Τι σημαίνει για τον κόσμο ένα αδύναμο δολάριο

0
Η υποχώρηση του δολαρίου ήταν ένα από μεγάλα θέματα των αγορών φέτος, σημειώνει ο Roger Blitz, αναλυτής ισοτιμιών για τους Financial Times.

Η ταχύτητα της πτώσης έπιασε τους επενδυτές απροετοίμαστους, όπως και η ανάκαμψη που ακολούθησε με τους αναλυτές να την περιγράφουν ως διάλειμμα σε μια μακροχρόνια πτωτική φάση.

Το αδύναμο πράσινο νόμισμα θεωρητικά ευνοεί τις αμερικανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και κάνει τις μετοχές των εταιρειών των ΗΠΑ πιο ελκυστικές. Ευνοούνται παράλληλα τα εμπορεύματα, οι τιμές των οποίων αποτιμώνται σε δολάρια ενώ βοηθά στον έλεγχο του πληθωρισμού στις αναδυόμενες αγορές.

Μετά το πρόσφατο ράλι του νομίσματος ωστόσο, πόσο σίγουροι μπορούν να είναι οι επενδυτές ότι τα παραπάνω θα επιβεβαιωθούν ως μακροπρόθεσμη τάση; Το κλειδί είναι η απάντηση στο ερώτημα «γιατί υποχωρεί το νόμισμα;». Το καλό σενάριο θέλει να σχετίζεται με την ανάκαμψη της οικονομίας και την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Αν σχετίζεται με την πολιτική δασμών του Ντ. Τραμπ ή τα δίδυμα ελλείμματα της οικονομίας των ΗΠΑ τα δεδομένα αλλάζουν.

Σύμφωνα με τον Roger Blitz το πιθανότερο είναι ότι στο τέλος της χρονιάς το δολάριο θα είναι πιο αδύναμο. Σε αυτό συνηγορούν τα ιστορικά στοιχεία που δείχνουν ότι η περίοδος των αρκούδων για το δολάριο διαρκεί κατά μέσο όρο επτά χρόνια.

Οπότε έχει ακόμα… πτώση!

Euro2day
Δημοσίευση: Ιουλίου 06, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι σημαίνει για τον κόσμο ένα αδύναμο δολάριο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator