ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εκδήλωση για την ένταξη της ισότητας των φύλων στη γλώσσα των διοικητικών εγγράφων

0
Στα πλαίσια των ενεργειών του Υπουργείου Εσωτερικών για την ένταξη της ισότητας των φύλων στη γλώσσα των διοικητικών εγγράφων, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κ. Μαρία Πρωτοπαππά, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προσκεκλημένη ήταν η Νομικός Δρ. Ηλέκτρα Κουτσούκου, συνεργάτιδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη" του Τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Κόρινθο.

Με εύληπτο τρόπο, μέσω παραδειγμάτων και με ζωηρή συμμετοχή των παρευρισκομένων υπαλλήλων και των δύο φύλων αναδείχθηκε η αποκλειστική χρήση του αρσενικού γένους στη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων της Δημόσιας Διοίκησης και η διάκριση που κρύβει αυτή η "εξαφάνιση" του θηλυκού γένους μέσω της γλώσσας.

Προτάθηκαν τρόποι απάλειψης του φαινόμενου, βασισμένοι στις οδηγίες του Υπουργείου και δόθηκαν αμοιβαίες δεσμεύσεις προκειμένου να συνεχιστεί η γόνιμη αυτή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εκδήλωση για την ένταξη της ισότητας των φύλων στη γλώσσα των διοικητικών εγγράφων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator