Το άγριο παιχνίδι των «συμμάχων» με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας

0Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο
Δικηγόρος Α.Π. - Συγγραφέας

Ο υπογράφων εξεπλάγη διαβάζοντας κείμενο γνωστού ιστορικού (γραπτά του έχω κατά καιρούς κρατήσει...), ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί ότι έχουμε αποδεχθεί το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια και καλά θα κάνουμε να... σωπάσουμε! Επειδή (άκου!) «από το έτος 1993 το κράτος των Σκοπίων είναι μέλος του ΟΗΕ με την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Aρα, καταλήγει, «ήδη περιέχεται νέτα-σκέτα το όνομα Μακεδονία»!

Δηλαδή, η λέξη «πρώην» ως αναπόσπαστη σύμφυση στην (προσωρινή, άλλωστε!) ονομασία του ΟΗΕ δεν του λέει του γραιο-νεο-φιλελεύθερου κυρίου τίποτε; Την ίδια θεώρηση, ότι η προσωρινή ονομασία... μονιμοποιήθηκε, παρά τη σύμφυση «πρώην», διατύπωσε και φωνακλάς νεοπαγούς δεξιού (!) καναλιού... Εύχομαι «με τις υγείες τους» και στους δύο... Θα αναφερθώ όμως σήμερα σε κάτι πολύ σοβαρότερο. Για την όλη κατάσταση στα Βαλκάνια φαίνεται να συγκρούονται οι αναλύσεις των Βρυξελλών με αυτές των Αγγλοσαξόνων...

Σχετική έκθεση επιτροπής της Βουλής των Λόρδων θεωρεί την κατάσταση των βαλκανικών χωρών μετά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας «ειρήνη χωρίς ειρήνευση»... Μάλιστα, ο λόρδος Ashdown είπε ότι θεωρεί την κατάσταση στη Βαλκανική «έναν τυπικό... ημιτελή πόλεμο» και, τελικώς, «θα ηγηθεί της πολιτικής σκηνής όποιος κατευθύνει τον πόλεμο». Ποιον υπονοεί άραγε ο ποιητής ως «κατευθυντήριο μοχλό βαλκανικού πολέμου»; Τους νατοϊκούς; Τους Ρώσους; Τους Αλβανούς; Τους Τούρκους; Τον κ. Σόρος και τα σούρτα φέρτα του στη χερσόνησο με τις ΜΚΟ του; Τους Γερμανούς (εν γένει τους «ευρωενωσιακούς»...) με τον έρωτά τους για νέες... περιφέρειες στη βορειο-ευρωένωση, δι’ απορροφήσεως Αλβανών, Κοσοβάρων, Σκοπιανών, ίσως αργότερα (Θεός φυλάξοι!) και «Θρακών»; Εύχομαι να βγω ψεύτης...

Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, πασχίζει να σταθεί στα πόδια της η ελληνική κυβέρνηση. Στηριζόμενη σε δόγματα συμβιβασμού με όλους! Και με τους νατοϊκούς, και με τις ΜΚΟ, και με τους Αλβανούς, και με τους «ευρωενωσιακούς», και με τους Τούρκους, και με τον κ. Καμμένο, και με τον κ. Μητσοτάκη, και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (προς τιμήν του, ανέδειξε στις 10 Ιανουαρίου πρώτη φορά το ζήτημα της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, που λέγεται επίσης «μακεδονική»!). Αντε, τώρα, να ερμηνεύσει η ταλαίπωρη κυβέρνησή μας γιατί Αγγλοσάξονες και Βρυξέλλες αντιμάχονται για τα προβλήματα στη χερσόνησο!

Σπουδαιότερο απ’ όλα είναι το ζήτημα της χονδροειδέστατης αδικίας που επικρέμαται πάνω από τη λαμπρή σύμμαχο των Δυτικών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ελλάδα, επειδή, ξάφνου, το βορειοδυτικό μπλοκ αποφάσισε να διαλύσει σε τιμάρια τη Γιουγκοσλαβία! Την αδικία δηλαδή ότι παίζεται χοντρό παιχνίδι εις βάρος της Μακεδονίας μας, της Ηπείρου μας, της Θράκης μας...

"Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 04, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το άγριο παιχνίδι των «συμμάχων» με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator