Γιατί «αυτοκτόνησε» ο Πάνος Kαμμένος;

0



Η απόφαση του Πάνου Καμμένου να στηρίξει το ξεπούλημα της Μακεδονίας, οδήγησε σε εξαύλωση το ήδη ρημαγμένο κόμμα του. Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στη πολιτική αυτοκτονία; Η αγάπη για την καρέκλα και μόνο ή μήπως κάτι άλλο;...

Γράφει ο Γιώργος Τέσσης*

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αυτοπαρουσιάστηκαν ως ένα πατριωτικό, αντιμνημονιακό κόμμα που ο αρχηγός του Πάνος Καμμένος επεδίωκε να είναι το «αναγκαίο καλό» ώστε να αποτελέσει το εξισορροπητικό παράγοντα στα Εθνικά θέματα σε μια κυβέρνηση της αριστεράς. Με αυτό το αφήγημα παρουσιάστηκε σε μια μερίδα ψηφοφόρων που είχαν πειστεί ότι υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός των μνημονίων αλλά ταυτόχρονα φοβόντουσαν τις θέσεις που διαχρονικά πρέσβευε η αριστερά για τα εθνικά δίκαια.

Πολύ γρήγορα, το αντιμνημονιακό αφήγημα κατέρρευσε με πάταγο. Ο Πάνος Καμμένος υπέγραψε ένα αχρείαστο μνημόνιο, αποτέλεσμα των γελοιοτήτων της διαπραγμάτευσης των Τσίπρα-Βαρουφάκη-Καμμένου, το πρώτο εξάμηνο του 2015 παρότι ορκιζόταν ότι ούτε νεκρός δεν θα συνεργαζόταν με οποιονδήποτε είχε υπογράψει μνημόνια.

Τους είχαν απομείνει δύο επιχειρήματα. Το πρώτο ότι είναι έντιμοι και καθαροί και το δεύτερο ότι αποτελούν το φρένο στο ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας που όλοι ήξεραν ότι η αριστερά αργά ή γρήγορα θα επιχειρούσε.

Η επιχείρηση καθαρά χέρια κατέρρευσε και αυτή με την ιστορία με τα βλήματα καθώς και με την εν γένει συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου στις ρουλέτες του Λονδίνου και στο Μονακό.

Το μόνο που τους είχε απομείνει ήταν τα Εθνικά θέματα. Και όμως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να αφήσουν την αριστερά να ξεπουλήσει τη Μακεδονία! Αρκεί η λατρεία που όντως έχει ο Πάνος Καμμένος για την καρέκλα και τα ταρατατζούμ για αυτή του κίνηση;

Υποστηρίζω πως ΟΧΙ. Όσο παθιασμένος και να είναι κάποιος για την καρέκλα δεν ανταλλάσσει έντεκα μήνες εξουσίας με την απόλυτη πολιτική του εξαέρωση. Κατά την γνώμη μου ο Τσίπρας εκβίασε τον Καμμένο με τις ατασθαλίες στην υπόθεση των βλημάτων. Θεωρώ ότι τον απείλησε ότι θα τον αφήσει ακάλυπτο στο ειδικό δικαστήριο που θα στηθεί για την υπόθεση ή ακόμα χειρότερα θα διέρρεε τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Μην ξεχνάτε ότι στον πρόσφατο ανασχηματισμό, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο Τσίπρας απέσυρε ή καλύτερα προστάτεψε το ιδρυτικό μέλος του Σύριζα, Δημήτρη Βίτσα και στη θέση του τοποθέτησε τον αναλώσιμο Κουβέλη.

Υπάρχει ακόμα και η περίπτωση ο Καμμένος να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Τσίπρα μετά το ναυάγιο των ΑΝΕΛ, να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διασωθεί ο ίδιος, πουλώντας ακόμα και τους στενότερους συνεργάτες του. Ο χαρακτήρας του Πάνου Καμμένου δεν αποκλείει καθόλου μια τέτοια εξέλιξη, απλά μετά θα χρειάζεται τεθωρακισμένο για να γλυτώσει από την εκδικητική μανία των πρώην φίλων του.

Το ενδεχόμενο που κυκλοφορεί εσχάτως, ότι έδωσαν την Μακεδονία με αντάλλαγμα το χρέος ή την αναστολή της μείωσης των συντάξεων δεν θέλω καν να το βάλω στο μυαλό μου. Αποτελεί συνειδητή απόφαση καθαρής προδοσίας της Πατρίδας, που ούτε ένα πολιτικός του επιπέδου του Καμμένου δεν θα τολμούσε καν να σκεφθεί, πόσο μάλλον να υλοποιήσει.

*Ο Γιώργος Τέσσης είναι τομεάρχης οργανωτικού της ΝΔ στη Β1 Αθηνών και μέλος του τομέα εσωτερικών με αρμοδιότητα θέματα Δημοσίας Τάξεως.
Δημοσίευση: Ιουνίου 19, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί «αυτοκτόνησε» ο Πάνος Kαμμένος;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator