Τι περιλαμβάνει το τεχνικό μνημόνιο για Ελλάδα

0Τα προνομοθετημένα μέτρα μείωσης των συντάξεων από το 2019 και περικοπής του αφορολογήτου από το 2020 ενσωματώνει το τεχνικό μνημόνιο κατά την τελευταία επικαιροποίησή του, πριν τη λήξη του τρίτου προγράμματος.

Στο κείμενο των 49 σελίδων αποτυπώνονται όλα τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, η υλοποίηση των οποίων έχει σφραγιστεί ήδη από τους δανειστές.

Στη βάση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης άλλωστε, χθες στο Eurogroup έδωσε την πολιτική έγκριση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ η οποία αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούλιο.

Η τελευταία δόση, στο μεγαλύτερό της μέρος, θα κατευθυνθεί προς το ταμειακό μαξιλάρι διαθεσίμων το οποίο προσδιορίζεται πλέον στα 24,1 δισ. ευρώ ενώ ένα μέρος της δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ακριβότερων δανείων, όπως είναι αυτά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή τα διμερή δάνεια του πρώτου προγράμματος.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης, στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup άφησαν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διευκρινίζοντας ότι επί του παρόντος δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

Η δημοσιοποίηση του τεχνικού μνημονίου αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την λήξη του τρίτου προγράμματος του ESM στις 20 Αυγούστου.

Έλενα Λάσκαρη
Euro2day
Δημοσίευση: Ιουλίου 18, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι περιλαμβάνει το τεχνικό μνημόνιο για Ελλάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator