Τα τρίκυκλα και το παρακράτος της ακροδεξιάς έχουν τελειώσει

0




Το τρίκυκλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Λαμπράκη

«Κανείς δεν πρόκειται να φοβηθεί τις κραυγές τους και κανείς δεν πρόκειται να δώσει σημασία σε άθλιους ισχυρισμούς περί στησίματος της υπόθεσης από τον πρωθυπουργό» δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κέρκυρας, Φωτεινή Βάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», στον απόηχο της συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση Novartis και των αιτιάσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας.

«Κάποιοι από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους θύμισαν και σε εμάς και στους πολίτες, που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, ποιοι είναι και ποιες είναι οι πολιτικές τους αναφορές: πολιτικοί της ακροδεξιάς, αλλά και θορυβώδεις και υπερφίαλοι πολιτικοί του παλαιού ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισαν ότι ακόμη και στη δύση της πολιτικής τους καριέρας παραμένουν εχθροί και της δικαιοσύνης και της κάθαρσης» είπε η κ. Βάκη.

«Θεωρώ ότι κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να αποτελούν και άχθος για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας, διότι απειλούσαν με σκηνοθετημένα στρατοδικεία, αποκαλούσαν συμμορίτες μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, απειλούσαν με ειδικά δικαστήρια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που κάποτε η δικτατορία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε τους αγωνιστές της Αριστεράς σε θάνατο ως προδότες του Έθνους. Θεωρούν ότι ελέγχουν το κράτος, νομίζουν ότι οι θεσμοί τους φοβούνται και τους ανήκουν» πρόσθεσε.

Με αφορμή το επεισόδιο κατά των βουλευτών Δημήτρη Γάκη και Άννας Βαγενά, που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, πως προκλήθηκε στο Εντευκτήριο της Βουλής από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Προπηλάκισαν με ακροδεξιά ρητορική βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με εκφράσεις όπως "κατσαπλιάδες, θα σας ξαναθάψουμε στον Γράμμο και στο Βίτσι". Θα πρέπει όλοι αυτοί να καταλάβουν ότι σήμερα τα τρίκυκλα έχουν τελειώσει και το παρακράτος της ακροδεξιάς, των στρατοδικείων και της Μακρονήσου έχει οριστικά ξεριζωθεί. Αν υπάρχουν κάποιες ακροδεξιές παραφυάδες του, δεν μπορούν να αγγίξουν πια τη Δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς από την πλευρά των φερομένων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis ότι παρενέβη η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη και ότι υφυπουργοί της δήλωναν επί μήνες ότι έρχεται το σκάνδαλο Novartis σημείωσε: «Σε εμάς εδώ στην Ελλάδα έσκασε επικοινωνιακά η υπόθεση στις 2 Ιανουαρίου 2017, με την απόπειρα αυτοκτονίας ενός στελέχους της εταιρείας στο Hilton. Έκτοτε το θέμα απασχολεί τη δημοσιότητα, ενώ και η ίδια η εταιρεία έχει δημόσια ανακοινώσει ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις πρακτικές στελεχών της στην Ελλάδα. Ακούστηκε, δε, ότι ο πρωθυπουργός, ο κ. Παπαγγελόπουλος ή και άλλοι έστησαν προσωπικά την υπόθεση και αποτελούν συμμορία. Κάθε εμπλεκόμενος σε μία υπόθεση βεβαίως μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει, όμως ο θεσμός του Εισαγγελέα Διαφθοράς ισχύει σε όλα τα δικαιϊκά συστήματα της Δύσης και ο θεσμικός του ρόλος είναι να λειτουργεί με ανεξαρτησία, ακόμη και αν η διερεύνηση υποθέσεων μπορεί να αγγίζει την πολιτική εξουσία ή σημαίνοντα πρόσωπα του δημόσιου βίου».

«Ρητή η αναφορά Moody's για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο»

Αναφερόμενη στην αναβάθμιση του αξιόχρεου ελληνικών ομολόγων από τον οίκο Moody's κατά δύο βαθμίδες, η κ. Βάκη εκτίμησε πως σημαίνει ότι «το αξιόχρεο στην επόμενη αναβάθμιση μπορεί να ξεπεράσει τον πήχη που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως όριο για να συμπεριλαμβάνει και τους ελληνικούς τίτλους στα καλυπτόμενα από εκείνην ομόλογα», για τα οποία «σήμερα ισχύει το λεγόμενο "waiver", δηλαδή η κατ' εξαίρεση αποδοχή της κάλυψης των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, λόγω της συνολικής κάλυψης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από το πρόγραμμα διάσωσης»

«Άρα», συνέχισε, «ο οίκος Moody's εκτιμά ότι είναι πολύ κοντά στο να μην χρειάζονται κατ' εξαίρεση μεταχείριση και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι και τα ποιοτικά στοιχεία που συνοδεύουν την αναβάθμιση και αυτά αφορούν κυρίως τη ρητή αναφορά του οίκου στην καθαρή έξοδο της Ελλάδας προς απάντηση εκείνων -και του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη- που επιδιώκουν την επιβολή μας προληπτικής γραμμής πίστωσης, είναι ένα θετικό νέο και προοιωνίζεται αυτό που λέει η συντριπτική πλειοψηφία περί της καθαρής εξόδου τον Αύγουστο».

Αναφορικά με την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, η κ. Βάκη παρατήρησε πως η Τουρκία έχει πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα και «είναι ένας νευρικός γείτονας που [...] αντιμετωπίζει ένα κύμα διπλωματικής απαξίωσης από χώρες, οι οποίες αποτελούσαν παραδοσιακούς συμμάχους της, όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, ενώ απαξιώνεται και από την ΕΕ σε θέματα που άπτονται του κράτους δικαίου».

Εκτίμησε, δε, πως «η Ελλάδα θα πρέπει να υπενθυμίζει πάντα τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο και να αποφευχθεί η στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή δημιουργώντας διπλωματικά δεδομένα, αξιοποιώντας διπλωματικά δεδομένα, τα οποία θα απομονώσουν την Τουρκία».

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 25, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα τρίκυκλα και το παρακράτος της ακροδεξιάς έχουν τελειώσει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator