5 εξαγγελίες, 5 ψέματα!

0Πέντε σημαντικές ειδήσεις είχαμε το 48ωρο, και οι πέντε ήταν γεμάτες ψέματα! Η κατάργηση της αξιολόγησης των καθηγητών από τον υπουργό Παιδείας. Η συμφωνία των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα Σκόπια. Η παράδοση του πάρκου Γουδή στο λαό. Η μείωση του ΕΝΦΙΑ «στα λαϊκά στρώματα». Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων! Όλα παραποιημένα από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς!

Ο υπουργός Παιδείας Κ Γαβρόγλου ανήγγειλε με περηφάνεια ότι καταργεί με ένα νόμο και ένα άρθρο την αξιολόγηση των καθηγητών στα σχολεία επειδή η αξιολόγηση συναρτιόταν με ποσοστό απολύσεων, και αυτό ήταν απαράδεκτο. Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος εξαιρούσε τους καθηγητές από τις απολύσεις όταν προβλέπονταν σε περιπτώσεις αξιολόγησης!

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών Ν Κοτζιάς δήλωσε με στόμφο ότι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει με τα Σκόπια την ονομασία «Μακεδονία- Σκόπια», απειλώντας κι όλας ότι θα βγάλει στη δημοσιότητα έγγραφα του υπουργείου που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η αλήθεια είναι ότι καμιά τέτοια συμφωνία δεν υπήρξε! Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία με τα Σκόπια! Τέτοιο όνομα έχει πέσει στο τραπέζι στο παρελθόν από τη FYROM, αλλά καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε επίσημη αποδοχή της.

Ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος ενημέρωσε χτες τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων δεν πρόκειται να δει μεταβολή στον ΕΝΦΙΑ, ενώ ένα 18% θα δει και μείωση! Η αλήθεια είναι ότι πάνω από το 60% των ιδιοκτητών, ακόμα και σε υποβαθμισμένες περιοχές, θα υποστούν αυξήσεις. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Ο ΕΝΦΙΑ οφείλει να αποδώσει 3,2 δις βρέξει χιονίσει. Το έχει υπογράψει η κυβέρνηση στο 3ο Μνημόνιό της.

Ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος ανήγγειλε από τα Ψαρρά το… μεγάλωμα της Ελλάδας! Είπε συγκεκριμένα: «Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα, με την αναγνώριση της ΑΟΖ, την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και η πατρίδα μας θα περάσει σε μια καινούργια εποχή».

Κάποιος να του πει ότι η ΑΟΖ δεν έχει σχέση με τα χωρικά ύδατα. Και να του πει ότι οι μπαρούφες που πετάει δεν βρίσκονται καν σε φάση ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Να μη μιλήσουμε για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου. Από έναν υπουργό και μια κυβέρνηση που δεν είναι ικανοί να εκμεταλλευτούν ούτε το υδραγωγείο του Αδριανού στη Δεξαμενή.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παράδοση του πάρκου Γουδή στο λαό, για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες («δράσεις» στα νεοελληνικέζικα). Αυτό που δεν μας είπε είναι πώς θα παραδώσει κάτι που δεν του ανήκει! Δηλαδή δεν ανήκει στο κράτος σε έναν φορέα. Αλλά είναι ιδιοκτησία των Δήμων Αθήνας, Ζωγράφου και του υπουργείου Άμυνας. Οι οποίοι Δήμοι δεν έχουν ακόμα- και δεν είναι τελεσίδικα συμφωνημένο- να παραδώσουν σε έναν άλλο φορέα (ο οποίος ακόμα δεν έχει καν γεννηθεί!) αυτή τους την έκταση με ό,τι περιλαμβάνει σε υποδομές για όλους τους Αθηναίους. Όλα είναι ακόμα στα χαρτιά!

Για όσους δεν ξέρουν, η περιοχή έχει ένα ολυμπιακών διαστάσεων θερμαινόμενο κολυμβητήριο για όλους, με όλες τις υποδομές, γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο, κλειστό γυμναστήριο, οργανωμένους περιπάτους, καφετέριες, πάρκινγκ και χώρους συναυλιών και μεγάλων εκδηλώσεων, που λειτουργούν με τεράστια συμμετοχή πολιτών.

Και το μόνο που λείπει από το χώρο στο Γουδή είναι το παλιό τιμωρητήριο όσων κυβερνητών πρόδιναν το λαό και την πατρίδα τους. Αυτό μάλιστα. Να το παραδώσει στο λαό ο πρωθυπουργός. Και μάλιστα όσο πιο σύντομα μπορεί.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
Liberal
Δημοσίευση: Ιουνίου 26, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "5 εξαγγελίες, 5 ψέματα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator