Και τώρα προανακριτική για την Novartis - Παραπομπή και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα

0
«Ναι» στην παραπομπή και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis είπε η Βουλή τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά το τέλος της μυστικής ψηφοφορίας, ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε 18 και πλέον ώρες, φτάνοντας τις 20 με το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων (στις 5.37 π.μ.!).

Η μαραθώνια συζήτηση της Ολομέλειας έγινε μέσα σε κλίμα ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας με την ένταση κατά διαστήματα να κυριαρχεί. Κυρίως όταν στο βήμα βρίσκονταν για τις τοποθετήσεις τους τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, ενώ τον λόγο έλαβαν δεκάδες βουλευτές και υπουργοί αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ειδικότερα, στην κάλπη του Δημήτρη Αβραμόπουλου βρέθηκαν 218 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 192 έγκυρα και 26 άκυρα. Υπέρ της παραπομπής του ψήφισαν 188 βουλευτές και «παρών» 4.

Στην κάλπη του Ευάγγελου Βενιζέλου βρέθηκαν 217 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 191 έγκυρα και 26 άκυρα. Υπερ ψήφισαν 185 βουλευτές και 6 «παρών».

Στην κάλπη του Αδωνι Γεωργιάδη βρέθηκαν 218 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 192 έγκυρα και 26 άκυρα. Υπερ 186 βουλευτές και «παρών» 6.

Στην κάλπη του Γιώργου Κουτρουμάνη βρέθηκαν 217 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 192 έγκυρα και 25 άκυρα. Υπερ ψήφισαν 180 βουλευτές, «κατά» 1 και «παρών» 11.

Στην κάλπη του Ανδρέα Λοβέρδου βρέθηκαν 217 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 190 έγκυρα και 27 άκυρα. Ναι ψήφισαν 186 βουλευτές και «παρών» 4.

Στην κάλπη του Ανδρέα Λυκουρέντζου βρέθηκαν 218 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 190 έγκυρα και 28 άκυρα. Υπερ ψήφισαν 180 βουλευτές, κατά 2 και «παρών» 8.

Στην κάλπη του Παναγιώτη Πικραμμένου βρέθηκαν 218 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 180 έγκυρα και 28 άκυρα. Ναι ψήφισαν 170 βουλευτές, όχι κατά και «παρών» 12.

Στην κάλπη του Μάριου Σαλμά βρέθηκαν 218 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 192 έγκυρα και 26 άκυρα. Ναι ψήφισαν 159 βουλευτές, όχι 17 και «παρών» 16.

Στην κάλπη του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκαν 218 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 191 έγκυρα και 27 άκυρα. Υπερ ψήφισαν 182 βουλευτές, 3 κατά και 6 «παρών».

Στην κάλπη του Γιάννη Στουρνάρα βρέθηκαν 218 ψηφοδέλτια εκ των οποίων 190 έγκυρα και 28 άκυρα. Ναι ψήφισαν 182 βουλευτές, 2 κατά και 6 «παρών».

Οι βουλευτές ψήφισαν σε δέκα αριθμημένες κάλπες. Όπως ανακοινώθηκε στην έναρξη της διαδικασίας της ψηφοφορίας οι κάλπες δεν έφεραν τα ονόματα των αναφερόμενων στην δικογραφία προσώπων, αλλά αριθμούς. Η κάλπη με το Νο1 ήταν για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Νο2 κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Νο3 για τον Άδωνι Γεωργιάδη, η Νο4 για τον Γιώργο Κουτρουμάνη, η κάλπη με το Νο5 για τον Ανδρέα Λοβέρδο, η Νο 6 κάλπη για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, η κάλπη Νο7 για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, η Νο8 κάλπη για τον Μάριο Σαλμά, η κάλπη Νο9 για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η κάλπη με το Νο 10 για τον Γιάννη Στουρνάρα. Τα αναφερόμενα στην κυβερνητική πρόταση πρόσωπα, δεν ψήφιζαν στις κάλπες, που τα αφορούσαν.

Τις προσεχείς ημέρες τα κόμματα θα επιλέξουν τους 21 βουλευτές που θα μετάσχουν στην προανακριτική επιτροπή, η οποία θα έχει έναν μήνα μπροστά της για να ολοκληρώσει το έργο της. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό ότι θα ζητήσει παράταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δέκα βουλευτές στην επιτροπή, η ΝΔ πέντε και από έναν τα υπόλοιπα κόμματα.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Και τώρα προανακριτική για την Novartis - Παραπομπή και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator