Όλα τελείωσαν ή τώρα αρχίζουν;

0



Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Η απέχθεια προς το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας έκανε να σιωπήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί ενώ η ζωή των Ελλήνων χειροτερεύει μέρα με την ημέρα, οι πολιτικοί συνεχίζουν τον χαβά τους…
Τίποτα δεν έχει αλλάξει… σαν να μην πέρασε μια ώρα… Λες και ζούμε πριν από 20 ή 30 χρόνια!!!
Όμως σήμερα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά! Η χώρα αλλάζει δραματικά και πλέον αποδεικνύεται το πόσο σημαδεμένη ήταν η τράπουλα όλα αυτά τα χρόνια…

Είμαστε από εκείνους που παρόλο μας χωρίζει άβυσσος μεταξύ των προσωπικών μας πιστεύω και της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, γράψαμε ότι πρώτα θα δούμε δείγματα γραφής του κυβερνώντος κόμματος και μετά θα κρίνουμε.
Δεν είμαστε από εκείνους που για να επανέλθουν στην καρέκλα ονειρευόντουσαν αριστερές παρενθέσεις. Και πολλές φορές συγχωρήσαμε πρακτικές γιατί ελπίζαμε σε ένα μόνον θαύμα στην πραγματικότητα. Στο ότι πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορούσε να πετύχει την πάταξη της διαφθοράς και της ατιμωρησίας!

Δυστυχώς στα χρόνια της διακυβέρνησης από το κόμμα της Κουμουνδούρου τίποτα δεν έχει γίνει από όλα αυτά. Και ας λέει ο κύριος πρωθυπουργός ότι θέλει.
Η πρώτη μεγάλη υπόθεση που βλέπει μετά από τόσα χρόνια το φως της δημοσιότητας είναι το σκάνδαλο NOVARTIS. Που και αυτό βγήκε στο προσκήνιο με ιδιωτική πρωτοβουλία! Δηλαδή χάρις σε τρεις ανθρώπους που για τους δικούς τους λόγους τα έβαλαν με την εν λόγω εταιρεία, και από ένα διακεκριμένο ποινικολόγο, τον κ. Παύλο Σαράκη στον οποίο απευθύνθηκαν και ο οποίος τους καθοδήγησε σωστά! Τους πήγε στην μόνη χώρα που θα μπορούσαν να βγάλουν άκρη και να βγουν όλα στην φόρα, δηλαδή στις ΗΠΑ!!!

Μάλιστα η υπόθεση αυτή μας θύμισε μια άλλη υπόθεση, με τον Βούλγαρο συνταγματάρχη Στέφαν Σβερντλόφ πριν από πολλά χρόνια, κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας επί Κωνσταντίνου Καραμανλή τότε, ο οποίος αποστάτησε από το κομμουνιστικό Βουλγαρικό καθεστώς, ήρθε στην Ελλάδα κουβαλώντας μαζί του χιλιάδες σελίδες από έγγραφα όπου αποδεικνυόταν ότι οι Βουλγαρικές αρχές αντάλλασαν με τρομοκρατικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής όπλα με ναρκωτικά. Και εν συνεχεία τα ναρκωτικά μέσω της κρατικής Βουλγαρικής εταιρείας μεταφορών Kintex μεταφερόντουσαν στην Ευρώπη.
Ήταν η εφαρμογή του μυστικού πρωτοκόλλου που συντάχθηκε το 1967 με κωδικό ως M120/00-0050: 120/00-0050: και έφερε τον τίτλο «Η αποσταθεροποίηση της Δυτικής κοινωνίας από τη διακίνηση ναρκωτικών».

Ο συνταγματάρχης αυτός, παρακαλούσε τις Ελληνικές αρχές ασφαλείας να τον ακούσουν, να τους δώσει όλα τα έγγραφα, και εκείνοι αδιαφορούσαν μέχρι που στο τέλος άκουσε την συμβουλή κάποιου Έλληνα πατριώτη από τον οποίο ζήτησε βοήθεια, και πήγε και κτύπησε την πόρτα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα!!!
Μετά από πολλά χρόνια, αποκαλύφθηκε ότι ο εν λόγω άνθρωπος θεωρήθηκε ένας από τους σπουδαιότερους αποστάτες από το Σιδηρούν Παραπέτασμα!!!! Και φυσικά βοήθησε στην εξάρθρωση του δικτύου αυτού…
Για τις δικές μας αρχές ασφαλείας πέρα έβρεχε…

Επειδή όμως στις ΗΠΑ οι άνθρωποι είναι κατά τεκμήριο πατριώτες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα χρησιμοποιήσουν τα όποια στοιχεία έχουν στην διάθεση τους για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Κάτι που το Ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να κάνει. Δηλαδή να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας…
Και να που πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για την μη εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους γείτονες μας στα Σκόπια, η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει στην επιφάνεια το εν λόγω σκάνδαλο.

Είναι γνωστό ότι από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση, και η πρωτοφανής ανθρωπιστική καταστροφή, τα κλειδιά της χώρας τα έχουν πάρει οι «ξένοι» είτε ονομάζονται τρόικα, είτε Γερμανία, είτε ΗΠΑ, είτε όπως αλλιώς θέλετε. Και είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ επί τόσα χρόνια που έχουν ξεσκονίσει τα πάντα στην χώρα μας, και ειδικά μέσω του ελέγχου των πρώην Τραπεζών μας να μην έχουν βρει στοιχεία. Απλά τους βολεύει να τα κρατούν για ώρα ανάγκης…
Όποιος τολμήσει να κουνηθεί… κατά σύμπτωση τον τρώει μετά το μαύρο σκοτάδι…
Και έτσι ελέγχουν πλήρως το πολιτικό σύστημα, και όχι μόνον αυτό, αλλά και τα ΜΜΕ και πάει λέγοντας.

Δυστυχώς το παιχνίδι με τα Σκόπια έχει χαθεί για την Ελλάδα, όχι τώρα, αλλά εδώ και πολλές δεκαετίες. Γιατί δεν έχουμε εξωτερική πολιτική, δεν έχουμε όραμα και όλοι ασχολήθηκαν επί χρόνια με το πώς θα γεμίσουν τις τσέπες τους αδιαφορώντας για το που πάει η χώρα.
Και όσοι αντιστεκόντουσαν έτρωγαν μια ρετσινιά του τύπου είναι χουντικός, είναι φασίστας είναι τρέχα γύρευε. Γιατί δεν υπήρχε τίποτα άλλο να του προσάψουν με αποδείξεις ή ουσία.
Κάτι σαν και αυτά που ακούει τώρα ο Μίκης Θεοδωράκης γιατί ο λόγος του ήταν πύρινος και κατέκαψε πολλές πολιτικές σάρκες!

Επί τόσα χρόνια για παράδειγμα οι Βούλγαροι δίνουν με το κιλό διαβατήρια στους Σκοπιανούς…
Οι άλλοι τάζουν Μεγάλη Αλβανία και ας μην έχουν να φάνε…
Εμείς τι κάναμε;
Αφήσαμε την προπαγάνδα τους να αλωνίζει, οι έλληνες επιχειρηματίες πήγαν στο γειτονικό κρατίδιο για να αυξήσουν τα κέρδη τους, οι Έλληνες που βρίσκονται στα σύνορα πάνε και τονώνουν την οικονομία των Σκοπίων με τις αγορές τους, στα καζίνο τους κλπ και μετά τραβάμε και μια διαδήλωση για να δείξουμε πόσο πατριώτες είμαστε!!!!

Το θέμα όμως είναι από εδώ και πέρα τι γίνεται. Ποτέ δεν είναι αργά. Μπορούμε κάλλιστα να τους «αφομιώσουμε» και αυτούς έστω και τώρα και να τους δείξουμε τι πάει να πει ζωή, τι πάει να πει Ελλάδα, τι πάει να πει Έλληνας. Γιατί εμείς ακόμη και σε αυτή την τρισάθλια κατάσταση μας «ζούμε»… Είναι στο DNA μας. Στήνουμε γλέντι με ντομάτα, φέτα και ελιές και λίγο κρασί!!! Και να είσαστε σίγουροι, ότι αν λιγδώσουν το αντεράκι τους θα θέλουν ακόμη και Έλληνες να γίνουν!!!

Όσον αφορά το σκάνδαλο, ας κρατούν όλοι και μικρό καλάθι. Είτε για το αν θα αποδειχθεί κάτι με ατράνταχτα στοιχεία, είτε για το αν θα φθάσει μέχρι τέλους η υπόθεση ή θα έχει ξεχαστεί σε κάποιο διάστημα, γιατί θα έχει ολοκληρωθεί ο ρόλος του σκανδάλου ως αντιπερισπασμός στις εξελίξεις.
Τώρα το πιο σημαντικό είναι τι κάνουν τα κόμματα με αυτούς που ελέγχονται. Εδώ είναι τα αναμμένα κάρβουνα. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει εκείνοι που τα ονόματα τους εμπλέκονται στην υπόθεση, να διευκολύνουν τα κόμματα τους και σε κάποιο σημείο της διαδικασίας να αναστείλουν την κομματική τους ιδιότητα, γιατί διαφορετικά αν είναι ένοχοι, τότε γίνονται και αυτά συνένοχοι τους.
Βεβαίως και έχουν όλοι τους το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά από την άλλη πλευρά κάτι πρέπει να γίνει. Γιατί σε περίπτωση τυχόν ενοχής έστω και ενός από αυτούς, τότε αυτομάτως το αντίστοιχο κόμμα πρέπει να οδεύσει πλέον οριστικά και αμετάκλητα προς το Α (πολιτικό) Κοιμητήριο για τα περαιτέρω.

Βεβαίως η ευθύνη δεν βαρύνει μόνον τα κόμματα αλλά και εμάς τους πολίτες. Η αλήθεια είναι μία. Ότι κάποιοι «έβγαλαν» με τις πρακτικές τους από μέσα μας τον χειρότερο μας εαυτό. Μας διέφθειραν ή μας βοήθησαν να διαφθαρούμε για να φθάσουμε στην σημερινή μας κατάντια.
Πριν από λίγες ημέρες διαβάσαμε σε σύγχρονο μέσο κοινωνικής δικτύωσης την Ορθόδοξη Διακήρυξη, ενός άλλου διακεκριμένου δικηγόρου και οικονομολόγου, του κυρίου Αθ. Κόκκινου, που ασχέτως με το αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με τις απόψεις του, αναφέρει πολλές και πικρές αλήθειες.

Και τελικά μήπως πάλι η λύση στα προβλήματα μας είναι η επιστροφή στις ρίζες μας;
Στις αξίες και σε όλα εκείνα τα μέσα που έκαναν τους προγόνους μας να δοξαστούν;
Στην ορθοδοξία μας, χωρίς φυσικά να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη θρησκεία;
Αν συνεχίσουμε έτσι είναι σίγουρο ότι μάλλον θα είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων, αυτή που θα κλείσει την πόρτα αυτής της χώρα.
Βλέπετε ότι από παντού, από όλους τους γείτονες μας, βαλλόμαστε και μας επιβουλεύονται…
Κάτι δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς πριν είναι αργά;

Ας ξυπνήσουμε λοιπόν και ας αντιδράσουμε όπως έγινε και με τα συλλαλητήρια…
Αλλά αυτά μόνον δεν αρκούν…
Να είστε σίγουροι για αυτό!

Δημοσίευση: Μαρτίου 06, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όλα τελείωσαν ή τώρα αρχίζουν;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator