“ΔΕΝ υπάρχει ΕΑΝ, αλλά ΠΟΤΕ θα συγκρουστούμε με την Τουρκία πλέον” - ΒΙΝΤΕΟ

0Το ερώτημα δεν είναι αν η Τουρκία με την στρατηγική της επιθετικότητα, μας οδηγεί σε σύγκρουση, αλλά το πότε αυτό θα συμβεί τελικά, λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας Γιώργος Φίλης, στο Ράδιο 98,4 FM.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει αλλάξει ταχύτητα και δεν αμφισβητεί απλά την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτονόητα θέματα εθνικής κυριαρχίας, αλλά ευθέως προκαλεί ποντάροντας στον κατευνασμό που ακολουθούσε η ελληνική πλευρά και την αδιαφορία μας για την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία, για να κερδίσει και νέα τετελεσμένα, λέει ο καθηγητής γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης.

Κατά τον ίδιο, μόνο με ισοδύναμη ενέργεια η Ελλάδα θα στείλει το μήνυμα στην Τουρκία, ότι πλέον η στρατηγική μας είναι αυτή της ισχυρής αποτροπής. Επίσης, σημείωσε με νόημα, ότι το παιχνίδι με το Καστελόριζο και την Κύπρο, δεν είναι απλό και πλέον η Ελλάδα πρέπει να οργανώσει πειστική αντίδραση, με συμμαχίες ουσίας και στρατηγική απόφαση να μην δεχτεί άλλες υποχωρήσεις.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ακούσει τη συνέντευξη, όπου λέγονται πολύ περισσότερα και εξόχως ενδιαφέροντα, όπως η κατ’ επανάληψη αναφορά ότι είναι οπαδός του ισοδύναμου τετελεσμένου και της ευέλικτης ανταπόδοσης…

Δημοσίευση: Μαρτίου 28, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "“ΔΕΝ υπάρχει ΕΑΝ, αλλά ΠΟΤΕ θα συγκρουστούμε με την Τουρκία πλέον” - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator