Ο ύπνος του ραγιά

0Πόσο θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες από τις τσέπες τους την προπαγάνδα της καθαρής εξόδου; Περισσότερο από όσο φαντάζονται και λέγεται. Τελευταίος λογαριασμός αυτός που αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με 10-12 δις. που θα πληρωθούν χρυσάφι στα πόδια της κυβερνητικής φιέστας.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή- που προέρχεται από τη μήτρα του ΣΥΡΙΖΑ αν και πολιτεύτηκε με τους ΑΝΕΛ- η κυβέρνηση δεν έχει εισπράξει όλο το ποσό των 86 δις του τρίτου μνημονίου. Για την ακρίβεια, δεν έχει εισπράξει 27 δις, αν και έχει ψηφίσει όλα τα μέτρα και για τα 86 δις!

Τα 27 δις δεν εισπράττονται με το αιτιολογικό ότι αφορούσαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που μέχρι στιγμής δεν κρίθηκε απαραίτητη. Η αποκάλυψη είναι ότι από τα 27 δις θα χρησιμοποιηθούν τα 10-12 δις ως εγγύηση μέσω ESM για να βγει η χώρα στις αγορές και να δανειστεί χρήμα!

Για όποιον δεν κατάλαβε, η χώρα κάνει να παίρνει 27 δις με επιτόκιο 1%, τα οποία αρνείται, προκειμένου να βγει στις αγορές και να δανειστεί με 3,5%- 4%! Δηλαδή, προκειμένου να κάνει η κυβέρνηση την προπαγανδιστική προεκλογική φιέστα της περί καθαρής εξόδου, θα χρεώσει όλους τους Έλληνες με 4 φορές ψηλότερα τοκοχρεολύσια, τα οποία θα φορτωθούν για δεκαετίες!

Και γιατί να μην τα φορτωθούν, θα πει κάποιος τρίτος παρατηρητής. Στη χτεσινή πορεία της Πρωτομαγιάς, της 8ης με άγρια εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα από όλες τις κυβερνήσεις, οι συγκεντρωμένοι ήταν απογοητευτικά λίγοι σε σχέση με τους θιγόμενους Έλληνες και η μαχητικότητα ήταν αναιμική.

Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μήνυμα σ αυτούς που κυβερνάνε. Γιατί τους αποθρασύνουν και τους κάνουν να αισθάνονται ότι παίζουν εν ου παικτοίς, για να μην πούμε το χειρότερο: Ότι αισθάνονται «δικαιωμένοι από το λαό».

Ο ελληνικός λαός μοιάζει εδώ και χρόνια να αδιαφορεί στην πράξη για τη ληστεία της τσέπης του από τις κυβερνήσεις. Και σ αυτό το σημείο είναι συνυπεύθυνος γι αυτή τη ληστεία. Αντί για την τοποθέτηση Κοντονή, ότι καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται την περιουσία του σύμφωνα με το νόμο, προτιμά την τοποθέτηση Τόσκα: Και μόλις οι κυβερνήτες μπουκάρουν στο σπίτι του για ληστεία παριστάνει ότι κοιμάται.

Πιθανώς μάλιστα και να μην παριστάνει. Μπορεί να κοιμάται πράγματι. Τον ύπνο του ραγιά.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal
Δημοσίευση: Μαΐου 31, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ύπνος του ραγιά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator