Τι χειρότερο μπορεί να πάθουμε;

0



Της Κατερίνας Γαλανού

Όταν το 2015 με ευθύνη του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Φ. Κουβέλη, ναυαγούσε η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου Δημοκρατίας μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον υψηλής αποστροφής και άνοιγε ο δρόμος για την εκλογική επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί από όσους ψήφιζαν την «πρώτη φορά Αριστερά» έλεγαν με θυμωμένη οργή για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου:« τι χειρότερο μπορεί να πάθουμε».

Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για το σκίσιμο των μνημονίων, οι υποσχέσεις Τσίπρα για επιστροφή στον παράδεισο «με τα λεφτόδεντρα», η στοχοποίηση και ο εξευτελισμός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μαζί με τη δαιμονοποίηση των εταίρων, μετέτρεψε τους ψηφοφόρους από κακομαθημένα «πελατάκια» σε ανελέητους τιμωρούς του «κακού», παλαιού συστήματος.

«Τι χειρότερο μπορεί να πάθουμε;» άκουγες ακόμη και από επιχειρηματίες, ανθρώπους της αγοράς, στελέχη της δημόσιας διοίκησης κ.ά., οι οποίοι έριχναν αναθέματα στους Σαμαρο- Βενιζέλους και αντιμετώπιζαν το περίφημο mail Χαρδούβελη ως το εισιτήριο για την κόλαση.

Ακόμη κι όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά από ένα διαβολεμένο εξάμηνο που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, στο δημοψήφισμα και στο ολοδικό τους τρίτο μνημόνιο με εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στον έλεγχο των δανειστών για 99 χρόνια, την νέα σφαγή των συντάξεων κ.λπ., οι «θυμωμένοι» ψηφοφόροι δεν ξεθύμωσαν.

Έδωσαν στο «νέο» και «άφθαρτο», όπως αυτοπροσδιορίζονταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο συνεταίρος του Πάνος Καμμένος ,το τιμόνι της χώρας για άλλα 4 χρόνια. Δεν άκουσαν τις Κασσάνδρες που φώναζαν ότι η διακυβέρνηση της Ελλάδας είναι κάτι παραπάνω από τα μνημόνια, τα non paper διαστροφής της πραγματικότητας και τα διαφημιστικά σποτάκια «ήταν δίκαιο έγινε πράξη».

Όταν οι Τσίπρας - Βαρουφάκης και λοιποί δούλευαν υπόγεια για την ρήξη με την Ευρώπη και ο Καμμένος απειλούσε με «νέο Κούγκι», ο Θ. Πάγκαλος θύμιζε στους αφελείς ότι και η Συρία ήταν ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στη Μ. Ανατολή πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Με αυτό το επιχείρημα αναδείκνυε την απροσμέτρητη αξία συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ υπό το πρίσμα και της οικονομικής και της εθνικής επιβίωσης.

Τον ίδιο αφυπνιστικό τόνο είχε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, όταν επανειλημμένα ευχόταν όταν τελειώσει ο βίος της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η ζημιά που θα έχουν προκαλέσει να είναι μόνον οικονομική και να μην συνοδευτεί από μια εθνική τραγωδία.

Το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στα εθνικά θέματα και κυρίως στα ελληνοτουρκικά με ευθύνη των Τσίπρα – Κοτζιά που πήγαν να παίξουν μεγάλο παιχνίδι με την επίσκεψη Ερντογάν και του Καμένου που νόμισε ότι ο πόλεμος είναι Playstation, προκαλεί ανησυχία στους πολίτες.

Ακόμη και εκείνοι που τους ψήφισαν με το σκεπτικό «τι χειρότερο θα πάθουμε;» δεν θα αναλογιστούν την δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα. Θα θυμηθούν το «Γουδή» για το οποίο κραύγαζαν στήνοντας ικριώματα στο Σύνταγμα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Liberal
Δημοσίευση: Μαΐου 19, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι χειρότερο μπορεί να πάθουμε;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator