Επιτυχημένη η συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου με το Κ.Π.Ε. Σικυωνίων

0
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη σχολική χρονιά 2017-2018 η συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) του Δήμου Σικυωνίων. Είναι μια συνεργασία που ξεκίνησε πέντε χρόνια πριν και έχει ήδη προσφέρει πολλά.

Το Κ.Π.Ε. Σικυωνίων είναι μια δομή που υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επίσης υλοποιεί σεμινάρια για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών ή άλλων κοινωνικών ομάδων, που αποσκοπούν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικών πρακτικών, στα πλαίσια τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου συνεργάστηκε και φέτος με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Σικυωνίων στην υλοποίηση του προγράμματος "Κορινθιακός... ανακαλύπτοντας τη μικρή μας θάλασσα", προσφέροντας τις εγκαταστάσεις του και όλο το κατάλληλο υλικό. Μέσω του προγράμματος αυτού εκατοντάδες παιδιά από σχολεία τόσο του Νομού Κορινθίας όσο και γειτονικών νομών έχουν επισκεφτεί το Κιάτο και έχουν ενημερωθεί για τις ιδιαιτερότητες του Κορινθιακού Κόλπου, τη βιοποικιλότητά του, την περιβαλλοντική του αξία, τις σοβαρές επιπτώσεις που αντιμετωπίζει από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά και τις δυνατότητες που δίνει η θάλασσα για αθλητικές δραστηριότητες όπως η ιστιοπλοΐα και η κολύμβηση. Στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας, δηλαδή της τέχνης του αρμενίσματος στο νερό χρησιμοποιώντας ως αποκλειστική πηγή ενέργειας τον άνεμο. Εκτός από τη θεωρητική ενημέρωση, τα παιδιά βλέπουν από κοντά τη λειτουργία του σκάφους τύπου Optimist - του σκάφους του μικρού καπετάνιου – τα μέρη του, τους τρόπους κίνησης των πανιών και μαθαίνουν να δένουν ναυτικούς κόμπους.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου με χαρά διέθεσε και φέτος την τεχνογνωσία και τις εγκαταστάσεις του στους εκπαιδευτικούς του Κ.Π.Ε. Σικυωνίων για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο είναι απόλυτα εναρμονισμένο και με τη γενικότερη προσπάθεια του Ν.Ο. Κιάτου για τη διάδοση της ιστιοπλοΐας και της εξοικείωσης των παιδιών με τη θάλασσα.
Δημοσίευση: Ιουνίου 04, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιτυχημένη η συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου με το Κ.Π.Ε. Σικυωνίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator