ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τα εν οίκω της «Πορείας Ευθύνης» έγιναν εν δήμω! Συγκίνηση, πικρίες και σχέσεις που διερράγησαν οριστικά σε live μετάδοση

0



– «Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε» είπε ο Δήμαρχος και έθεσε καθυστερημένα για πολλούς το ζήτημα της συνοχής της πορείας ευθύνης

– Διάλογοι, γεγονότα, προσωπικοί απολογισμοί και πικρίες στιγμάτισαν την συνεδρίαση που εν τέλει οδήγησε στις παραιτήσεις των κ.κ Σταυρέλη – Ντιγκιρλάκη και Μουρούτσου

– Γιατί οι σχέσεις Σταυρέλη – Πνευματικού διερράγησαν οριστικά – Ποια είναι τα 3 Α που καταλόγισε ο Νίκος Σταυρέλης στον Αλέκο Πνευματικό

Αυτή η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας ήταν δημόσια και ανοιχτή! Ήταν ο επικεφαλής της ο Δήμαρχος Κορινθίων που επέλεξε να καλέσει τα ΜΜΕ το απόγευμα της Τρίτης στον β’ όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου έχοντας πρώτα προαναγγείλει σε μια ολιγόλεπτη συνέντευξη τύπου πως ήρθε η ώρα να μπει επι τάπητος το ζήτημα της συνοχής και της μελλοντικής πορείας του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνη» ,πως ήρθε η ώρα τα στελέχη εκείνα που χαράσσουν άλλες πορείες να αποκοπούν από την δημοτική ομάδα, σημειώνοντας την κρισιμότητα των στιγμών σε μια περίοδο που ακόμα και η υδροδότηση της πόλης αμφισβητείται ανοιχτά!
Κανένα από τα μέλη της δημοτικής παράταξης δεν έβαλε veto στην παρουσία καμερών και δημοσιογράφων και κάπως έτσι τα… εν οίκω της δημοτικής ομάδας «Πορεία Ευθύνης» έγιναν εν δήμω!

Η συνεδρίαση στιγματίστηκε από προσωπικές πικρίες, προσωπικούς απολογισμούς, διαλόγους που έγιναν σε γραφεία και σε καφέ, δια ζώσης και από τηλεφώνου στην κατεύθυνση ο καθείς να αιτιολογήσει την σημερινή διαμορφωμένη κατάσταση.
Ο Δήμαρχος Πνευματικός σε μια μακροσκελή αρχική τοποθέτηση δήλωσε καταρχήν ενοχλημένος απ όλα όσα συμβαίνουν! Απ όλα όσα γίνονται από μέλη της δημοτικής ομάδας χωρίς παράλληλα να υπάρχει αποχώρηση από αυτήν. «Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές και ο καθένας έχει δικαίωμα σε αυτές. Πρέπει όμως να είμαστε συγκεκριμένοι και η θέση που θα πάρουμε σήμερα να είναι καθαρή. Η ομάδα μας δεν είχε ποτέ προβλήματα συνοχής. Προέκυψαν πριν από λίγους μήνες με την αιφνιδιαστική ανακοίνωση υποψηφιότητας από πλευράς του κυρίου Σταυρέλη. Οφείλει η ομάδα σήμερα να δώσει καθαρή λύση. Και έπειτα όσοι απομείνουμε να δώσουμε την μάχη για την υλοποίηση του έργου μας, την μάχη για να πάει η πόλη μπροστά. Μπορούν τα στελέχη να έχουν φιλοδοξίες, δεν μπορούν να είναι όμως και μέλη αυτής της παράταξης.!» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ο Αλέξανδρος Πνευματικός σημείωσε πως ουδέποτε είπε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «πολιτικά άστεγο» αναφερόμενος στις φήμες που τον θέλουν να διεκδικεί βουλευτικό αξίωμα για να καταστήσει σαφές πως δεν διαλύει την παράταξη αλλά πως περίμενε οι έχοντες χαράξει διαφορετική πορεία ν αποχωρήσουν οικειοθελώς και με αξιοπρέπεια για να καταλήξει «Αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώσει σήμερα. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Σέβομαι την διαδρομή του Νίκου Σταυρέλη ,μέχρι πρότινος ήταν εκπρόσωπος τύπου του δήμου, αλλά δεν γίνεται να πατά σε δυο βάρκες!
Λόγο ζήτησαν και έλαβαν οι Χρήστος Μελέτης , Δημήτρης Μπάκουλης και Παναγιώτης Δράκος οι τοποθετήσεις και των οποίων κινήθηκαν σε έντονα συγκινησιακό κλίμα με μια όμως πρόταση «Διευκολυνετέ μας και παραιτηθείτε! Μην μας φέρετε στην δύσκολη θέση να ψηφίσουμε διαγραφή» είπαν μεταξύ άλλων ενώ εντύπωση προκάλεσε η παρομοίωση Μπάκουλη περί συζύγου και γκόμενας! «Αν εγώ είχα γκόμενα δεν θα μπορούσα να μένω στο σπίτι με τη γυναίκα μου» είπε στηλιτευοντας ουσιαστικά την στάση των 3 μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σταυρέλη.

Να σημειωθεί πως στο κάδρο των τριών λίγο πριν είχε μπει από το Δήμαρχο και ο Παναγιώτης Λαμπρινός ο οποίος κατά τον Αλέξανδρο Πνευματικό το τελευταίο διάστημα δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα «δεν κάνει τη δουλειά που του έχουν ανατεθεί και τούτο επειδή στηρίζει και ο ίδιος την υποψηφιότητα Σταυρέλη!

Η τοποθέτηση Σταυρέλη και το οριστικό τέλος στις σχέσεις με τον Αλέκο

Δεδομένης της σιωπής των υπολοίπων μελών της ομάδας το λόγο έλαβαν οι «κατηγορούμενοι» όπως χαρακτήρισε τους 3 εις εξ αυτών ο Νίκος Σταυρέλης ο οποίος πρώτος έλαβε το λόγο ενημερώνοντας εξ αρχής πως θα μιλήσει με ονόματα, ημερομηνίες και γεγονότα, όπως και έπραξε!«Είμαστε μαζί από το 1997 αγαπητέ Δημαρχε. Είμαι αυτός που έφτιαχνε προγράμματα και συνδυασμούς για 5 θητείες. Είμαι αυτός που στις 22/2/2006 ενώ βρισκόμουν στο Αγρίνιο για έλεγχο μου τηλεφώνησες και μου είπες «πάνε να μας την φέρουν! Το ΠΑΣΟΚ προετοίμαζε τότε υποψηφιότητα Κοτσώνη. Ήμουν αυτός που συνέταξε την επιστολή στον τότε Πρόεδρο του κινήματος Γ. Παπανδρέου και βγήκες Δήμαρχος τελικά! Έχω δώσει τα πάντα για σένα αγαπητέ Αλέκο, σε πίστεψα. Κι αυτό μου κόστισε προσωπικά, πνευματικά και οικονομικά».


Ακολούθησε παράθεση συνομιλιών και επαφών, τα πως και τα γιατί της άρνησης Σταυρέλη ν αναλάβει το πόστο της αντιδημαρχίας των τεχνικών έργων, της συμφωνίας να του ανατεθεί ο ρόλος του εκπροσώπου τύπου αλλά και εκείνες οι συζητήσεις στις οποίες ο Αλέκος Πνευματικός τον παρότρυνε να μην εγκαταλείψει τα κοινά διότι η πόλη τον αγαπά και τον στηρίζει. «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να είμαι υποψήφιος. Εσύ Αλέκο μου δημιούργησες την ιδέα, έκανα ότι μου είπες» είπε ο Νίκος Σταυρέλης για να σημειώσει με ζέση πως ήταν εκείνος που ακραδάντως στήριζε το Δήμαρχο και τη δημοτική τπου αρχή, πως ο Δήμαρχος είχε να συνομιλήσει μαζί του από τις 24 Μαίου και πως η δική του επίσημη ανακοίνωση της καθόδου του δεν έγινε παρά στις 26 Οκτωβρίου , όταν τα πράγματα πλέον είχαν δρομολογηθεί.

Η αναφορά σε 2 προσωπικά ζητήματα έκλεισαν την τοποθέτηση του Νίκου Σταυρέλη και τις σχέσεις με τον Αλέξανδρο Πνευματικό ουσιαστικά και πως όχι, ο Νίκος Σταυρέλης καταλόγισε στον Δήμαρχο τα τρια ΑΛΦΑ, τον χαρακτήρισε άφιλο, αχάριστο και αγνώμονα! Ευχαρίστησε τους συναδέλφους του, ευχήθηκε όλοι να είναι καλά, δήλωσε πως δεν περίμενε ένα τέτοιο τέλος σε αυτήν την μακρόχρονη κοινή διαδρομή ενώ δεσμεύτηκε πως εφεξής δεν θα αναφέρεται στο παρελθόν αλλά ούτε και στο πρόσωπο του Δημάρχου!

Ντιγκιρλάκης: Ολίσθημα του Αλέκου η εκ νέου υποψηφιότητα

Συγκεκριμένος και ξεκάθαρος στάθηκε στην δική του τοποθέτηση ο Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης. «Σκέφτομαι πολιτικά, πράττω πολιτικά, αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Τίποτα δεν θα μπει πάνω από τις αρχές και τις αξίες μου» είπε στον πρόλογό του για να σημειώσει με έμφαση πως στην μακρόχρονη κοινή πορεία του με το Δήμαρχο οι θέσεις που κατείχε πάντα ήταν ευθύνης «δεν μου έκανε χάρη, είχα γνώσεις, εμπειρία και ικανότητα, η επιλογή μου ήταν μονόδρομος» σημείωσε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε προς όλους πως «ότι και αν συμβεί απόψε οι προσωπικές σχέσεις δεν θα επηρεαστούν.


Σχολιάζοντας το ζήτημα της διαγραφής έκανε λόγο για «εύκολο σκηνικό που στήθηκε». «Αν χαρακτηρίσω την απόφαση προειλημμένη τότε θα πιστέψω πως έχει ληφθεί στο σκοτάδι και δεν θα το κάνω» είπε ενώ κατέθεσε την απορία του για το γεγονός ότι η έκφραση μιας φιλοδοξίας, μιας υποψηφιότητας είναι και αιτία διαγραφής!

Ο Χαράλαμπος Ντιγκιρλάκης κινήθηκε στην γραμμή Σταυρέλη περί υποψηφιότητας που ο ίδιος ο Δήμαρχος δρομολόγησε. «Δεν ήξερα πως ο Δήμαρχος θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Το έχει πει; Έχει ρωτήσει τους συμβούλους του;» αναρωτήθηκε δηλώνοντας ευθαρσώς πως η απόφαση Πνευματικού για εκ νέου υποψηφιότητα είναι ολίσθημα! «Πολιτικά αυτό πιστεύω, αυτό καταθέτω και ο Αλέκος θα συνεχίσει να είναι φίλος μου!»
Με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην αναφορά του περί αναζήτησης επιλογών με δεδομένη την άρνηση Παππά να κατέβει ,απέρριψε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Χασικίδη διότι , ενώ είναι ένα καλό παιδί και ένας καλός επιστήμονας δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός δήμαρχος διότι έχει αδυναμία στην λήψη αποφάσεων, δεν έρχεται σε ρήξεις και επιθυμεί να τα έχει με όλους καλά! Την αρτιότητα και αποτελεσματικότητα συγκέντρωνε ο Νίκος Σταυρέλης ο οποίος εν τέλει και στηρίχθηκε διότι για τον Μπάμπη Ντιγκιρλάκη είναι άριστος γνώστης της Τ.Α, απολαμβάνει της συντριπτικής αποδοχής των μελών της ομάδας, δεν έχει φοβίες, διαθέτει τεράστια εμπειρία, συγκρούεται όταν πρέπει, ο λόγος του είναι καλύτερος από συμβόλαιο και είναι ο πρώτος υποψήφιος Δήμαρχος εκ Συνοικισμού! «Σκεπτόμενος πολιτικά η επιλογή μου ήταν μονόδρομος. Γι αυτό και σήμερα υπάρχει αυτή η πρόταση της διαγραφής των τριών μας. Το ερώτημα προς το Δήμαρχο είναι : Αν σε ένα μήνα σε 2 σε λιγότερο κάποιο άλλο μέλος εκδηλώσει φιλοδοξίες θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία;» κατέληξε ο Μπάμπης Ντιγκιρλάκης δίδοντας σκυτάλη στον Γιώργο Μουρούτσο.

Μουρούτσος: Απολογούμαστε για τα αυτονόητα

Την δυσάρεστη θέση στην οποίαν βρέθηκε ν απολογείται για τα αυτονόητα σημείωσε στην αρχή της τοποθέτησης του ο Γιώργος Μουρούτσος λέγοντας πως ο ίδιος θα είναι συγκεκριμένος όπως ο Δήμαρχος ζήτησε αν και ο ίδιος ο Αλέξανδρος Πνευματικός δεν υπήρξε συγκεκριμένος. «Που υπονόμευσα την δημοτική αρχή;» αναρωτήθηκε και εκτενώς αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος έπραξε ως αντιδήμαρχος , στο μεράκι με το οποίο επιδόθηκε στην εκτέλεση του έργου του, στην προσπάθεια που κατέβαλε και στα όσα κατάφερε αλλά και στον πόλεμο που δέχτηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο μετά την δημοσιοποίηση της στήριξης στο Νίκο Σταυρέλη η οποία εν τέλει οδήγησε και στην αφαίρεση των αρμοδιοτήτων. «Αρκούσε να ζητήσετε την παραίτησή μου και θα την είχατε. Και τώρα να την ζητήσετε θα την έχετε! Εγώ δήλωσα πως στηρίζω το Νίκο Σταυρέλη από το 2019 και μετά. Μέχρι τότε ήμουν σε αυτήν την ομάδα και δούλευα για την επίτευξη των στόχων της»


Ο κ. Μουρούτσος εκτενώς αναφέρθηκε σε δικαστικές υποθέσεις τις οποίες δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος χωρίς να σεβαστεί όπως είπε πως πρόκειται για οικογενειακές υποθέσεις όπως είπε για να καταλήξει πως ο Αλέξανδρος Πνευματικός δηλώνοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος το 2019 οδήγησε στην αναζήτηση έτερης επιλογής και την στήριξη εν τέλει του Νίκου Σταυρέλη.

Οι 3 εν τέλει , Σταυρέλης –Ντιγκιρλάκης και Μουρούτσος κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους διευκολύνοντας την ομάδα και πλέον ο καθείς τραβά το δικό του πολιτικό δρόμο! Ο Παναγιώτης Λαμπρινός ο οποίος επίσης είχε μπει στο κάδρο από το Δήμαρχο ως αντιδήμαρχος που δεν εκτελεί τα καθήκοντά του ( και στον οποίον όμως ο Αλέκος δεν αφαίρεσε αρμοδιότητες όπως έπραξε στο Γιώργο Μουρούτσο) κατέθεσε επίσης την παραίτησή του από την αντιδημαρχία.

Το αν διερράγησαν ή θα διαρραγούν και άλλες σχέσεις πέραν εκείνων που κατεγράφησαν χθες το βράδυ θα φανεί στην πορεία! Το σίγουρο είναι πως στο Δήμο Κορίνθου η κάλπη του 2019 θα έχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον. Θα γίνει ένα μέλος της παράταξης Πορεία Ευθύνης αιτία να χάσει ο Αλέκος Πνευματικός το σερί του; Και πόσο εύκολο θα είναι για το Βασίλη Νανόπουλο να αναμετρηθεί με το Νίκο Σταυρέλη; Οι μήνες ως την κάλπη είναι πολλοί δίχως κανείς ν αποκλείει και άλλες υποψηφιότητες!

Να σημειωθεί πως από τις 21:00 το βράδυ και μετά την συνεδρίαση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης ενώ περι τις 22:00 το βράδυ, ίσως επειδή το θέμα ήταν βαρύ και οι αποφάσεις δύσκολες στον β όροφο του Μεγάρου έφτασαν και τα οινοπνευματώδη!
Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Τα εν οίκω της «Πορείας Ευθύνης» έγιναν εν δήμω! Συγκίνηση, πικρίες και σχέσεις που διερράγησαν οριστικά σε live μετάδοση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator