Η μέρα μετά…

0


Αλήθεια , πως θα είναι η μέρα μετά την κρίση που μας ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια...

Σε αυτήν την απλοϊκή και συνάμα πολύ σημαντική σκέψη καλούμαστε όλοι εμείς , οι πολίτες, να δώσουμε συγκεκριμένο περιεχόμενο…

Καλείται, ιδιαίτερα, η πολιτική ηγεσία του Τόπου μας να περιγράψει το όνειρο, το όραμα.

Καλείται να εμπνεύσει τους πολίτες να συνομολογήσουν κοινή κατεύθυνση, προκειμένου να ξαναβρεθεί η χαμένη πίστη των πολιτών απέναντι στο κράτος.

Το πολιτικό σύστημα, εγκλωβισμένο σε μια μυωπική και στενή θεώρηση του ρόλου του αναπαρήγαγε τον εαυτό του μέσα από την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής.

Το ζητούμενο ήταν, πάντα, η στεγανοποίηση των οπαδών και όχι η καλλιέργεια των σκεπτόμενων πολιτών. Ο λαϊκισμός, ως το πιο πρόσφορο εργαλείο κινητοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα του θυμικού της , λειτουργούσε κατανευστικα, απέναντι στην κάθε προσπάθεια αυτονομίας και χειραφέτησης των πολιτών. Τα αποτελέσματα, αυτής, της θεώρησης είναι πλέον γνωστά σε όλους.

Τώρα, όμως, που πάμε ? Είναι αδύνατον να πάμε οπουδήποτε εάν δεν ξέρουμε που θέλουμε να πάμε.

Το βάρος που πέφτει στους ώμους της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλο διότι θα πρέπει να μην ακολουθήσει τα εύκολα και τα γνωστά μονοπάτια για να μπει, απλά, στο κάστρο, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πρέπει βήμα βήμα, μέρα με την μέρα, να αποδείξει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός της πραγματικής εργασίας με στόχο και δράσεις που μπορούν να εμπνεύσουν την ελληνική κοινωνία ώστε σιγά σιγά να βρει την χαμένη της αυτοπεποίθηση. Να εμπνεύσει με πράξεις ότι υπάρχει πραγματική Ελπίδα, μέσα στον καθένα από εμάς.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης καλείται να δώσει περιεχόμενο σε αυτήν την Ελπίδα.

Καλείται να εμπνεύσει τον Ελληνικό Λαό που είναι πληγωμένος από τα ωραία μεγάλα αλλά ψεύτικα λόγια.

Καλείται να αποδείξει ότι τελικά η πράξη υπερτερεί της ανούσιας ρητορείας. Μπορεί ? Πιστεύω πως Ναι διότι γνωρίζω από που αντλεί την έμπνευση του... δηλαδή, από τους Ανθρώπους της Εργασίας.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 07, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η μέρα μετά…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator