ΝΑΥΠΛΙΟ: Πόσο πιο κάτω θα το πάτε το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου κύριε Χελιώτη; Καλύτερα να το σταματήσετε...

0




Η αναφορά γίνεται στον Κώστα Χελιώτη, γιατί από το 2003, δεκαπέντε χρόνια τώρα, είναι ο μοναδικός και αποκλειστικά υπεύθυνος για το Φεστιβάλ Ναυπλίου, που σταδιακά το μετέτρεψε από Κλασσικής Μουσικής που μεγαλουργούσε, σε κάτι "ότι να 'ναι" μουσικής.

Το μοναδικό Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής, της Ελληνικής περιφέρειας, με την τεράστια διαφήμιση και τους μεγάλους χορηγούς, Ballantine's, Rolex, κατάντησε μια βαρετή εβδομάδα, γι' αυτό δε φταίνε οι μουσικοί που εμφανίζονται, που παρόλο ότι το αποτέλεσμα είναι μετριότατο, να μην το χαρακτηρίσω χειρότερα γιατί ακριβώς σέβομαι τους μουσικούς, το κόστος παραμένει υψηλότατο και στην ουσία άγνωστο το πως διαχειρίζεται.

Ο κύριος Κώστας Χελιώτης, χωρίς να είναι αιρετός εδώ και πολλά χρόνια, έχει τοποθετηθεί από τον κολλητό του Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, με την επικύρωση βέβαια της ψήφου της πλειοψηφίας, σε διάφορες θέσεις, όπως Πρόεδρος του Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας" και μέλος του ΔΟΠΠΑΤ, παλιότερα διετέλεσε και Πρόεδρος του.

Εκτός από την απαξίωση του Φεστιβάλ, λόγω των επιλογών και χειρισμών του κυρίου Χελιώτη, έχουμε και μια περίεργη διαδικασία πληρωμής της διοργάνωσης του.

Μέχρι το 2014, γίνεται, έστω και με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα διαγωνισμός, τον χαρακτηρίζω έτσι γιατί από την αρχή του Φεστιβάλ, το αναλαμβάνει η ίδια εταιρεία η οποία συνεργάζεται με το Διευθυντή του, Γιάννη Βακαρέλη.

Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ το 2014, ο συμπολίτης δικηγόρος κύριος Παναγιώτης Μελισσινός.

Το 2015 και το 2016, η διαδικασία μεταφέρεται από το ΔΟΠΠΑΤ, άγνωστο το γιατί, και ο διαγωνισμός γίνεται από το Δήμο Ναυπλιέων.

Πέρυσι, το 2017 και φέτος, καταργείται ο διαγωνισμός, μεταφέρεται πάλι στο ΔΟΠΠΑΤ και η δαπάνη του Φεστιβάλ, κόβεται στα τρία για να γίνεται με απευθείας αναθέσεις, όμορφα και απλά, όπως προβλέπεται στο "άτυπο καταστατικό" της Δημαρχίας Κωστούρου...

Όσο για το κόστος; Εδώ δεν ισχύει βέβαια το , "ό,τι πληρώνεις παίρνεις", γιατί αν αναλογιστούμε τι απίθανα Φεστιβάλ και ποιοι διάσημοι καλλιτέχνες έχουν λάβει μέρος παλιότερα σε αυτά, τότε το μόνο που μας μένει είναι λύπη και ερωτηματικά, γιατί φτάσαμε εδώ...

2012 59.040,00€

2013 48.000,00€

2014 48.000,00.€

2015 Από το Δήμο 48.000,00€

2016 Από το Δήμο 48.000,00€

2017 24.000,00 10.000,00€ 18.000,00€ = 52.000 €

2018 24.000,00 13.000,00€ 18.000,00€ = 55.000 €

Δε θα υποκύψω στον πειρασμό να κάνω σύγκριση του προγράμματος που ανακοινώθηκε και για το φετινό Φεστιβάλ, επειδή σέβομαι τον κάθε καλλιτέχνη και την προσφορά του, δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ στη χρονιά που ήμουν εγώ υπεύθυνος για το Φεστιβάλ, το 2001, για ένα και μόνο λόγο, να προσγειωθούν, να μετριάσουν την αλαζονεία τους και να περιορίσουν τη σπατάλη που γίνεται.

Ο κύριος Χελιώτης ξέρει πολύ καλά τι λέω, θα αναφερθώ μόνο σε ονόματα που έχουν τιμήσει και έχουν τιμηθεί από το Φεστιβάλ, σε αντίθεση με τις τωρινές παρουσίες..

Ονόματα όπως ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης, Λεωνίδας Kαβάκος, Δημήτρης Σγούρος, Σόνια Θεοδωρίδου, Jean- Louis Steuerman, ACADEMY ORCHESTRA OF LONDON, ENSEMBLE WIEN, Katia & Marielle Labeque, Milva, VIRTUOSI DI PRAGA, ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ, Η ΚΑΜΕΡΑΤΑ, VIENNA PHILHARMONIC CHAMBER ORCHESTRA, BERLIN PHILHARMONIC QUARTET...

Και μαζί η Ελληνική βραδιά που μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές ο Ξαρχάκος, ο Μικρούτσικος, η Φαραντούρη, ο Νταλάρας, ο Θωμαΐδης, η Γαλάνη, η Τσανακλίδου, ο Νιόνιος και πόσοι άλλοι που ομόρφυναν τα βράδια μας κάθε αρχή του καλοκαιριού.

Για θυμηθείτε κύριε Χελιώτη, τι παρουσιάζαμε στο Φεστιβάλ Ναυπλίου, το 2001, επί Δημαρχίας Κώστα Χαραμή και της αφεντιάς μου υπεύθυνου του Φεστιβάλ... Πατήστε άφοβα στην εικόνα...


Prefadoros
Δημοσίευση: Ιουνίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΑΥΠΛΙΟ: Πόσο πιο κάτω θα το πάτε το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου κύριε Χελιώτη; Καλύτερα να το σταματήσετε..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator