Εθνική γραμμή και ξεπούλημα δε συνάδουν

0



Ένα ωραίο σόου πρέπει να έχει και καλός τέλος. Καλό με την έννοια του κωμικού, που θα αφήσει τον θεατή με την αίσθηση ότι πέρασε καλά. Έτσι και το σόου «Οι πολιτικοί αρχηγοί στο Μαξίμου», έληξε με τον μπάρμπα Βασίλη Λεβέντη ο οποίος τελικά είναι… σοβαρός. Είπε να ονομαστούν τα Σκόπια… Σκόπια και καθάρισε. Όχι σαν τους άλλους που κρύβονται για να μην αποκαλυφθούν.

Το σόου με τα εθνικά θέματα τέλειωσε, ο Τσίπρας έκανε το παιχνίδι του και οι αρχηγοί είχαν ένα 15λεπτο δημοσιότητας και τζάμπα. Μια χαρά αν σκεφτείς ότι ο πρωθυπουργός έκανε απλά αυτό που ήθελε, δηλαδή να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών του επικείμενου ναυαγίου στους άλλους που δεν θέλουν εθνική γραμμή.

Οι δε άλλοι, Κυριάκος, Φώφη, Σταύρος απλά επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει χάσμα με την κυβέρνηση αλλά αν έρθει καμιά πρόταση στη Βουλή μπορεί και να την ψηφίσουν.

Σε κάθε περίπτωση η ημέρα των συναντήσεων στο Μαξίμου δεν ήταν κάτι διαφορετικό από αυτό που θα περιμέναμε. Μια σούπα ανάλατη χωρίς να υπάρχει κάτι καινούργιο, χωρίς να μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, χωρίς να δίνεται στον πολίτη το αίσθημα της ασφάλειας. Ότι βρε αδερφέ οι πολιτικοί ταγοί αυτής της χώρας έχουν το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να υπερασπιστούν την πατρίδα.

Ότι είναι σε θέση να διαπραγματευτούν χωρίς να εκχωρήσουν κάτι από την Ελλάδα, είτε εδαφικό, είτε αξιακό, είτε ονοματολογικό, πολιτιστικό, ιστορικό.

Αυτό ισχύει κυρίως για τον Τσίπρα. Είναι επικίνδυνος, τυχοδιώκτης και προκαλεί πανικό κάθε φορά που λέει ότι διαπραγματεύεται. Και αυτές οι κουτοπονηριές του στα εθνικά θέματα είναι επικίνδυνες. Δε μπορεί να υπάρχει διπλή γραμμή εντός της κυβέρνησής του και να ζητά συναίνεση από τους άλλους. Αυτό είναι και βλακώδες και βρόμικο. Κι έχει δίκιο ο Θεοδωράκης όταν χαρακτηρίζει γελοίο τον Καμμένο.

Αν δεν μπορεί να περάσει μια λύση για τα Σκόπια από τη Βουλή απλά χάνει τη δεδηλωμένη και πρέπει να πάει σε εκλογές.

Αν πάλι έχει βρει πρόθυμους αποστάτες άλλων κομμάτων και ξεφορτωθεί τους ψεκασμένους τότε είναι άξιος, μάγκας και μπράβο του. Όμως, ας το ξεκαθαρίσει γιατί δεν παίζουμε με την Ελλάδα.

Οι δε πολιτικοί αρχηγοί πήγαν στο Μαξίμου για λόγους πολιτικής ηθικής κι ευγένειας, όμως, επρόκειτο για ένα προαναγγελθέν ναυάγιο στην προσπάθεια της εθνικής γραμμής.

Δεν μπορεί να υπάρχει εθνική γραμμή όταν η κυβέρνηση παζαρεύει το όνομα της Μακεδονίας.

Δεν μπορεί να υπάρχει εθνική γραμμή όταν ο Τσίπρας κάνει μυστική διπλωματία και δεν ενημερώνει κανέναν για όλα όσα έχουν γίνει, παρά μόνο κατόπιν εορτής.

Δεν μπορεί να υπάρχει εθνική γραμμή όταν ο Μητσοτάκης πατάει σε δύο βάρκες, και σ’ αυτήν που τον σέρνουν κάποιοι φλώροι φιλελέδες που δεν έχουν πρόβλημα με το όνομα, αλλά και στη βάρκα εκείνων που δεν θέλουν το όνομα Μακεδονία. Ας βγει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θέλει.

Δεν μπορεί να υπάρχει εθνική γραμμή όταν η απόφαση της πολιτικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής μιλά για σύνθετη ονομασία «ξεχνώντας» τον γεωγραφικό προσδιορισμό, και στο Μαξίμου επαναφέρει το γεωγραφικό γιατί μάλλον καταλαβαίνει η Φώφη ότι δεν ξέρει τι της γίνεται.

Δεν μπορεί να υπάρχει εθνική γραμμή όταν το επικοινωνιακό όπλο της αριστεράς μπήκε πάλι σε λειτουργία και χαρακτηρίζει εθνικιστή και ακροδεξιό όποιον πάει σε συλλαλητήρια, όποιον υψώνει την ελληνική σημαία, όποιον μιλά για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας αυτής.

Και δεν μπορεί να υπάρχει εθνική γραμμή, όταν ο Τσίπρας φόρεσε όψιμα τον μανδύα του πατριώτη, επειδή οι Αμερικανοί τον παραμυθιάζουν ότι θα αναχθεί σε ηγέτη των Βαλκανίων και χωρίς καμία εξασφάλιση παραδίδει γη και ύδωρ.

AntiNews
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 21, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εθνική γραμμή και ξεπούλημα δε συνάδουν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator