Βάστα με να σε βαστώ...

0



Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία, πως η συμβίωση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι αναγκαστική.
Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας την θέλει, ούτε ο Πάνος Καμμένος. Αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Κι ανεξαρτήτως με το τι θα πουν σήμερα μετά την συνάντηση που θα έχουν, γνωρίζουν κι οι δυο πως δεν μπορούν πια να χωρίσουν τους δρόμους τους, διότι οι επιπτώσεις θα είναι και για τους δυο καταστροφικές.

Ο πρωθυπουργός διαπιστώνει πλέον, πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές για να διατηρήσει την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Αν “τα σπάσει” με τον Πάνο Καμμένο, θα πρέπει να καταφύγει άμεσα σε εκλογές, ενώ είναι σαφές πως ακόμα δεν το επιθυμεί.

Το ίδιο ισχύει και για τον Πάνο Καμμένο. Αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση, την ανατρέπει. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την επίθεση που θα δεχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τις προοπτικές που έχει να κατορθώσει να ξαναμπεί στη Βουλή και να διατηρήσει τα προνόμια που κατέχει σήμερα.

Τόσο απλά και τόσο καθαρά είναι τα δεδομένα.

Και με αυτά τα δεδομένα, είναι αναγκασμένοι κι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι να συνυπάρχουν και να δηλώνουν μια φορά τον μήνα, πως είναι χαρούμενοι που συνυπάρχουν.

Το ίδιο σκηνικό ζούμε από χθες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, έπειτα από ένα δεκαήμερο αφωνίας, δήλωσε πως η συγκυβέρνηση θα φτάσει ως το τέλος. Σήμερα λογικά, θα είναι ακόμη πιο θερμός μετά την συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό, παρότι είναι βέβαιο πως το ραντεβού τους δεν θα είναι θερμό, ούτε ανέφελο.

Κι είναι επίσης βέβαιο, πως όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάλλουν κάθε τρεις και λίγο εναντίον των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν το κάνουν χωρίς υπόγεια παρότρυνση. Όπως και οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, όταν βάλλουν εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το κάνουν παρά την θέληση του αρχηγού τους.

Τα δύο κόμματα τα χωρίζει πλέον άβυσσος, αλλά προς το παρόν η άβυσσος αυτή, δεν είναι ικανή να οδηγήσει σε διαζύγιο, επειδή και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι γνωρίζουν πως από τον χωρισμό κι οι δύο θα χάσουν.

Τους επόμενους μήνες θα παρακολουθήσουμε λοιπόν πολλές φορές ακόμη το ίδιο σήριαλ, είτε για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είτε για τα ελληνοτουρκικά, είτε για το μνημόνιο. Τα δύο στρατόπεδα θα ανταλλάσσουν πυρά και μόλις η κατάσταση θα φτάνει στο απροχώρητο, θα γίνεται ένα ραντεβού κορυφής μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου και τα όπλα θα ξαναμπαίνουν στα θηκάρια.

Είναι η γνωστή λογική, “βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε το βουνό”.

Μέχρι που κάποια στιγμή που τα προβλήματα θα γίνουν κανονικό βουνό κι η συμμαχία θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη...

Βασίλης Χιώτης
Πρώτο Θέμα
Δημοσίευση: Απριλίου 27, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βάστα με να σε βαστώ..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator