Όποιος απολύει έγκυο ή νέα μητέρα, θα μας βρει μπροστά του!

0



Αναδημοσίευση από Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Χανίων

Ήταν έγκυος και την απέλυσαν, προσέφυγε στην αστική δικαιοσύνη και οι δικαστές υπερασπίστηκαν την εργοδοσία! Δεν είναι κάποιο σενάριο, αλλά η σκληρή πραγματικότητα με την οποία ήρθε αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα εργαζόμενη σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Η εργοδοσία προέβη πριν μήνες σε αυτή την απόλυση, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί η γυναίκα να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της λόγω εγκυμοσύνης, με την ίδια να προσπαθεί να βρει το δίκιο της, αλλά με το δικαστήριο να τάσσεται τελικά εναντίον της! Γιατί για τους φραγκάτους και το σύστημά τους, αν είσαι έγκυος ή μητέρα, δεν τους φέρνεις όσο χρήμα θέλουν…

Καταγγέλουμε απερίφραστα την εργοδοσία που αποφάσισε την απόλυση της εργαζομένης, καθώς και τη δικαστική απόφαση που τάσσεται ενάντια στο δικαίωμά της στην εργασία!

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με τις γυναίκες εργαζόμενες να βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο. Πρόσφατη είναι και άλλη απόλυση εγκύου, από την εταιρία VresNet, με τον εργοδότη να μηνύει μέλη του σωματείου της που την υπερασπίστηκαν, αλλά και καθηγητές, μέλη του ΔΣ της Α’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, επειδή υπέγραψαν ψήφισμα αλληλεγγύης!

Η βίαιη προσαρμογή των εργαζομένων στο καθεστώς της τρομοκρατίας, της ατομικότητας, της εξουθενωτικής πολύωρης δουλειάς με ελάχιστες αμοιβές, των ομαδικών απολύσεων, της επισφάλειας, μαζί με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού και της εργατικής αλληλεγγύης, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της. Δεν είναι τυχαία, πέρα των άλλων μέτρων, η πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που νομιμοποιεί ακόμη και τις απολύσεις εγκύων! Θέλουν αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, πλήρως αποδοτικό και υπάκουο που θα τους αποφέρει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Γελιούνται αν νομίζουν πως θα τους αφήνουμε να μας τρομοκρατούν και να μας εκβιάζουν! Κάθε νέος και νέα που δίνει τη μάχη να βρει μια δουλειά για να επιβιώσει, έχει τη δυνατότητα και πρέπει να αντιδράσει και να παλέψει ενάντια σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας, μέσα από το σωματείο του ή τις εργατικές συλλογικότητες που παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενάντια στα συμφέροντα της εργοδοσίας και τους νόμους της αγοράς. Πόσο μάλλον οι γυναίκες, μητέρες και μη, που υφίστανται επιπλέον καταπίεση λόγω φύλου και στους χώρους δουλειάς, χρειάζεται να μπουν θαρρετά στον αγώνα. Ενάντια στην επίθεση στους εργαζομένους, θα δώσουμε τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη δικαιώματα, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες μας!

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση!

Κανείς εργαζόμενος-άνεργος μόνος του!
Οργανωνόμαστε, παλεύουμε, νικάμε!
Δημοσίευση: Μαρτίου 20, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όποιος απολύει έγκυο ή νέα μητέρα, θα μας βρει μπροστά του!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator