Χωρίς αυταπάτες

0Του Νίκου Κωστόπουλου

Εξαντλήθηκε γρήγορα και άδοξα το όποιο ενδιαφέρον γύρω από τον ανασχηματισμό, μέσα σε λίγες ώρες.

"Ανασχηματισμός Κουβέλη" με ανησυχίες πλέον σοβαρές εάν μαζί με τον Πάνο Καμμένο μπορούν να αποτελέσουν ένα αποφασιστικό δίδυμο, μεγάλης εμπιστοσύνης και αποδοχής στην Εθνική Άμυνα της χώρας μας αυτούς τους καιρούς.
Αμφιβάλλω.

Ανασχηματισμός, που δεν έχει τόση σημασία πόσοι εισήλθαν ως Υπουργοί, αλλά πόσοι Υπουργοί δεν αποχώρησαν και δεν αντικαταστάθηκαν.

Οι μισοί σχεδόν από τα μέλη της Κυβέρνησης θεωρούνται, καιρό τώρα, αποτυχημένοι, μικρών προσόντων, ή γραφικοί.

Τους κατέγραψαν ως πιθανές ή αναγκαίες περιπτώσεις αντικατάστασης ακόμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Ανθολογώ:

Αποστόλου, Πολλάκης, Φωτίου, Κουρουμπλής, Κονιόρδου, Γαβρόγλου, Κατρούγκαλος, Κοντονής, Τόσκας κ.ά.

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας εννοεί όσα λέει και υπόσχεται αυτή τη φορά, ότι δηλαδή από τον Αύγουστο η χώρα θα τερματίσει το καθεστώς των Μνημονίων, θα προωθήσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, θα πυροδοτήσει την αγορά και την εργασία με νέα μέτρα και προγράμματα, τότε έχει καθήκον να προβεί -το συντομότερο- σε ένα σοβαρό και εκτεταμένο

Ανασχηματισμό για αυτές τις ανάγκες, για αυτόν τον προγραμματισμό " Εξόδου, ανάτασης και νέας εποχής " της χώρας από τον Αύγουστο.

Μόλις, που προλαβαίνει για μια ανάλογη σοβαρή προετοιμασία της νέας Κυβέρνησης.


Γιατί βεβαίως η παλαιά, η υπάρχουσα, η σημερινή παρά τα έξη μπαλώματα του " ανασχηματισμού Κουβέλη " (μόλις τρεις παλαίμαχοι και τρεις νεοφώτιστοι κομματικοί) δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ´ ένα τέτοιο εγχείρημα προοπτικής.

Εάν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτή την προσδοκία, σε αυτή τη φιλόδοξη στρατηγική από τον Αύγουστο, θα κυβερνούσε κάπως καλύτερα.

Θα είχε επιτύχει κάποιες, μικρές έστω βελτιώσεις, στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Στις Συγκοινωνίες, στη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, στην Κοινωνική Πρόνοια, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην Μέση και

Ανώτατη Παιδεία, στην πρωτογενή παραγωγή.

Θλιβερός εξίσου ο απολογισμός έως τώρα αλλά και η συνέχιση της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θεσμικό επίπεδο της χώρας, όπου τα πάντα έχουν υποβαθμισθεί και αρνούνται να υποταχθούν στην κομματική τους σκοπιμότητα.

Απλώς υπενθυμίζω. Η Δικαιοσύνη, η Δημόσια Διοίκηση, η Αστυνομία, η Εκκλησία, η Βουλή.

Όσο για τα Εθνικά μας θέματα, τα κρίσιμα και ανοικτά, η Κυβέρνηση της “πρώτης φορά Αριστερά " και των " υπερπατριωτών " έχει επιδείξει είτε δουλική στάση απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τη Γερμανία της κ. Μέρκελ, τα διευθυντήρια των Βρυξελλών είτε ψοφοδεή στάση απέναντι στην Τουρκία, τα Σκόπια, την Αλβανία.

Μετά τον Ανασχηματισμό και χωρίς αυταπάτες τα πράγματα για τους Έλληνες θα πάνε χειρότερα.

Πικρό αλλά και προειδοποιητικό συμπέρασμα.

Liberal
Δημοσίευση: Απριλίου 05, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χωρίς αυταπάτες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator