Υπόδειγμα ήθους, πολιτισμού και πατριωτισμού

0



Η σημερινή διαδήλωση στο Σύνταγμα ήταν αγνή, μη εθνικιστική και ακομμάτιστα πατριωτική – ενώ τεκμηρίωσε πως οι Έλληνες αποφάσισαν επιτέλους να αγωνισθούν για τον εαυτό τους, για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους, προστατεύοντας ως οφείλουν όλα όσα τους ανήκουν.

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Η διαδήλωση στο Σύνταγμα, όπου συμμετείχαν σχεδόν 1,5 εκ. Πολίτες από ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν μακράν η πιο εντυπωσιακή στην πρόσφατη ελληνική ιστορία – όχι τόσο λόγω του μεγέθους της, αλλά εξαιτίας του ήθους, της ευγένειας, του πολιτισμού, της δημοκρατικότητας και της συμπεριφοράς αυτών που συμμετείχαν, για τα οποία πρέπει να είναι υπερήφανο το Έθνος μας.

Εθνικισμός δεν φάνηκε πουθενά, ούτε υποχρεώθηκε να τοποθετηθεί κανείς κάτω από κάποια παρείσακτη εθνικιστική σημαία όπως ισχυριζόταν κάποιοι, αλλά μόνο αγνός και ακομμάτιστος πατριωτισμός – ενώ επιβεβαιώθηκε το συναίσθημα μας πως έφτασε η ώρα των Πολιτών. Ότι δηλαδή οι Έλληνες αποφάσισαν επιτέλους να αγωνισθούν για τον εαυτό τους, για την πατρίδα τους και για τα παιδιά τους, προστατεύοντας ως οφείλουν όλα όσα τους ανήκουν – όπως ο δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος τους, η εδαφική τους ακεραιότητα, η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ιστορία τους.

Περπατώντας τώρα στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, επίσης στην πλημμυρισμένη με κόσμο πλατεία, δεν είδα πουθενά σημαίες που δεν ήταν ελληνικές, ούτε πανό οποιουδήποτε κόμματος – μόνο ευγενικούς, ωραίους Έλληνες, οι οποίοι επέτρεπαν στον καθένα να περπατήσει ανενόχλητος, φτάνοντας ακόμη και την ώρα αιχμής λίγο πριν από την εξέδρα των ομιλητών. Φυσικά εντυπωσίασε ο κ. Θεοδωράκης με την ομιλία του, σύμφωνα με την οποία η σύνθετη ονομασία είναι απαράδεκτη – ενώ πολύ σωστά καμία κυβέρνηση και καμία Βουλή δεν έχει το δικαίωμα να παραδώσει το όνομα, χωρίς να προηγηθεί δημοψήφισμα, όπου θα αποφασίσει ο μοναδικός που νομιμοποιείται: οι Έλληνες Πολίτες.

Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εθνική προδοσία μεγίστου μεγέθους – ενώ η τοποθέτηση του υπουργού εξωτερικών είναι το λιγότερο θλιβερή και θα έπρεπε να νοιώθει μεγάλη ντροπή, προσπαθώντας να παραποιήσει τόσο αδέξια το νόημα της διαδήλωσης. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται από τη δήλωση του στο Twitter, μετά το χαρακτηρισμό της κυβέρνησης ως αριστερόστροφης και φασιστικής από το μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη, κατά την οποία τα εξής παράδοξα:
«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας«! (Κοτζιάς, πηγή).
Απίστευτο πόσο μπορούν να αλλάξουν τα προνόμια της εξουσίας ακόμη και έναν τόσο συμπαθητικό άνθρωπο, με αριστερή ιδεολογία – αφού διαφορετικά δεν εξηγείται με κανέναν τρόπο αυτή η (κατά την υποκειμενική μας άποψη) ανόητη προσπάθεια παραπλάνησης των Ελλήνων!
Η Μακεδονία δεν ήταν βέβαια το μόνο θέμα των ομιλιών αλλά, επίσης, το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων – μέσω των οποίων επιδιώκεται η υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, ενώ απειλείται επί πλέον η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, έτσι ώστε να μπορούν οι εξαθλιωμένοι οικονομικά Πολίτες της να ελέγχονται ευκολότερα.

Περαιτέρω, όσον αφορά το ερώτημα που μας έχει τεθεί, τι έχει αλλάξει δηλαδή από το Σεπτέμβριο του 2014 όπου ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, είχε εξαγγείλει από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ότι, η θέση της Ελλάδας είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία», θα απαντήσουμε πως άλλαξαν τα πάντα – σημειώνοντας πως ο ίδιος άνθρωπος ήταν αυτός που υπέγραψε το εγκληματικό PSI,ενώ είναι ένας από τους τρεις μεγάλους ενόχους της καταστροφικής διαχείρισης της κρίσης (ανάλυση). Άλλαξαν τα πάντα, επειδή κανένας δεν επιτρέπεται πια να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, χωρίς να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία – αφού το 72% των Πολιτών είναι ξεκάθαρα εναντίον, ενώ το απέδειξε επί πλέον η συμμετοχή τους στη διαδήλωση.

Ορισμένοι ισχυρίζονται βέβαια πως ματαιοπονούμε, εάν θεωρούμε πως η σημερινή κυβέρνηση θα παραδεχθεί την ανεπάρκεια της και θα προκηρύξει δημοψήφισμα – αφού λέξεις όπως «ευθιξία» ή «αξιοπρέπεια» της είναι άγνωστες. Επίσης πως έχει αποδεχθεί πια ότι οι Έλληνες είναι απαίδευτοι, επειδή στηρίζουν τους αρεστούς και όχι τους ικανούς.

Όσον αφορά το πρώτο ίσως έχουν δίκιο, αλλά θα φανεί στην πράξη – ενώ με το δεύτερο ασφαλώς δεν συμφωνούμε, αφού οι Πολίτες δεν είχαν ποτέ επιλογές λόγω ενός πολιτικού συστήματος που δεν επιτρέπει να εισέλθει σχεδόν κανένας στην πολιτική, εάν δεν ανήκει σε κάποια «συμμορία». Το γεγονός αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα αλλάξει, αφού εάν υπάρχει κάτι θετικό στη χρεοκοπία μιας χώρας, δεν είναι άλλο από τη «δημιουργική καταστροφή» του Schumpeter – όπου το παλαιό οδηγείται κυριολεκτικά στα σκουπίδια, επειδή είναι αδύνατον πια να κρύψει το αληθινό του πρόσωπο και έχει αποτύχει παταγωδώς.
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, ο τομέας μας δεν είναι η πολιτική, αλλά η οικονομία. Εν τούτοις, σε τελική ανάλυση όλα είναι πολιτική, ενώ η οικονομία είναι υποχρεωμένη να υπηρετεί την κοινωνία – όχι το αντίθετο, όπως δυστυχώς συμβαίνει στον πλανήτη σήμερα, όπου κυβερνούν δικτατορικά οι αγορές με τους «πολιτικούς» στην έμμισθη υπηρεσία τους.

Επομένως, η οικονομία δεν μπορεί να απέχει από τόσο σημαντικά γεγονότα, όπως η σημερινή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα – η οποία ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποτελέσει την αφετηρία μίας πραγματικά καινούργιας εποχής για την Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι άλλωστε πως όλοι μαζί, χωρίς ανόητες κομματικές ή άλλες αντιπαλότητες, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα – ενώ το εγγυάται ο φυσικός πλούτος και η τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά, το μεγαλείο της οποίας φάνηκε ξανά σήμερα.

Τέλος, φάνηκε επίσης πως οι Έλληνες μπορούν να οργανώνονται και να προστατεύονται μόνοι τους, ενώ καμία εξτρεμιστική οργάνωση δεν τόλμησε να τους δημιουργήσει πρόβλημα παρά την ελάχιστη παρουσία αστυνομικών – αφού όλοι φοβούνται έναν αποφασισμένο λαό, όπως άλλωστε όλοι ποδοπατούν μία τρομοκρατημένη μάζα.

Analyst
Δημοσίευση: Μαρτίου 03, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπόδειγμα ήθους, πολιτισμού και πατριωτισμού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator