Δεν έχουμε σύνορα με το Λουξεμβούργο

0Η Ελλάδα χρειάζεται την συνδρομή των συμμάχων και εταίρων της. Η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει την απρόκλητη επιθετικότητα του ανεξέλεγκτου Ερντογάν και η Ευρώπη να αποδείξει αν οι λαοί της έχουν πράγματι κοινό μέλλον ή όχι. Τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία. Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν έχει σύνορα με το Λουξεμβούργο.

Τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο είναι πολύ σοβαρά. Ο εμβολισμός ενός πλοίου δεν είναι ένα συνηθισμένο ναυτικό επεισόδιο. Δεν είναι συγκρουόμενα αυτοκινητάκια. Αλλά και η δήλωση του Ερντογάν στην συνέχεια είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο εξ ανατολών γείτονάς μας κινείται με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο.

Η αλληλουχία των γεγονότων και η κλιμάκωσή τους δείχνει ότι υπάρχει σχέδιο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο και να ισχυριστούμε ότι δεν συμβαίνει κάτι. Και με δεδομένα τα προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει η κρίση, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την βοήθεια των φίλων και συμμάχων μας. Αν διαθέτουμε τέτοιους. Διότι είναι πιθανό να αποδειχτεί ότι είμαστε πιο μόνοι απ’ ότι πιστεύουμε.

Ο στόχος της Τουρκίας είναι διπλός. Από την μία πλευρά επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα με τις λεγόμενες γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και από την άλλη να αμφισβητήσει εμπράκτως το γεγονός ότι διαθέτουμε συνορεύουσες θαλάσσιες ζώνες με την Κυπριακή Δημοκρατία. Προφανώς κρίνουν ότι βρισκόμαστε σε αδυναμία και επιχειρούν να κερδίσουν από αυτό το γεγονός. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μπορεί να έχουμε δεχτεί σημαντικά χτυπήματα από την κρίση, αλλά δεν είμαστε και ο σάκος του μποξ που ενδεχομένως πιστεύουν οι Τούρκοι.

Υπάρχουν φωνές που θα πουν τώρα να κλείσουμε άρον – άρον το Μακεδονικό, προκειμένου να μην έχουμε πολλά μέτωπα ανοικτά. Κατά τον ίδιο τρόπο δεν αποκλείεται να πουν να κλείσουμε και τα θέματά μας με την… Αλβανία. Να είναι σίγουροι ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Στην πραγματικότητα η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα και μόνο πρόβλημα ασφάλειας που προέρχεται από την επιθετική Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Τουρκία διατηρεί τις καλύτερες των σχέσεων με Αλβανία και FYROM.
Το να κλείσουμε τα θέματα, όπως ζητούν κάποιοι, δεν θα μας απαλλάξει από την κακή επιρροή της Τουρκίας. Το αντίθετο! Αν τα θέματα αυτά κλείσουν με τρόπο που θα ανοίγουν την όρεξή τους για νέες απαιτήσεις, να είμαστε σίγουροι ότι αυτές θα τις βρούμε μπροστά μας!

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal
Δημοσίευση: Μαρτίου 14, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν έχουμε σύνορα με το Λουξεμβούργο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator