Πυρ και μανία οι αστυνομικοί κατά Τόσκα

0



«Προστατέψτε μας» λένε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον ξυλοδαρμό άνδρα της ΥΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Στολάκης

Πυρ ομαδόν κατά της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη από διαδηλωτή σε πορεία του ΠΑΜΕ (κατά της επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί βάλλουν ευθέως κατά της ηγεσίας του Σώματος αλλά και του υπουργού Νίκου Τόσκα για το πρωτοφανές περιστατικό που διαδραματίστηκε το Σάββατο μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης. Οπως υποστηρίζουν στη «δημοκρατία», αισθάνονται απροστάτευτοι από το ίδιο το κράτος. Ετοιμάζονται για αγωγές και μηνύσεις κατά πάντων υπευθύνων και καλούν τον υπουργό «να προστατεύσει επιτέλους τους Ελληνες αστυνομικούς»!


Ο 33χρονος Π. που υπηρετεί σε δυνάμεις της ΥΜΕΤ, στην προσπάθειά του να απωθήσει τους διαδηλωτές, δέχτηκε την επίθεσή τους, με έναν από αυτούς να τον ρίχνει στο έδαφος και να τον χτυπά στο κεφάλι και το πρόσωπο. Αν και ο δράστης απωθήθηκε, δεν έγινε σύλληψή του! Αιμόφυρτος ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. «Πρόκειται για έναν αστυνομικό των 700 ευρώ» λέει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεόφιλος Παπαδάκης. Σημειώνεται πως η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, αν και η διαδήλωση του ΠΑΜΕ ήταν γνωστή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., κανείς δεν μερίμνησε ώστε στον χώρο να βρίσκονται ενισχυμένες δυνάμεις. «Υπήρχαν μόλις επτά άτομα της ΥΜΕΤ. Η διμοιρία θα πρέπει να αριθμεί 25 άνδρες. Κάποιος αποφάσισε τη διαίρεση της ομάδας στο περιστατικό του περασμένου Σαββάτου» αναφέρει ο κ. Παπαδάκης. «Κακώς ήταν μόνο τόσα λίγα άτομα στο σημείο. Οι ευθύνες βαραίνουν και την πολιτική ηγεσία. Θα καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές κατά του διαδηλωτή και του Δημοσίου. Η αμυντική στάση της Αστυνομίας είναι λάθος» λέει ο ίδιος. Στέλνει μάλιστα μήνυμα στον κ. Τόσκα: «Προστατέψτε επιτέλους τους Ελληνες αστυνομικούς για να μπορούμε να προστατεύσουμε κι εμείς τους πολίτες» καταλήγει ο κ. Παπαδάκης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Θάνος Καρατσιώλης, που δημοσίευσε στο facebook βίντεο με τον ξυλοδαρμό, τόνισε πως «ο αστυνομικός που χτυπήθηκε έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Υπάρχουν σαφέστατα ευθύνες του Αρχηγείου και του υπουργείου».

Ο υπουργός εκθέτει το Σώμα για τα επεισόδια με το ΚΚΕ

Να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα επιχειρεί ο Νίκος Τόσκας σχετικά με την πρωτοφανή έξαρση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η εγκληματικότητα.

Εως τώρα έχει προχωρήσει σε απανωτά «φάουλ» στην προσπάθειά του να μετριάσει τις εντυπώσεις από τα καθημερινά κρούσματα ανομίας, αλλά και να παρουσιάσει μια «μαγική» εικόνα.

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στα... στατιστικά στοιχεία, ωστόσο σημείωσε ότι η Αστυνομία θα πρέπει να προσαρμοστεί στα τωρινά δεδομένα. «Παρά το γεγονός ότι το έγκλημα και η παραβατικότητα έχουν μειωθεί με βάση τα στοιχεία, παίρνουμε τα μέτρα μας και προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες της ασφάλειας των πολιτών» δήλωσε ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News 247.

Οι περιπολίες

Ακόμα τόνισε ότι ο αριθμός των αστυνομικών που φύλασσαν πρόσωπα αυξανόταν συνεχώς έως το 2016. Τη χρονιά εκείνη, είπε, οι αστυνομικοί αυτοί μειώθηκαν κατά 450 άτομα και τώρα ακόμη 800 αστυνομικοί θα αποσυρθούν από τη φύλαξη επωνύμων και θα κατέβουν σε περιπολίες.

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι αστυνομικοί δεν είναι ορντινάντσες ούτε σεκιούριτι». Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο άγαλμα του Τρούμαν μεταξύ μελών του ΚΚΕ και δυνάμεων των ΜΑΤ, αλλά και στις καταγγελίες που υπήρξαν για αστυνομική βία. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Συγκεκριμένα, είπε ότι τα μέλη του ΚΚΕ πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν και η Αστυνομία αντέδρασε, ως όφειλε: «Η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι να τηρούνται οι ισορροπίες και να μην ξεπερνιούνται τα όρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν».

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Μαΐου 22, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πυρ και μανία οι αστυνομικοί κατά Τόσκα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator