Πνευματικός: «Τρέχουμε» το Επιχειρηματικό πάρκο, δεν έχει εγκαταλειφθεί!

0



«Το ζήτημα δεν έχει εγκαταλειφθεί. Το τρέχουμε» δηλώνει ευθαρσώς ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός παραδεχόμενος πάρα ταύτα καθυστερήσεις οι οποίες δεν έγκεινται στον εντεταλμένο Χ.Ντιγκιρλάκη αλλά στις χρονοβόρες διαδικασίες για την συγκέντρωση της συναίνεσης του 55% των ιδιοκτητών των εκτάσεων στην συγκεκριμένη περιοχή. «Αποτυπώθηκαν οι ιδιοκτησίες από την πλευρά μας, ήταν μια μακρά και δύσκολη εργασία, συγκεντρώσαμε το ποσοστό συναίνεσης από πλευράς ιδιοκτητών που απαιτείται και προχωράμε. Δεν το έχουμε αφήσει το θέμα!

Ο Δήμος επί της παρούσης βρίσκεται σε στάση αναμονής . Εταιρία του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποίαν ήδη υπάρχει συνεργασία και συναντήσεις, θα καθορίσει σύντομα τον τρόπο που θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κορίνθου εισήγησης για την κατάρτιση οικονομοτεχνικής μελέτης του έργου. Ο Δήμος ήταν έτοιμος σε προηγούμενο συμβούλιο να εγκρίνει κονδύλι για την εκπόνηση της ύψους 10 χιλιάδων ευρώ ωστόσο η εταιρία φρέναρε την διαδικασία προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία. «Οι μελέτες θα γίνουν και αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε» δηλώνει ο Δήμαρχος. «Θ ακολουθήσουν συναντήσεις – επαφές – συμφωνίες με επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες εκτάσεων, ένταξη στον Αναπτυξιακό νόμο και καθορισμός έργων που πρέπει να εκτελεστούν ήτοι Πολεοδομικό σχέδιο, χάραξη δρόμων, κατασκευή πάσης φύσεως δικτύων.»

Πότε θα ολοκληρωθούν όλα αυτά; 

«Θα καθυστερήσουμε πολύ» παραδέχεται ο Αλέξανδρος Πνευματικός. «Το Επιχειρηματικό Πάρκο δεν είναι ένα έργο που μπορεί να τελειώσει άμεσα, ζούμε σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα και οι διαδικασίες είναι πολλές και χρονοβόρες! Ο Δήμος ωστόσο σας διαβεβαιώνω το «τρέχει» γιατί στόχος του είναι να το υλοποιήσει!”

Καθίσταται σαφές λοιπόν πως σε πρώτη τουλάχιστον φάση ο Δήμος Κορινθίων είναι εκείνος που οδηγεί τις εξελίξεις με το Επιμελητήριο να αναμένει να αναλάβει ρόλο όταν θα έρθει η στιγμή της σύστασης της εταιρίας που θα διαχειρίζεται το Επιχειρηματικό Πάρκο και στην οποίαν θα μπορούν να μετέχουν και επιχειρηματίες αλλά και ιδιοκτήτες γης.

Φυσικά στις ενέργειες που πρέπει και άμεσα να κάνει ο Δήμος είναι ο ορισμός νέου εντεταλμένου που θα τρέχει την όλη διαδικασία δεδομένου ότι ο κ.Ντιγκιρλάκης έπαψε να ασκεί τέτοια καθήκοντα.
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πνευματικός: «Τρέχουμε» το Επιχειρηματικό πάρκο, δεν έχει εγκαταλειφθεί!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator