Το δίκιο δεν είναι με το μέρος κανενός: Είναι μαζί με τα ερείπια και τις ζωές που χάνονται…

0Του Πανίκου Παναγιώτου

Οι αιώνες περνούν. Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, όσο και το πέρασμα του ανέμου. Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς, αλλά πάντα μένει ο ίδιος.

Ανεβαίνει στα ύψη και βουλιάζει στη λάσπη.

Από τους αρχέγονους χρόνους, ο πόλεμος είναι η «άλλη πλευρά» του πολιτισμού.

Η σημερινή εικόνα στην Ανατολική Μεσόγειο προκαλεί φόβο και τρόμο. Γνώριμα σκηνικά, γνώριμοι πρωταγωνιστές, σε καινούριους ρόλους.

Φαίνεται ότι ο πλανήτης βιώνει μια από τις πιο κρίσιμες και πιο επικίνδυνες στιγμές μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Και η Κύπρος, το σταυροδρόμι ηπείρων και συμφερόντων. Πάντα εκεί, γιατί «δεν έχει κρικέλια για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν».

Κάποτε, ήταν οι Φοίνικες, οι Ασσύριοι, οι Πέρσες κι άλλοι πολλοί που ακολούθησαν.

Σήμερα, συνωστίζονται στην περιοχή οι πολεμικές αρμάδες των σύγχρονων κουρσάρων.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν λήφθηκε καμία απόφαση. Η Ρωσία άσκησε βέτο σε αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταψήφισαν ρωσική πρόταση, με αλληλοκατηγορίες για τα εγκλήματα στη Συρία.

Χθες, ήταν τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν που δεν βρέθηκαν ποτέ. Το Ιράκ διαλύθηκε, η Μέση Ανατολή κομματιάστηκε ακόμα περισσότερο και στρατιές νέων τρομοκρατών άπλωσαν παντού.

Κι όταν στη συνέχεια οι Κούρδοι πολέμησαν γενναία για την εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους, το «ευχαριστώ» των συμμάχων τους ήταν να αφήσουν τα στρατεύματα του σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος ενίσχυε το Ισλαμικό Κράτος, να εισβάλουν στη γη τους και να σπείρουν το θάνατο.

Τώρα, είναι τα χημικά όπλα του δικτάτορα Άσαντ, που τον κρατάει στην εξουσία ο Πούτιν και οι μουλάδες του Ιράν.

Όλα μαζί και το καθένα ξεχωριστά στήνουν ένα περίεργο και βρώμικο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της ανθρωπότητας.

Αντί να ακούγονται φωνές της λογικής, αναβιώνει το θλιβερό παρελθόν.

Το δίκιο δεν είναι με το μέρος κανενός. Είναι μαζί με τα ερείπια και τις ζωές που χάνονται.

HellasJournal
Δημοσίευση: Μαΐου 19, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το δίκιο δεν είναι με το μέρος κανενός: Είναι μαζί με τα ερείπια και τις ζωές που χάνονται…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator