωνούν» μεν για το Σκοπιανό, αλλά δεν θα ρίξουν δα και την κυβέρνηση, να χάσουν τις καρέκλες τους.

Το επίδικο είναι οι επερχόμενες εκλογές και το μετεκλογικό σκηνικό. Το μνημόνιο –αντιμνημόνιο εξέπνευσε με την ολοκληρωτική ήττα της κυβέρνησης. Τώρα θέλει να οριοθετήσει το νέο οδόφραγμα, μεταξύ Δεξιάς και Κεντροαριστεράς, ή στη γλώσσα της μεταξύ «προοδευτικών» και συντηρητικών δυνάμεων (σε εισαγωγικά ο όρος «προοδευτικών», γιατί από το 2010 και μετά, τίποτα δι’ έργου και λόγου, δεν κατατάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προοδευτικές δυνάμεις).

Ως τις εκλογές το τοπίο θα πάρει φωτιά. Θα στρεψοδικούν, θα προκαλούν, θα βρίζουν, θα φωνάζουν. Στην πόλωση είναι ασυναγώνιστοι, αλλά πλέον έχουν μια αδυναμία. Δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα στην κοινωνία. Γι αυτό δεν χρειάζεται οι υπόλοιπες δυνάμεις να ανταποκριθούν στην όξυνση. Θα είναι σα να παίζουν στο γήπεδο τους.

Liberal
Δημοσίευση: Ιουλίου 11, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προσπαθούν να πυρπολήσουν το πολιτικό σκηνικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator