Το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού δίνει το πρώτο μάθημα ελληνικής γεωπολιτικής…

0Ο Διγενής, σύμφωνα με το βιβλίο Ιστορίας της Ε’ τάξης του Δημοτικού, «πάταε γερά στην Ασία, στήριζε το δεξί του χέρι, στις κορυφές των κυπριακών βουνών και μ’ ένα πήδημα βρισκόταν ορθός στην κορυφή του Ψηλορείτη, γυροφέρνοντας τη ματιά του στα πέλαγα του νησιού, μην τ’ απειλούν σαρακηνά καράβια.
Γράφει το… «Γεωπολιτικό Τρολ» που σοβάρεψε
Θεριός, όμως, καθώς ήταν ο ίδιος και δυνατά καθώς ήταν τα σάλτα του, άφησαν σημάδι της παλάμης του στο κυπριακό βουνό, τον Πενταδάχτυλο , και αχνάρι της πατημασιάς του στον Ψηλορείτη της Κρήτης που οι παλιοί το λεν ακόμη: η πατουχιά του Διγενή!.
Στη συνέχεια, με πραγματικά έξυπνο τρόπο το αντίστοιχο Τετράδιο Εργασιών της Ε’ τάξης ζητά από τα παιδιά να βρουν πληροφορίες για τον Τάλω και να τον συσχετίσουν με τον Διγενή: «Στα πολύ παλιά χρόνια ένας άλλος μυθολογικός γίγαντας ο Τάλως φύλαγε την Κρήτη του Μίνωα από τους εχθρούς…»

Σύμφωνα λοιπόν με την Ελληνική μυθολογία ο Τάλως ήταν μυθικός φύλακας της Κρήτης. Ήταν γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό. Η ονομασία της Κύπρου είναι στα λατινικά Cuprum… από τον χαλκό ο οποίος στη χημεία συμβολίζεται ως Cu. Η Κύπρος πήρε την ονομασία της από την παρουσία χαλκού στο νησί.

Ο Τάλως είχε σώμα από χαλκό… ο Τάλως δεν ήταν τίποτε περισσότερο από τα χάλκινα όπλα που προστάτευαν την Κρήτη… Σήμερα ο «Τάλως» της Ελλάδας είναι οι υδρογονάθρακές της…
Ο Διγενής λοιπόν ο οποίος στην παραπάνω εικόνα «πάταε γερά στην Ασία, στήριζε το δεξί του χέρι, στις κορυφές των κυπριακών βουνών και μ’ ένα πήδημα βρισκόταν ορθός στην κορυφή του Ψηλορείτη…» απεικονίζει με όμορφο τρόπο το σημερινό γεωπολιτικό πεδίο της ΝΑ Μεσογείου…
Αναρωτιόμαστε άραγε σήμερα σε ποιά χώρα «στην Ασία πατάει γερά» με το πόδι της σήμερα η Ελλάδα και συμπληρώνει το τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου; Και η Ιστορία όπως και η γεωπολιτική δεν έχουν ποτέ συμπτώσεις…

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 01, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού δίνει το πρώτο μάθημα ελληνικής γεωπολιτικής…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator