ΚΙΑΤΟ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πώς “αναζωπυρώθηκε” ο πόλεμος για τις γεωτρήσεις; – Όλο το ρεπορτάζ

0



Η όξυνση που υπάρχει ανάμεσα στους δήμους Κορινθίων και Σικυωνίων , για την υδροδότηση της Κορίνθου, υποβόσκει εδώ και καιρό.
Αυτό το μαρτυρά μια σειρά γεγονότων που έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα και που εχθές έλαβε δημοσιότητα μετά και το εξώδικο που απέστειλε ο δήμος Κορινθίων στον δήμο Σικυωνίων σχετικά με την μια εκ των τριών γεωτρήσεων που βρίσκεται στην περιοχή των Καλλιάνων. Ο δήμος της πρωτευούσης προειδοποιεί πως θα αποτρέψει με κάθε ένδικο μέσο την οποιαδήποτε κοινή ή ατομική προσβολή ή αντιποίηση δικαιώματος χρήσης νερού των γεωτρήσεων .
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ο δήμος Σικυωνίων επιχείρησε να αγοράσει το αγροτεμάχιο ή τμήμα αυτού, που υπάρχει σε μία εκ των τριών γεωτρήσεων του δήμου .
«Μολών Λαβέ» ήταν η απάντηση Σταματόπουλου και ο καθένας αντιλαμβάνεται πως ξαναζωντανεύει ένας «πόλεμος» που η πρωτεύουσα μέχρι τώρα θεωρούσε πως είχε πλέον μπει στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας της.
Ο δήμαρχος Πνευματικός ,χθες, λίγο πριν την συνεδριάση της δημοτικής του ομάδας και παρά την επιμονή του moriasnews, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.
Όμως στην εισαγωγή του τόσο προς τους δημοσιογράφους ,όσο και στους δημοτικούς συμβούλους έδωσε το στίγμα :
«Αμφισβητείται το δικαίωμα του δήμου Κορινθίων να υδροδοτείται από τις πηγές της Στυμφαλίας .Κάποιοι επιπόλαια λένε πως αυτό το δικαίωμα θα γίνει με το νερό που θα περισσεύει ,αγνοώντας ακόμα και τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ , την άδεια χρήσης νερού του δήμου,αλλά και πολλά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα.»
Ο δήμαρχος Σταματόπουλος δεν έχει δώσει καμία περεταίρω εξήγηση για “την αρχαία προστακτική” του!
Το ζήτημα των γεωτρήσεων που βγήκε αυτές τις ημέρες στην επιφάνεια, μας παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε μεγάλες κόντρες ανάμεσα στη Κόρινθο και το Κιάτο, τόσο επί δημαρχίας Θωμαίδη- Τσουλούφα, όσο και επί δημαρχίας Δαλακλείδη – Τσουλούφα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του moriasnews.gr ,η μία γεώτρηση έχει αχρηστευθεί από καιρό διότι ο δήμος Σικυωνίων έχει χτυπήσει δική του γεώτρηση πολύ κοντά και έχει κοπεί η ροή της.. Η δεύτερη γεώτρηση λέγεται πως δεν έχει άδεια χρήσης από το 2010 .Και στο σημείο αυτό, δεν γνωρίζουμε τον λόγο που δεν ανανεώθηκε.Η τρίτη γεώτρηση είναι η επίμαχη και έχει καταστεί μήλον της έριδος και η κύρια αιτία για τις διαμάχες και τα εξώδικα.
Η τρίτη γεώτρηση βρίσκεται σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας Νάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες,ο δήμος Κορινθίων επιχείρησε να αγοράσει το αγροτεμάχιο για να κατοχυρώσει τα δικαιώματά της και έφτασαν μάλιστα και σε συμφωνία.. Η συμφωνία ακυρώθηκε με την παρέμβαση ανθρώπων του δήμου Σικυωνίων.Το αγροτεμάχιο το αγόρασε κάποιος ιδιώτης, αλλά το ρεπορτάζ θέλει πίσω από αυτήν την αγορά αυτή να βρίσκεται ο δήμος Σικυωνίων, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώνεται..Μετά από αυτό υπήρξαν πολλές διαμάχες. Και ακολούθησε το εξώδικο της Κορίνθου.
Αλλά…και το μολών λαβέ της Σικυώνας.
Το ζητούμενο είναι πώς φτάσαμε και πάλι στις γεωτρήσεις;
Και στις παλιές κόντρες του παρελθόντος. Πώς φτάσαμε στις λαικές συνελεύσεις της Στυμφαλίας σαν αυτή της ερχόμενης Παρασκευής και πώς θυμηθήκαμε ξανά τις «παλιές» τακτικές να φυλάνε καραούλι στις γεωτρήσεις.
Τι ακριβώς έχει συμβεί; Και πώς ξαφνικά αμφισβητείται το δικαίωμα του δήμου Κορινθίων από τις πηγές της Στυμφαλίας ,μετά και τις αποφάσεις του ΣτΕ;
Είχαμε την αίσθηση πως η εποχή του Φ. Σαρλά που δια στόματος Α. Κατσιμπούλα διεμήνυε πως όποιος πάρει το νερό «θα περάσει πάνω από το πτώμα μας» , αλλά και του αείμνηστου Θωμά Θωμαίδη που ήθελε να διακωμοδήσει τα λεγόμενα όριζε ως πεδίο μάχης την θέση «Τούμπι» , είχε περάσει ανεπιστρεπτί.
Πολλοί ισχυρίζονται πως το «αγκάθι» στις σχέσεις είναι οι υποχρεώσεις της Κορίνθου απέναντι στους Στυμφάλιους ,που ακόμα είναι ανεκπλήρωτες. Τα περίφημα αντισταθμιστικά οφέλη που ποτέ δεν είδαν!
Δημοσίευση: Μαρτίου 07, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΑΤΟ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Πώς “αναζωπυρώθηκε” ο πόλεμος για τις γεωτρήσεις; – Όλο το ρεπορτάζ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator