Γερμανία: Καταιγισμός απειλών εναντίον του πρωθυπουργού της Θουριγγίας μετά από ανάρτησή του υπέρ των Κούρδων

0Με καταιγισμό ύβρεων και απειλών, ακόμη και κατά της ζωής του, βρέθηκε αντιμέτωπος στο Διαδίκτυο ο κρατιδιακός πρωθυπουργός της Θουριγγίας, επειδή εξέφρασε την υποστήριξή του στους Κούρδους που πολεμούν εναντίον τουρκικών στρατευμάτων στην πόλη Αφρίν της Συρίας.

Η Αφρίν βρίσκεται το τρέχον διάστημα στο στόχαστρο τουρκικών στρατευμάτων και Σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα. Στόχος της επιχείρησης είναι να εκδιωχθούν οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), μια κουρδική παραστρατιωτική οργάνωση, από περιοχές της βόρειας Συρίας που είναι γειτονικές με την Τουρκία. Η δύναμη αυτή υπήρξε αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη συριακή επικράτεια, αλλά η Άγκυρα τη θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, τον συριακό βραχίονα των Κούρδων αυτονομιστών που πολεμούν για ανεξαρτησία στη νοτιοανατολική Τουρκία από τη δεκαετία του 1980.

Η καταιγίδα φραστικών επιθέσεων και απειλών εναντίον του Μπόντο Ράμελο, του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Θουριγγίας, άρχισε όταν επικρότησε ένα μήνυμα στο Twitter που αναρτήθηκε από την Τζάνσου Έζντεμιρ, μια πολιτικό που υποστηρίζει τους Κούρδους. Ο Ράμελο σε άλλες αναρτήσεις του προέτρεψε σε «αλληλεγγύη» στην Αφρίν.

Ανάμεσα στις απειλές που δέχθηκε ο κρατιδιακός πρωθυπουργός ήταν φράσεις όπως «υπάρχει ακόμα χώρος στα φέρετρα» ή διαβεβαιώσεις ότι θα πεθάνει από μια σφαίρα στο κεφάλι, είπε ο ίδιος στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Στα απειλητικά μηνύματα συμπεριλαμβάνονταν αλλοιωμένες φωτογραφίες της συζύγου του.

Οι προσβολές και οι απειλές προήλθαν από χρήστες τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Τουρκία, πρόσθεσε ο Ράμελο.

Ο πολιτικός κατήγγειλε τα απειλητικά και προσβλητικά μηνύματα στη διεύθυνση του Twitter και οι φωτογραφίες αφαιρέθηκαν από τον ιστότοπο.

Στη Γερμανία ζουν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι τουρκικής καταγωγής. Πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Πολλοί άλλοι ανήκουν στην κουρδική μειονότητα. Το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων ανάμεσα σε Τούρκους εθνικιστές και Κούρδους μειονοτικούς δεν είναι ασυνήθιστο στη Γερμανία.
Δημοσίευση: Απριλίου 09, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γερμανία: Καταιγισμός απειλών εναντίον του πρωθυπουργού της Θουριγγίας μετά από ανάρτησή του υπέρ των Κούρδων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator