Επιτυχημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Κιάτο

0

Η γνώση σώζει ζωές!

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησε πλήθος πολιτών του Κιάτου το ανοιχτό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σικυωνίων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ) και εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Το σεμινάριο, που είχε ως κεντρικό μήνυμα «Η γνώση σώζει ζωές» και παρακολούθησαν περισσότερα από 50 άτομα, περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για όλο το φάσμα των πρώτων βοηθειών με ιδιαίτερη έμφαση στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σικυωνίων κ. Γιάννης Σωτηρόπουλος στο σχετικό χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη να γνωρίζουμε όλοι να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες σε κάποιο συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε κίνδυνο και επισήμανε ότι η σχετική εκπαίδευση όλου του πληθυσμού, αλλά ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με παιδιά, είναι πολύ σημαντική.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε καταστάσεις απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Η έγκαιρη παρέμβαση έχει αποδειχτεί σωτήρια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλει με κάθε τρόπο για την προαγωγή της υγείας των δημοτών».
Δημοσίευση: Μαΐου 29, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιτυχημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Κιάτο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator