Εκδήλωση βράβευσης της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

0


Της Γιώτας Μπάγκα

Μια λαμπερή εκδήλωση έλαβε χώρα χθες Δευτέρα 15 Μαΐου στην Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που οργανώθηκε από την 2470 Περιφέρεια του ΔΡ. Τιμώμενο πρόσωπο η πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και προσωπικότητες από τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, της Τέχνης και της Επιστήμης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Μαριάννας Καλοειδά που αναφέρθηκε εκτενώς στο διεθνές και εγχώριο ανθρωπιστικό έργο του ΡΟΤΑΡΙ τονίζοντας πως χωρίς τον εθελοντισμό δεν μπορεί καμία κοινωνία να αναπτυχθεί. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε αναλυτικά το πραγματικά εντυπωσιακό βιογραφικό της κ. Βαρδινογιάννη. Χαρακτηριστικό είναι πως δαπανήθηκε πολλή ώρα μόνο για να αναφερθούν τα διεθνή και εθνικά βραβεία που έχει λάβει η κ. Βαρδινογιάννη για τεράστιο ανθρωπιστικό της έργο. Ακολούθησε η βράβευση της κ. Βαρδινογιάννη από τον διοικητή Καθηγητή κ. Χρίστο Κίτσιο και η ομιλία της κ. Βαρδινογιάννη η οποία αναφέρθηκε στο έργο της για την πρόληψη και θεραπεία του παιδικού καρκίνου και τόνισε πως το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» σώζει τις ζωές των 3 στα 4 παιδιά που καταφεύγουν σ' αυτό και πως έχει αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία για τον παιδικό καρκίνο στην Ευρώπη. Η κ. Βαρδινογιάννη επεσήμανε πως το νοσοκομείο «Ελπίδα» φροντίζει παιδιά όχι μόνο από την Ελλάδα και από τις γειτονικές μας χώρες αλλά και όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντας πως ο ανθρωπισμός δεν έχει σύνορα. Παράλληλα, υπήρξε αναφορά στον ξενώνα της «Ελπίδας» ο οποίος έχει φιλοξενήσει πάνω από 2000 γονείς και συγγενείς παιδιών που νοσούν διευκολύνοντας τη ζωή τους και τον αγώνα τους για τα παιδιά τους. Η κ. Βαρδινογιάννη υπήρξε πολύ συγκινητική όταν αναφέρθηκε σε προσωπικά της βιώματα από τον αγώνα της κατά του παιδικού καρκίνου. Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που μας πληροφόρησε ότι σε λίγο καιρό θα γίνει ο γάμος τους πρώτου παιδιού που θεραπεύτηκε από καρκίνο στην «Ελπίδα» με την ίδια ως κουμπάρα. Ιδιαίτερη επίσης για την μεγάλη Ελληνίδα ανθρωπίστρια ήταν η στιγμή που ένα παιδάκι που είχε θεραπευτεί κλαίγοντας της δήλωσε πως δεν ήθελε να φύγει από την «Ελπίδα» καθώς ήταν πολύ ευτυχισμένο στο νοσοκομείο. Η κ. Βαρδινογιάννη μίλησε με μεγάλη θέρμη για την κ. Σίσσυ Παυλοπούλου και την έμπρακτη συμπαράστασή της στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου. Αξίζει να αναφέρουμε πως η σύζυγος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέπτεται το νοσοκομείο και διαβάζει παραμύθια στα παιδάκια. Μετά τη βράβευση η κ. Βαρδινογιάννη αναχώρησε για το Λουτράκι όπου θα τιμήσει με την παρουσία της τους Special Olympics .

Η βραδιά έκλεισε με επίδειξη μόδας ξένων και Ελλήνων σχεδιαστών . Η Κορινθία δεν μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο γεγονός. Εκπροσωπήθηκε από τη υπογράφουσα το άρθρο και τη νέα και δραστήρια φιλόλογο κ. Ιωάννα Κοσμά.
Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκδήλωση βράβευσης της Μαριάννας Βαρδινογιάννη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator