Τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη»;

0


Σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου

Από την Σοφία

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τα, μόνιμα ή προσδοκούντα μονιμότητα, μέλη της συντεχνίας, που φέρει το σχεδόν tribal nickname «πολιτικός», να χρησιμοποιούν τον όρο «πολιτικές ευθύνες»;
Πόσες φορές έχουμε ακούσει να χρησιμοποιείται από τα μέλη της εταίρας συντεχνίας της «έγκυρης ενημέρωσης»;
Άπειρες!
Και μαζί μ’ αυτόν και διάφορους άλλους όρους, όπως «πολιτικός απατεώνας» «πολιτικός ψεύτης» «πολιτικός…» κάτι άλλο…
Κι ο κόσμος στο τέλος αρχίζει και το επαναλαμβάνει.
Αφού το λένε οι «έγκυροι» πολιτικοί και το επαναλαμβάνουν κι οι «έγκυροι» ενημερωτές, ας το παπαγαλίσουμε λοιπόν κι εμείς οι «έγκυροι» ενημερωμένοι!
(το «ν» μπορεί να αντικατασταθεί και με «ξ»).
Γνωρίζουμε την ποινική ευθύνη, την αστική ευθύνη, οι συνέπειες τους ορίζονται από τον ποινικό κώδικα.
Τι είναι η όμως η πολιτική ευθύνη που αποδίδουν ο ένας στον άλλον οι γενναίοι τηλεμαχητές του λαού, όταν η οργή των πολιτών ξεπερνά το όριο ασφαλείας;

ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ;
Πού προβλέπονται; Πώς ορίζονται;

Ο αναλαμβάνων την πολιτική ευθύνη για κάτι, χάνει το πολιτικό του αξίωμα και την διοικητική του θέση;

Εκπίπτει της βουλευτικής ασυλίας;

Χάνει το δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος για οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα για ένα μεγάλο διάστημα 4 ή 5 εκλογικών περιόδων ή ακόμα και μόνιμα;

Επιστρέφει στο Δημόσιο τους μισθούς που έλαβε ως συντονιστής ή προϊστάμενος, αφού οι πολιτικές του αποφάσεις κι οι ενέργειες που απέρρευσαν απ’ αυτές δημιούργησαν ζημία; Αφού δεν έφερε το αποτέλεσμα για το οποίο του εδόθη από τους πολίτες η θέση.

Αναγκάζεται να διορθώσει με δικά του έξοδα την ζημία που προκάλεσε;

Αποζημιώνει το Δημόσιο με δικά του χρήματα από την τυχόν ζημία που του προκάλεσε;

Αποζημιώνει μα δικά του έξοδα τους θιγέντες από τις συνέπειες των πολιτικών του αποφάσεων;

Υπάρχει, τέλος πάντων, κάποιου είδους συνέπεια που να συνοδεύει την συγκεκριμένη έκφραση όσον αφορά τον πολιτικά υπεύθυνο, για οτιδήποτε;

Ο όρος «πολιτική ευθύνη» είναι μια κενόλογη και συνειδητή επινόηση του συστήματος, η οποία σκοπεύει στην προσωρινή εκτόνωση της συναισθηματικής έντασης που δημιουργείται στους πολίτες από το αίτημα απόδοσης δικαιοσύνης μπροστά την συνειδητοποίηση της ασυδοσίας και της συλλογικής ζημίας που προκαλεί η ανευθυνότητα (τουλάχιστον) κι η ασυνειδησία των πολιτικών.

Ο όρος αυτός από μόνος του αποτελεί κορυφαίο δείγμα περιφρόνησης και εμπαιγμού, του ημών των πολιτών από την συντεχνία της εξουσίας και από τα δεκανίκια της.

Εμείς έχουμε βαρύτατες συνέπειες για οποιοδήποτε λάθος ή παράβαση, ακόμα και για λάθη εις βάρος μας από τους δημόσιους φορείς που τελούν υπό τις αποφάσεις της συντεχνίας των πολιτικών.

Αυτή η συντεχνία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΩΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!
Κατά παράφραση του συντάγματος θεωρεί ότι ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (για αυτό όποιος θίγει τις πράξεις τους προσβάλει το… πολίτευμα, λογικό δεν είναι;)
H ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΕΞ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑ.

Το άρθρο του Συντάγματος, και το δημόσιο αγαθό που προσφέρει ορίζοντας την ισότητα όλων των πολιτών ενώπιον του νόμου, έχει ακυρωθεί από αυτούς τους ίδιους που φέρουν τον τίτλο του θεματοφύλακά του.
Οι οποίοι σφετερίστηκαν τα προνόμια της ηγεσίας, για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και διαρκή παραμονή τους στην εξουσία μέσω της οποίας προσπορίζουν οφέλη αντιμετωπίζοντας την χώρα μας σαν οικόπεδο που κληρονόμησαν από τύχη, με το οποίο δεν έχουν καμμία σχέση και καμμία επαφή και το «σκοτώνουν» κοψοχρονιάς και εμάς τους ίδιους σαν κοπάδι κατάλληλο για κάθε είδους οικονομική εκμετάλλευση!

Κι όταν πια δεν μπορούν να κρυφτούν οι πράξεις τους γιατί οι συνέπειές τους διαλύουν την ελληνική κοινωνία, εκτονώνουν το κοινό αίσθημα με «σφοδρές» άδειες κι ανώδυνες αποδόσεις «πολιτικής ευθύνης».
Έχετε ακούσει ποτέ στις σικέ τηλεμαχίες προς τέρψη και εκτόνωση των προβάτων να αποδίδονται ποινικές ευθύνες από πολιτικό σε πολιτικό της συντεχνίας;;;;
Όχι!
Γιατί η ποινική ευθύνη έχει συνέπειες! Η «πολιτική ευθύνη» δεν έχει καμμία! Οι συνέπειες που ακολουθούν την λέξη «ευθύνη» «απατεώνας» «κλέφτης» «ψεύτης» ακυρώνονται από την λέξη «πολιτική» ή «πολιτικός» που μπαίνει ακριβώς δίπλα!
Αυτό όμως δεν θα το καταλάβουν τα πρόβατα και θα ηρεμήσουν, κάποιος καλός τα προστατεύει! Κάποιος αφιερώθηκε στην πολιτική και κάνει καριέρα σωτήρα και προστάτη για αυτούς που συνήθως πέρα από τον εαυτούλη τους και τα μικροσυμφεροντάκια τους δεν σκεφτόντουσαν τίποτα άλλο. «Καλά του τα είπε» λέμε ευχαριστημένοι! Θα ψηφίσω αυτόν. Κοιμηθείτε… το ηνωμένο τσοπάνατο γρηγορεί…

«Πολιτικό» μπεεεε
Δημοσίευση: Ιουλίου 29, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη»;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator