«Γρίφος» παραμένει η εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο

0



Τα δίχτυα προς το παρόν αποτελούν τη μόνη λύση - Μελέτη θα διενεργήσει το ΕΛΚΕΘΕ

Στο ΕΛΚΕΘΕ αναμένεται να ανατεθεί η διενέργεια μελέτης σχετικά με τα αίτια της εμφάνισης μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο.

Αυτό προτάθηκε χθες από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π.Κουρουμπλή, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το ΕΛΚΕΘΕ, βουλευτών και δημάρχων της περιοχής. Έγινε επίσης πρόταση για τη σύσταση δικτύου ενημέρωσης, έγκαιρης προειδοποίησης και βοήθειας, ώστε να διευκολυνθεί το κοινό ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Στη σύσκεψη έγινε ανασκόπηση όλων των ενεργειών που έχουν γίνει έως σήμερα σε όλα τα επίπεδα, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ακόμα μελέτη που να εξηγεί το φαινόμενο στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό Κόλπο.

Αναφέρθηκε επίσης, ότι οι μελέτες που έχουν γίνει σε άλλες περιοχές της Ευρώπης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια για την περίπτωση του Κορινθιακού και του Πατραϊκού Κόλπου, επειδή στις περιοχές αυτές είναι ιδιαίτερες οι μορφολογικές και οι κλιματικές συνθήκες. Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι τα δίχτυα αποτελούν την μόνη ως τώρα λύση για την αντιμετώπιση της... επιδρομής από τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο και την προστασία των λουομένων.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το Πράσινο Ταμείο και από τους εμπλεκόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δημοσίευση: Απριλίου 20, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Γρίφος» παραμένει η εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator