ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Απάντηση στο Δ.Τ. του κ.Νανόπουλου για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων

0Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου του επικεφαλής της μειοψηφίας του κύριου Νανόπουλου όσον αφορά τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Απάντηση μας είναι η εικόνα που αντικρίζει ο Δημότης βλέποντας καθημερινά αλλά ακόμη και τις Κυριακές και τις αργίες σχεδόν το σύνολο των κάδων να μην είναι πλήρες γεμάτοι. Ταυτόχρονα δίνουμε και απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία έθεσε ο κύριος Νανόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι υπάρχει αναγκαιότητα επισκευής πολλών κάδων και αγορά νέων που θα χρησιμοποιηθούν στην κομποστοποίηση. Σχετικά με τους νέους κάδους ήδη έχουν αντικατασταθεί περίπου 300 κάδοι ούτως ή άλλως οι διαδικασίες αντικατάστασης είναι διαρκείς και αυτό είναι εμφανές στους κάδους τους οποίους είναι αποτυπωμένο το έτος κατασκευής τους. Όσον αφορά την αγορά νέων κάδων που θα χρησιμοποιηθούν για την κομποστοποίηση, αυτό προβλέπεται στην μελέτη για την διαλογή στην πηγή και το σύστημα πόρτα πόρτα. Ήδη έχει γίνει καταγραφή – ενημέρωση με προτεραιότητα στους μεγάλους παραγωγούς απορριμμάτων. Όσον αφορά τους κάδους που πρόσφατα αγοράστηκαν και δεν έχουν ποδομοχλούς , αυτοί ήδη χρησιμοποιούνται και από άλλους δήμους, διότι το παλιό σύστημα με ποδομοχλούς, δημιουργεί πιο γρήγορη φθορά – καταστροφή στους κάδους και κυρίως στα καπάκια αυτών.

Σχετικά με το πλύσιμο των κάδων, ενημερώθηκε ο κύριος Νανόπουλος ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων και ψευδώς αναφέρεται ότι και τα δύο οχήματα που υπάρχουν για το σκοπό αυτό είναι σε αδράνεια.

Επίσης σε ότι αφορά τα στοιχεία σχετικά με τις ποσότητες απορριμμάτων που συλλέγονται ο Τομέας καθαριότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί εβδομαδιαία ζύγιση των αστικών απορριμμάτων και υπάρχουν με επίσημα στοιχεία οι ακριβείς ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας. Δεν είδαμε όμως καμία αναφορά από την πλευρά του κυρίου Νανόπουλου για το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι στους πρώτους δήμους σε όλη την χώρα όσο αφορά σε σύγκριση με τον πληθυσμό του σε συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών κάτι για το οποίο ευχαριστούμε τους δημότες μας για την συμμετοχή τους στην επιτυχία αυτή.

Επίσης στη συζήτηση που έγινε δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά στο σύστημα GPS μιας και το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί άψογα και απορούμε ποια είναι η πηγή ενημέρωσης του κυρίου Νανόπουλου για το συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά την φύλαξη με κάμερες ασφαλείας στον χώρο του εργοταξίου υπάρχει διαδικασία στην φάση ολοκλήρωσης της για την τοποθέτηση των σχετικών καμερών ασφαλείας. Επίσης την φάση ανάλογης διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκεται η προμήθεια των μέσων ατομικής ασφαλείας(ΜΑΠ).
Όσον αφορά την εκπαίδευση των εργαζομένων αυτή πραγματοποιείται κατά καιρούς.

Έγινε αναφορά επίσης σχετικά με την επιστροφή υπολοίπου από το ΚΔΑΥ Τρίπολης. Η επιστροφή αυτή (30%) είναι ίδια για όλους τους δήμους που συνεργάζονται με το συγκεκριμένο ΚΔΑΥ και είναι η χαμηλότερη σε σύγκριση με δήμους της Αττικής αλλά και όμορους δήμους μας που συνεργάζονται με το ΚΔΑΥ που υπάρχει στο νομό μας και αυτό δικαιώνει και την επιλογή μας να μεταβούμε στο συγκεκριμένο ΚΔΑΥ μειώνοντας έτσι την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΑΔΑ μας και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το που βρήκε το «περίεργο» ο κυριος Νανόπουλος.

Για την μόνιμη θέση μηχανικού περιβάλλοντος δεν προβλέπεται στον ΟΕΥ Και αυτή θέση αναπληρώνεται με έκτακτο προσωπικό όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο που υπάρχουν δύο μηχανικοί περιβάλλοντος στα πλαίσια της οκτάμηνης απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Όμως το μεγάλο ψέμα έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει σχέδιο διαλογής στην πηγή και ενημέρωση δημοτών για την μείωση των αποβλήτων και τον διαχωρισμό του στο σπίτι και την επιχείρηση. Και αυτό γιατί έχει ήδη γίνει σχετική ενημέρωση και καταγραφή μεγάλων παραγωγών απορριμμάτων και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί το τεύχος της μελέτης για την ψήφιση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκ του γραφείου τύπου
Δημοσίευση: Ιουνίου 25, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Απάντηση στο Δ.Τ. του κ.Νανόπουλου για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator