Εκδήλωση του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών: Η ιστορία των Δημοτικών Σχολείων Μουλκίου - Βασιλικού (1840 - 1940)

0
Η αναδρομή στην ιστορία της ίδρυσης των Δημοτικών Σχολείων Μουλκίου"& Βασιλικού από το 1840 και η μετέπειτα πορεία τους έως το1840, ήταν το θέμα εκδήλωσης που παρουσιάστηκε από τον συγγραφέα ιστορίας κ. Κωνσταντίνο Κελλάρη, καθηγητή μαθηματικών - πρώην διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Κιάτου και μέλος του Δ.Σ του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών και την συνεργασία του Δήμου Σικυωνίων στο αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μουλκίου που μαζί με την τοπική Κοινότητα Μουλκίου αποτέλεσαν τους συνδιοργανωτές αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας παρουσίασης.

Η εγκάρδια υποδοχή και η αθρόα προσέλευση σημαντικού αριθμού κατοίκων και από τις δύο Τοπικές Κοινότητες, Μουλκίου και Βασιλικού, αλλά και η συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, προσδιόρισε το κλίμα συναίνεσης που ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την λεπτομερή εξιστόρηση των στοιχείων και την ανάλυση των γεγονότων που παρέθεσε με ενάργεια ο ομιλητής από το κύρος των δεδομένων της μελέτης των αρχείων.

Η παρουσίαση συνοδεύτηκε από πλήθος εικόνων, εγγράφων, στατιστικών πινάκων αλλά και επιστολογραφίας όπου σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί οι δυσκολίες τα εμπόδια καθώς και οι κωμικοτραγικές περιπτώσεις λειτουργίας των "πρωτόγονων" συνθηκών διδασκαλίας και τρόπων μάθησης, που ενίσχυσαν κατά πολύ το ενδιαφέρον και την περιέργεια του ακροατηρίου.

Μεταξύ και πολλών άλλων που αναφερθηκαν, υπογραμμίστηκε από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών κ. Γιώργο Καρβουντζή, η σημασία ανάπτυξης αυτού του πλαισίου προγράμματος με επιλεγμένα θέματα που διευρύνουν τη γνώση και διερευνούν στοιχεία καθοριστικών παραγόντων που έχουν καίρια επίδραση στην εκπαιδευτική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών που ανιχνεύουν το παρελθόν με επιστημονική φροντίδα, ώστε να προκύπτουν ωφέλιμα συμπεράσματα που αποβαίνουν χρήσιμα για το παρόν και το μέλλον.
Δημοσίευση: Ιουλίου 20, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκδήλωση του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών: Η ιστορία των Δημοτικών Σχολείων Μουλκίου - Βασιλικού (1840 - 1940)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator